Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. dereceden vergi indirimim onaylandı. Emeklilik için dilekçeyi ne zaman vermeliyim?

viva

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
herkese iyi günler 3.derece vergi indirimim onaylandı 01 mart 2012 itibariyle maaşıma yansıtıldı emekllilik için nezaman başvurayım nisandan itibaren düşünüyorum ayın başındamı sonlarındamı dilekçeyi versem avantajım olur birde maaş ne olur ssk primim 5680 gün primlerim de 1450 üzerinde yatıyor toplam yatırılan kazanç 109 milyon bu şartlarla yaklaşık nekadar maaş alırım teşekürler.

Özelde çalışıyor iseniz müracaat edeceğiniz ayın son haftasında kamuda çalışıyor iseniz ayın 15 ine kadar müracaatınızı yapabilirsiniz.Şimdiden hayırlı olsun emekliliğiniz.

Teşekürler İlker bey özelde çalışıyorum nisan başı gibi başvursam emeklilik için negibi bir dezavantajım olur iyi günler.

Nisan başı başvurursanız emekli aylığınız Mayıs 1 den itibaren bağlanır ve bir aylığınız boşa gitmiş olur.Mart 29-30 gibi başvurursanız arada boşluk olmaz,hem işyerinden maaşınızı alırsınız hem de ayın 1 inden itibaren emekli aylığınız birikmeye başlar.

tufan abihayırlı olsun darısı başımıza diyelim daha 8 sene var ama olsun :) 12 sene geçti 8senede geçer tekrar hayırlı olsun çok sevindim vergi indirimi işin hallolduğuna...

teşekürler ufukalp, Ümitcim sağolasın inşallah seninde emekliliğin hayırlısıyla olur Allah razıolsun kendine iyi bak

tşk abi sağlık olsun geçer bu zamanda inşallah :)

emeklilik için gün toplaması

arkadaşlar nisanın 30 unda emeklilik için dilekçe vereceğim 5679 günüm var ve ssk başlangıcım 1992 3. derece vergi indirimim var emeklilik için gün toplatması istemem gerekiyormu yoksa direk dilekçeyi verecekmiyim bilgileriniz için şimdiden teşekürler.

toplatmana gerek yok zaten bilgisayarda hepsi görünüyor toplatma sözünüde anlamış değilim direk dilekçeni ver hayırlı olsun

teşekürler sayın yep Allah herkese nasip etsin inşallah.

Merhabalar Arkadaşlar,
Öncelikle emekliliğinizin hayırlı uğurlu olamsını dilerim.
Ben de yaklaşık 1 ay kadar önce vergi indirimi için evraklarımı Ankara'ya gönderdim. Süreç ne kadar sürüyor? Sizlerin sonuçları ne kadar zamanda geldi? Paylaşabilir misiniz? Bir de oranınızı değiştirdi mi Ankara? Benim %66 sürekli işgörmezlik raporum var, düşürülür diye endişe ediyorum. Düşmez ise bugün emekli olabiliyorum, %40'a düşerse emeklilik tarihim 02.07.2012 oluyor. Bu da kabül, ama %40 altı gelirse raporum diye endişeleniyorum. Bir de emekli olabilmek için hak ettiğimiz(inşallah)vergi indiriminden illaki faydalanmamız gerekiyor mu? İş yerimize bildirmemiz zorunlu mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ben de 2 aylık emekliyim
forumda ilgili telefonlar var 15 gün sonra arayıp bilgini alırsın raporda 30-40 günde evrakın gelir.
Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 04-05-06 & 0312 415 27 05
aslında doktorun verdiği oranı düşürme yetkileri yokmuş biz düşmüycekmiş gibi düşünelim
benimki %40 la gitti hiç düşmedi sendeki kaygılar bendede vardı.eğer 60 altında olursa hem emekli olur hemde çalışabilirsin benim gibi mesela.
ama % 60 üstü olursa çalışırsan maaş kesiliyor veya kaçak çalışman lazım
şimdiden hayırlı olsun bence bi sıkıntı olmucak gibi...

Öncelikle emekliliğinin hayırlı olmasını dilerim Önder kardeşim. Darısı ben ve benim gibi bekleyenlerin başına diyelim.
Paylaştığın bilgiler ve telefon numaraları için teşekkür ederim. Benim bildiğim kadarıyla emekli olduktan sonra çalışıp çalışamama erken yada malulen emekli olmana bağlı. Yani orandan bağımsız eğer vergi indirimiyle erken emekli olunursa çalışmaya devam edilebiliyor diye biliyorum. Bu konuda bilgisi olan başka arkadaşlar varsa onların paylaşımlarını da görmek isterim.
Bir de vergi indirimini kazandıktan sonra illa kullanmak gerekiyor mu (çalışıyorken vergi indiriminden faydalanmak gerekiyor mu) emekli olabilmek için?
Teşekkürlerimle...

Emekli olduktan sonra SGDP kapsamında çalışabilmek için normal emekli ya da vergi indirimi ile erken emekli olmak gerekir,malulen emekliler emekli maaşı alarak tekrar çalışamazlar.
Vergi indirimi ile emekli olabilmek için hak kazandığınız vergi indiriminden illa faydalanma yani maaşınıza yansıması şartı yoktur.

emeklilik dilekçesi

arkadaşlar herkese iyi günler hayırlı cumalar dilerim aklıma ben bu ayın 30 unda emeklilik dilekçesi verecektim fakat şu an çalıştığım işyerine giriş tarihim mayısın 2 si senelik izin hakkını 2 mayıstan itibarenmi hakediyorum,bu yüzden emeklilik dilekçesini 3 mayısta versem bu tarihten itibaren emekli maaşı işlermi yoksa ay sonunumu beklemem gerekecek bilgisi olan arkadaşlar cevabınızı bekliyorum teşekürler.

Dilekçenin kayıtlara girdiği günden itibaren işlemesi lazım.

hayır işlemez 30 nisanda verseydiniz mayıs maaşını alabilidiniz

Emeklilik başvurusu yapıldığı tarihi takip eden ay başında başlar emeklilik...

İzin hakedeceğim derken Mayıs maaşını gözden çıkarmış olmak bana göre mantıklı değil.
3 Mayıs tarihli başvuruda aylık 1 Haziran itibarıyla başlar.
Bu arada özel sektörde olduğunuzu varsaydım tabi,kamuda emekli aylıkları ayın 15 inden itibaren bağlanır.

teşekürler ufukalp mayıs 24 gibi dilekçeyi vereceğim bir sorun olmaz değilmi 1 hazirandan itibaren aylık bağlanır o zaman.

emekli maaşı

selam arkadaşlar uzunca bir süredir giremiyordum internete emekli oldum fakat maaşım düşük bağlandı %42 vergi indirimi 5764 günüm var ilk işe giriş 20.07.1992 emklilik dilekçesi 31.05.2012 bağlanan aylık 795 tl az olduğunu düşünüyorum bu konuda ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum slmlar.

asgari ücretten bağlanıldı ise bağlanan maaş normaldir 795 liranın altında bağlanan arkadaşlarımız var pirim günün fazla olması hiç bir şey ifade etmiyor ben 15 sene ödeyeceğim yerde 18 sene 6895 gün pirim ödediğim halde şu an herkesten düşük maaş alıyorum

Üst Alt