Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3021 kadro yok mu?

nemoberk

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
3021 laborant ve veteriner sağlık programı neden tercihlerde yok!?

arkadaşlar önceki 2 sınavda alınan biz neden ben sınava girdiğim zaman alın mıyor? adalet mi bu?

Kadro verilmedimi yani

Sağlık teknikeri değilmiyiz

Tercih veremiyoruz galiba

3001 den tercih yaptım ama umudum yok.

ben bu tercihlerde atanamassam sağlık bakanlığı ve personel başkanlığına dilekçe yazıcam çünkü verilmiş bir hak geri alınamaz. daha öncekileri sağlık teknikeri olarak atamışlar bize gelince hülo.

Arkadaşlar Bu recep akdağ döneminde kesinlikle hiç bişey yapamasssınız zaten olması gereken bu bu kadro sağlıkçıların kadrosu,yani bizim.Ona bakarsan eski alımlarda sizin tercihleri biz yapamıyorduk ama siz bizimkini seçiyordunuz veteriner laborant ile tıbbı laboratuvar bunu kafanıza sokun artık ayrı meslekler...

brk47

ben öyle olduğunu düşünmüyorum arkadaşım çünkü laborant ve veteriner sağlık diyor. o aradaki ve ikisini birbirinden tamamen ayırıyor. dikkat edersen sadece hayvanlara bakan bir labaratuvar olmadığına göre bizim bütün laboratuvarlarda çalışmamız lazım. yok eğersen bu laborantlık hükümsüzdür sadece veteriner teknikerliği diyorsan o zaman laborant derslerini çıkarıp adını sadece veteriner teknikerliği koyucaksın ama böyle yapılmamış laborant ve vet. teknik. denmiş.
tabi senide anlıyorum sana rakip çıksın istemiyorsun onu anlarım ama o zaman neden öncekilere bu hak tanındı bize tanınmadı devlet kendisi ile çelişiyor.

en iyisi şu sınava önlisanstan 9968 kişi girmiş işte al işte hepsini hastanelerde bir işimiz çıktığı zaman saatler sürüyor neden çünkü az kişi çalıştırıyorlarda ondan. normal kpss olsa anlarım ona 1.000.000 kişi giriyor ama bu engelli kpss si işte devletin hasta insanlara bakmak görevidir bir devletlik vasfıdır. bu sınava kaç kişinin girdiği neleri tercih edebileceği önceden belli ama devlet bilmiyormuş gibi yapıyor.

öncelikle o unvanınızın başında buluna labaoratuvar olması sizin hastanede çalışmanız anlamına gelmez.Sizler tarım bakanlığına bağlısınız evet 2 defa alım yapıldı sizden biz bunu engelleyemedik zamanında ama şimdi durum anlaşıldı size o dersleri gösterdilerse insanla alakalı kısmını değil hayvanla alaklı kısmını görmüşsünüz biz insanın 211 kemiğini ezberlerken siz ise hayvanın kemiklerini inceliyorsunuz.Biz insandan nasıl kan alınması gerektiğini öğrenirken siz hayvandan nasıl kan alınırı öğrendiniz.Dedim yaa biz bunu dilekçelerle kaç defa dbp yazdık.Ve bunun sonucun aldık.Ben senin bölümünü yazabilirmiyim hayır...EEE ozaman senin benim bölümü yazman mı adil.Biraz doğru oturup eğri oturalım.Açıköğretimden okuyan O KADAR insan varki daha insan görmeden hastaneye atanacak ve kan alacak o riskklere girecek sen diyeceksinki ama ben örgün okudum... ama ben staj da yaptım...bu size staj yaptıran zihniyetin sonucu...Onun için bizim kadroya talep olma yerine kendi kadronuzu öz kadronuz isteyin.

