Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yıldır psikoz hastasıyım. Deneyimlerinizi yazar mısınız?

montana16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
3 yıldır psikoz hastasıyım çok kötü atak geçirdim çevremde kimse kalmadı notlarımın iyi olmasına rağmen okulu bırakmak zorunda kaldım benimle aynı durumu yaşayanlar yorum atabilir tanışalım aynı zamanda

@montana16, hastaneye yat hemen paran varsa özele git lepa çok iyi diyolar ama günlük 100k civarıymış paran varsa yaşıyosun ülkede. Ben Cerrahpaşada yattım yeni çıktım sosyal olanak sıfır can sıkıntısından patlarsın kapalı bi yerde 22 gun geçirdim 6 kez ekt yaptılar. Sende ekt yaptır iyi geliyor.

Ekt'nin psikoza etkisi var mı bilmiyorum ama depresyona iyi geliyor

12 senelik ilaç tedavisi gördüm 14 senelik psikolojik destek aldım.Dört sene felç geçirdim.Oküjenik kriz deniyormuş.Göz kayması kasılma ile üç günde bir.Senelerim boşa gitti.Atipik psikoz ile takipliyim.
Ses duyuyordum bir tane.İki senedir o ses yok.Okulu bitirdim kısmen çalışabildim.O ses olmasa okulu bitiremezdim.O dönemde sorun yaşıyordum.
Şimdilerde eskisi gibi para dağıtmıyorum.Dışarı çıkınca iki üç farklı gruba denk geliyorum.

@sucre_, bidaha hastaneye yatmayı düşünmüyorum atak geçirmiyorum atipikte değil ama piskozum bitmiyor görrdüklerime ve duyduklarıma artık inanmıyorum özel hastanede hala tedavi görüyorum benimde sana önerim psikozsan halisnisyonlara ve sanrılara inanma sağol cevabın için

@NewDay, psikoz o kadar uzun sürüyomu ?

@montana16, İsteğim dışı takip ediliyorum doktor tarafından.Bendeki hastalık geçmiyor diye biliyorum...Beş sene takip edilip iyileşebilen var diyorlar ama doktorlar yatışın fazla ömür boyu kullanman gerekiyor diyor benim için.

@montana16, psikoz yok ben de zaman zaman uyanırken veya uykuya dalarken şarkı sesleri duyuyorum o kadar. Onu da uzun süredir duymuyorum.

1982 doğumluyum 17 yaşında şizofreni tedavisi başladı 44 yaşına geldim Tedavim devam ediyor. Genç / psikoz arkadaşlara nacizane tavsiyem şudur: meslek edinip çalışmaya odaklanın. Hem maddi geliriniz olur hem de işlevselliğiniz artar. Tabi ki %60 ve üzeri engelli olup çalışamayan kişiler de var. Bu insanlara verilen engelli aylıklarına da makul oranda zam yapılmalı.

Son düzenleme:
14 senedir tedavi görüyorum. Üniversitenin ilk yılı dönem birincisiydim. Ama ataklar yüzünden 4 yıllık lisans eğitimini 7 yılda tamamlayamayarak atıldım. Af ile geri döndüm. Şimdi ise 1 yıldır okulu dondurdum. Şu an remisyondayım. Bir sonraki eğitim döneminde eylülde okula devam edeceğim. Allah hakkımızda hayırlısı ve kolayını nasip etsin. Çeken bilir.

Ben psikoz hastalarında şunu farkettim okul dönemlerinde çok başarılılar ve çok zeki, akıllılar ama bu ilaçlar insanı mallaştırıyor. Bende hastalıktan önce başarılı ve çok zekiydim en azından çevrem öyle söylüyordu.

Üst Alt