Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4/A'dan değil 4/B'den emekli edileceğim söylendi!?

degrade

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba
4/a prim gunum 4047 2000 oncesi 3400 gune tekamul eden prim odemisligim var
2008 den sonra bagkur gecis yaptim 2300 gun prim odemisligim var .
sgk 4/a dan emekli olamazsin diyor 4/b den ise emekli ediyor. 28/5 maddesi geregince

ayrica 600 gun 4/a dan prim odersem vergi muafiyeti ile emekli olabilirmisim.

boyle bir durumda olan arkadaslar var ise konu hakkinda bilgi paylasqbilirler mi ?

degrade
Emekli olunacak kurumu son 2520 prim belirler.
İki statüde priminiz varsa, son 2520 gün içinde fazlası hangi statüde ise o kurumdan emekli olunur.
Anlattığınız durumda emekliliğiniz4B Bağkur'dan olacaktır.
Yukarıda yazdığınız gibi son 2300 priminiz Bağ-Kur'dan ise SSK dan emeklilik için 600 gün prim de yetmez. 4A statüsünde en az 1261 gün prim ödenmesi gerekir.

merhaba Ufukalp bey

2016 2018 donemi danismanlik yaptigim 18 ayim var .1260 doldurmak icin 600 gune ihtiyacim varmis akabinde 4/a dan emekli ediyorlar.buda yaklasik 2 yil 4/a dan calismam lazim lakin yas v.s gibi durumlardan mutevellit is bulabilmek gunumuzde zor .bagkurdan emekli olursak alacagimiz emekli masi oldukca dusecek tir deilmi bilginiz var mi ? sonucta 2000 oncesi odenmis primlerim abo lari yuksek ve 4 /a emekli maasi kayda deer bir rakkam.bakura gecersek 2000 oncesi odedigimizz primler bagkura gecirilcek ve emekli maasimiz duser diye biliorum.Sgk bu bilgiyi veremiyor.ayrica vergi muafiyeti icin aldigimsevk gecersiz mis kendileri sevk vereceklermis yine heyete girecegiz.

degrade
Ne kadar düşük olur bilmiyorum ama genel olarak Bağkur emekli maaşlarının SSK ya oranla daha düşük olduğu bir gerçek.
Diğer taraftan da, Bağkur'dan emekli olursanız yaklaşık 2 yıl fazladan emekli maaşı almış olacaksınız. Tabi bunun kararı size ait.
Vergi indirimi başvurusu esnasında 4A statüsünde aktif sigortalı olmak şart.

merhaba ufukalp bey

sigortali iken sev alip gelir idaresi baskanligina yolladim raporu cevabini bekliyorum.forumda sizin oldugunuz bazi arkadaslar ankaraya evran yollamia iken basvuru yapmislar bende basvueu yapip sgk ogrendigim kadari ile 4/a dan emekli olmam icin 600 gun daha prim odemem lazim mis ama bagkurdan emekli olmak icin yeniden heyete gircem yeni heyet raporumu sgk ya verecegim 4 ay beklermisiz yine ve sonrasi bagkurdan emeklilik 2 yil fazladan nasil emekli maasi aliyoruz anlayamadim

degrade
Sigortadan emekli olabilmek için 600 gününüz yani kesintisiz 20 ayınız eksik olduğunu söylüyorsunuz.
Bağkur'dan emeklilik için ise şartlarınız oluşmuş durumda.
Başvurunuzu takip eden aybaşından itibaren maaşınız bağlanır. Emeklilik işlemleri uzun sürse bile birikmişi alırsınız.
O yüzden Bağkur'dan olduğunuz zaman 2 yıla yakın bir süre daha fazla maaş almış olursunuz dedim.

tesekkurler ufukalp bey bilgi icin ben geli idaresi bskligindan onay vergi muafiyeti bosuna yapmisim direk bagkurdan emekliligi yapabiliorum oda yeniden heyete girecegim sevk alip sgk dan akabinde gorelim bakalim ne kadar dusuyor olacak maasimiz

merhabalar

1995 hazıran sigorta girisim var.
2008 bagkura gecıs yaptım ve 2018 yeniden bagkuru kapatıp 2016 dan 2018 kadar bagkur prımı ıhya etttım.
2016 4a olarak toplamda 4047 gun prım ödedim.
bunun 2000 öncesi 388 gun 2000-2008 arası 3041 gun 2008 ve sonrası 2929 gunum var.

sgk son 3.5 yıla bakarak (1261 gun) bagkurdan emeklı olabılecegımı 4a dan emeklı olmak ıcın ise 600 gun prim ödemem gerektiği söyluyor.
4b den emeklı olmak 4a prımlerım bagkura devır olacak .
%65 engellı raporum var bu durumda bagkurdan emeklı olursam maddı kaybım ne kadar olacak bılemıyorum ve bagkurdan emeklılık ıcın aksıyon alamıyorum.
600 dısardan odemek suretıyle agarı ucretlı bır calısan gıbı 2 yıl odemek suretıyle 4a dan emeklı olmayı dhi dusunuyorum

bu konuda tecrubesı olan ve benı yonlendırebılecek arkadaslarım var ıse yardımcı olmaları rica ederım.

degrade

Hiç bir fark olmaz sizin durumunuzda. Bağkur'dan hemen emekli olmanızı öneririm.