brk47

öncelikle kardeşim bizim bölüm hakkında hiçbir şey bilmediğin ve laborantlık hakkındada pek bir şey bildiğini zannetmiyorum. biz ne hayvandan nede insandan kan almayı öğrenmedik. kaldı ki hastanelerde o kadar hemşire varken kimse sana hastaları elletmez. sen ne doktor nede hemşiresin. tıbbi labaratuvar bölümünde ne okutuluyor bilmiyorum gerçi. bir kan sayım testinde santrifüj içine konan kan merkez kaç kuvveti ile dönerek ayrıştırılır ve ondan sonra makine tarafından ölçülür gibi şeyler için tutupta insan iskeletinin bilmem kaç kemiğini bilmeye gerek yok. labaratuvar da laborantın görevi preparatları uygun şekilde hazırlayıp uzman doktorun kullanımına veren personel olarak geçer. biz genetik ve immunoloji dersleride aldık ve bunlar temelde hayvan sağlığı ağırlıklı olsada temelde insan da bir hayvan olduğuna göre misal genetikte insandaki kromozomlara bağlı genetik hastalıklar hakkındada bilgi verir. yani şöyle söyliyim mesleğimizin bir tarafıda insan sağlığı içeriyor.
not: lütfen söylediklerimi kabalık olarak algılamayın. derslerde öğrendiğiniz gibi olacağını düşünüyorsanız fena halde yanılıyorsunuz.

size anlatamadım herhaldee bunu kabullenmiyorsunuz siz tarım bakanlığına bağlısınız diplomanda ne yazıyor tarım bakanlığı,diğer bir konu hastanede sen idrar inceledinmi,gaita inceledinmi hangi parazit var biliyonmu böyle sadece herşeyi cihaz yapmıyor canımm.Mutlaka manuel kısmıda var.Kaldıki yapamasssın demiyorum öğrenirsin ama senin mesleğin o değil.Sen HASTANEDE değilsin.Yıllarca sizin gibiler yuzunden çektik,açıkta kaldık.maaslarımız siizin gibler yuzunden düşük alıyorlar bir iki şey öğretiyorlar sonra başımıza laborant kesiliyorsunuz.Sen hiç besiyeri inceledinmi hangiş bakteri dirençli hangi bakteri dirençsiz.Sana söylediğim gibi bimere başkasının hakkını isteyeceğinize biraz kendi hakkınızı isteyin kadro açılmasını isteyin.Ben diyormuyum ben neden 3021 tercih etmiyommm.Sen benden biraz yuksek alcan en güzel şehiri benim yerime yerleşecen ve ben senin kadroyu seçemiyecem.1O yıldır bu davayla uğraşıyorumm.Herkes Kenidi işini yapsınnn....

size anlatamadım herhaldee bunu kabullenmiyorsunuz siz tarım bakanlığına bağlısınız diplomanda ne yazıyor tarım bakanlığı,diğer bir konu hastanede sen idrar inceledinmi,gaita inceledinmi hangi parazit var biliyonmu böyle sadece herşeyi cihaz yapmıyor canımm.Mutlaka manuel kısmıda var.Kaldıki yapamasssın demiyorum öğrenirsin ama senin mesleğin o değil.Sen HASTANEDE değilsin.Yıllarca sizin gibiler yuzunden çektik,açıkta kaldık.maaslarımız siizin gibler yuzunden düşük alıyorlar bir iki şey öğretiyorlar sonra başımıza laborant kesiliyorsunuz.Sen hiç besiyeri inceledinmi hangiş bakteri dirençli hangi bakteri dirençsiz.Sana söylediğim gibi bimere başkasının hakkını isteyeceğinize biraz kendi hakkınızı isteyin kadro açılmasını isteyin.Ben diyormuyum ben neden 3021 tercih etmiyommm.Sen benden biraz yuksek alcan en güzel şehiri benim yerime yerleşecen ve ben senin kadroyu seçemiyecem.1O yıldır bu davayla uğraşıyorumm.Herkes Kenidi işini yapsınnn....

bir kere evvela ne tarım bakanlığına nede başka bir bakanlığa bağlıyız. diplomada da anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi laborant ve veteriner sağlık önlisans programı yazıyor.
bizde agar ları gördük kanlı agar vs. bizde bakteri kolonizasyonları ile ilgili bilgi aldık.
gram boyama sırasında hangi bakteriler negatif hangileri pozitif bunlar ile ilgili bilgi aldık.
bizde antibiyotikler hakkında bilgi aldık.
siz bizim bölüm hakkında zerre bilgi sahibi değilsiniz anladığım kadarı ile. tıp ile veterinerlik arasında ince bir çizgi vardır.
kaldı ki labaratuvar kısmı neredeyse aynıdır. o gaita daki parazitler dediğin şeyin ana kaynağı zaten hayvanlardır. bunlar hayvandan insana geçen şeyler istisnalar dışında.
bizim bölümün içinde veterinerlik geçmesi veteriner laborantlığı anlamına gelmiyor. kaldıki veteriner laborantlığı denen bir şey de olmadığına göre geriye hastane laborantlığı kalıyor.
ayrıca şunu söyliyim bizim bölüm lise mezunu hemşirelere bir üst eğitim olarak veriliyor.
bilmem anlatabildim mi?

AABOOOO bide açıköğretimmm yokkk artıkkk ayıp bee ben 4 yıl sağlık meslek lisesi okuyayım sonra arkasın örgün iki yıl TIBBI laboratuvar okuyayım sonra sen gel benle boyy ölçüşşş hadii ordannn.Bak sana anlatamıyorummm canımmm sennnn TIBBI LABORATUVARDA ÇALIŞAMASSSIN.Çalışsan bile seni onun bunun torpiliyle firma üzerinde girdiriler ama artık size KADROO YOKK.Bak sağlık bakanlığına yaz sana vereceği cvb gör.AGAR GÖRMÜŞTE GRAM NEGATİF BAKTERİ GÖRMÜŞTE HAYVANDAN BULAŞIYORMUŞTAA.Ya kzıımmm o diploma o ince çizgi dediğin nokta insanla hayvan çizgisi.Git seninle uğraşamıyacam sabah sabah zaten kadrolarda sizlere gereken cvp verildi.

brk47

ha işte meselenin özüne indik. bende ne zaman açıköğretim konusu açılır merak ediyordum. zaten sorun bu. merak etme benim torpilim filan yok o yüzden korkma. bugüne kadar nasıl aldılarsa yarın öbür gün gene alırlar. oda olmazsa vet. teknikeri olurum. benim için hava hoş.
sen asıl bugüne kadar senin yerine açıköğretimden alınan kişilerin acısıyla cebelleşiyorsun.
ben senin gibi açıköğretimi bu kadar küçümsüyen biri olsam nasıl yıllarca benim yerime onları aldılar diye diplomayı yırtardım. ama anlaşılan pek gurur yok. sana şu mesajları yazmamdaki sebep cahilliğini görüp zevk almak. biz nice tansiyon ölçmesini bilmeden tıp tan mezun olanlar duyduk. elini sallasan örgün öğretimliye çarpıyor. o diploma işin ehliyetidir. bu işini iyi yapabileceğin anlamına gelmez. işe girdiğin zaman anlarsın. herhangi bir iş tecrübeniz olduğunu düşünmüyorum. yoksa bu örgün olayının iş hayatında sıfır etkisi olacağını bilirdiniz.
profilinizde erkek olduğunuz yazıyor ama kızımlı konuşmanızdan bayan olduğunuzu düşünüyorum. tabi emin değilim. fakat erkek olsanızda kız olsanızda bu konuşma fazla çirkinleşti o yüzden bu son mesajım.
not: adam 4 yıl mühendislik okuyor büyük şirkete giriyor bir havalar filan. ilk gün müdür koş bir çay kap gel bakıyım diyor tabi adam dumur buda size bir anektot olsun.