OturanBoğa bugun bagkura tahsis talep formu ve askerlik durum bilgisi birde ek11 dedikleri sevk dilekcesi verdim.
Eleman malesef bi haber malulen emeklilik diye yonlendirdiler bende sizin forumlardan takip ettigim kadari ile malulen degil yanlislik yapiosunuz dememe rahmen olmasi gereken 28/5 kanunun geregince ÇALIŞMA GÜCÜNDEKİ KAYIP ORANININ tespiti seklinde sevk yazmaniz gerekli dedim.arkadaslarla baya bir sozlu karsilikli sohbetimiz oldu neticesinde ekrandaki pencerede soyledigim maddeyi isaretlediler lakin cikti aldiklari sevk dilekcesinde sevk nedeni :Sigortalinin maluliyet tespiti icin durum bildirir saglik kueulu raporu yazmakta.

bilginiz dahilindemidir yazilan sevte yazan bu ibare dogrumudur.bunun icin yarin bagcilar ssk gidecem ordaki servisteki arkadaslarada teyid ettirecegim becerebilirsem yanlislik varsa duzeltmem lazim 16 sinda yeniden heyet icin gun aldim insallah dogrudur ve surec lehte isler .

degrade

doğru değil ama maalesef Bağkur her zaman bu şekilde işlem yapıyor. Raporu aldığınızda size "malul değilsiniz" diyecekler, siz de "allah belanızı versin, biliyorum, 5510 28'e göre işlem yapın" diyeceksiniz, o zaman ona dönüştürecekler başvuruyu.

Merhaba malesef öyle yazıyorlar ama sistemde 28/5 yazıyor diyorlar ve bana çıktı verdiler yüzde 50 olan raporum 33 olarak geri geldi gelen cevapta 39 aldinda kaldığınız için kabul görmemiştir diye yazı gelmiş daha önce tek ayak protezdi Eylül ayında sağ ayakta protez oldu bugün itibari ile tekrar başvuru yaptım bakalım bu sefer iş kaybi oranı olarak ne cevap vericekler tekrar heyete girip bekleyecez sonucu inşallah bu sefer 40 üstüne çıkarız hayırlısı olsun diyoruz hepinize iyi geceler

AĞABEY,
Bu anlattığın sıkıntı hep böyle mi devam edecek.
Peki diyelim malul sayılmadık 5510/28 dönüştürün dediğimizde, emekli aylığının başlangıcını 5510/25 göre mi baz alacaklar.
yoksam dönüştürün diye beyanda bulunduğumuzda mı işleyecek.
bilmem soru mu sorabildim.
Allah' Emanet Olun.

Celalshnn.

Bunu bilerek söylemiyorum ama, bu devletin ceberutluğunu düşününce, bence ikinci dilekçenin tarihini takip eden ay başı itibarı ile maaşın bağlanması çok daha muhtemeldir.

bagkurdan isgucu kaybi orani ile emekli olunur mu?

merhabalar

4a+4b olmak uzere 6300 gun prim odemisligim var .fakat son yillarim bagkur oldugu icin bagkurdan emeklilikle alakali sgk isgucu kaybi ile alakali basvurum oldu.isgucu kaybi ile bagkurdan emekli olan var mi ? emekli olan arkadaslarim bu surec ne kadar suruyor ? ayrica %65 rapor orani aldim hakem hastaneden sgk kurulunda bu oranin dusmesi soz konusu oldugunu ve bu orana istinaden red alan arkadaslarimizin oldugunu duymaktayim.ssgk kararina itiraz nereye ve nasil yapilir .tesekkurler cevap verebilecek arkadaslarimiza.

degrade

Başvurunuz "durumunuzun maluliyeti gerektirmediği" gerekçesiyle reddedildiğinde "o zaman başvurumu 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği kapsamında işleme koymanızı arz ederim" diye dilekçe vereceksiniz. Bu sayede oran %40 üzeri olduğunda emekliliğiniz onaylanır.

Üst Alt