kızım bak ben 12 yıldır aralıksız en kral hastanede çalışıyorum ve şu an sorumluyum sizin gibi zavallılar gelip form bıraktığında kapıyı gösteriyorum.Ayrıca google diye bişey var sen açıyorsun oraya bölümünün ismini yazıyorsun hangi bakanlığa bağlı olduğunu yazıyorsun sonra enter tuşuna bass.Çıkan ekrandan cvp okursun.Ayrıca erkeğimmm cinsiyetimle gurur duyuyorum.Diplomayı küçümsüyorsun ama bak canım sen bu diplomayı sahip olamadığın için burda ağlıyonnn.bende kapak yokk sen bir gazoz yada soda kapağı bulursan idare et işte...

brk47

erkekliğe birşey söylemedim zaten ve ayrıca ben de erkeğim. ama konu bu değil. psiklojik durumum engelimden dolayı biraz hassas. bu yüzden stres benim için iyi değil. ben sadece konuşma çirkinleşti dedim.

o zaman kusura bakma incitmek istemedim sadece bu konuda çok hassasım kırdıysam özür dilerim.Bu fani dunyada boş yere birbirimizi kırıyoruz hakkını helal et kardeşim...

Arkadaşlar bu konulara girmeye kimsenin kırılmasına gerek yok okudum yazışmaları gerçekten üzüldüm ikinizinde durumunu anlıyorum ama gerçekten çok gereksiz yapmayın keşke herkes atansa işbaşı yapsa kimse üzülmese yapmayın lütfen arkadaşlar

brk47

helal olsun. maksat sohbet olsun diye yazdım zaten. konuşmayan insanlar hiçbir zaman anlaşamaz zaten.

Benden yanada helal olsun bende zaten tercih stresinden dolayı bu hale geldim kullandığım ilaçların etkiside var.Kusura bakmayın

neymiş lan en kral hastane bende laborant veterinerim türkiyenin en iyi hastanesinde laborant olarak çalışıyorum torpilimde yok işimi iyi yapıyorum o kadar

3021 laborant ve veteriner sağlık programı mezunları

herhangi bir yere yerleşen var mı? ben yerleşemedim. benim bundan sonrası için de pek umudum yok çünkü puanım 70 bu tercihlerde alsaydılar diyer tercihde umudum olurdu ama bir dahaki tercihte alsalar bile önümdeki insanlardan gene bana düşmez anlıcanız bu iş benim için yaş. daha önceki yerleştirmelerden herkes girdi ama ben sınava girince almamaya karar verdiler bazen lanetli oldumu düşünüyorum.

kardeşim bende o konudan müzdaribim ama için rahat olsun olur eger alırlarsa 2 atamada veterıner teknıkerıde alma olasıkları yüksek bende 73 aldım düz memurluk bıle gelır dıyolar hocalr 2.sinde için rahat olsun

3021 Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Neden Alım Yapılmıyor?

arkadaşlar 2012 ve 2014 te yapılan sınavlarla tercihlerde herkesi almışlar. 2016 geldi ben sınava girdim ve an itibari ile 2.tercihlerde kimse yani 1 kişi dahi almamış oldular.
bu ne demek oluyor. yani sen daha önce herkesi al ben sınava girince kimseyi alma.
iyiden iyiye lanetli olduğumu düşünmeye başladım.

Üzülme tarım il müd. kadro açmışsa yaz memur olarak atansan bile boşluk var ise görevlendirme ile kendi kadronda görev yaparsın ünvan değişikliği ile 3 yıl sonra kadrona geçebilirsin 3 yıl da açıkta kalmamış olursun :)

moral verdiğiniz için teşekkürler hanfendi. ama şöyle bir durum var. ben kendi branşımda yani 3021 branşında sıralamada 32. kişiyim.
3001 yani genel sıralamada 1000 küsür hatta 2000 kişilerdeyim. yani işim böyle yaş oluyor.

Üst Alt