Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 Aylık özürlü raporu süreci ve sonu hüsran!?

slk29

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
2012 kasım ayında psikolojık ve diğer rahatsızlıklarım için özürlü raporuna başvurdum psikolojık rahatsızlıklarım için heyet günü aralık ayına verildi. psikaytr ile görüştüm kendisi bir dosya hazırlayıp üst kurula sunucağını belirtti ocak ayına gün verdi
ocak ayında 3 kişilik bir heyetin önüne çıktım 10 dakikalık bir görüşme sonrasında hakkımda karara vardıklarını belirttiler ocak ayının sonunda heyet günü vererek süreci tamamladılar. bu arada diğer rahatsızlıklarım olan astım ve fmf içinde doktorlar tarafından muayene edildim astım dan ve fmf ten % 0 oran aldım. astımdan nefes testim iyi çıktığı fmf ten ise fmf in özürlü oran cetvelinde yer almadığını belirttiler.
İşin trajı komik tarafı bundan sonra başladı heyet günü gelip çattı heyete çıktım sağolsun profösör dosyama bakıp oğlum sana % 30 vermişler fmf ten % 0 almışsın bunda bir gariplik var git bunu % 40 yap gel dedi :) dosyamı elime verdi bende tekrar romatolojı kliğine başvurdum % 0 oranının doğru olduğunu organ tutulumu yok ise fmf oran verilmediğini belirttiler peki diyip hastaneden ayrılırken raporda bir ayrıntı dikkatimi çekti. 15 yıldan fazladır panik atak 7-8 yıldan fazla okb 2 yıl süreli depresyon tedavisi gören bana sadece kısmen düzelmiş okb tanısı konup % 30 oran verilmiş elimdeki raporla kurula tekrar sunulmadan benimle ilk görüşmeyi yapan doktora tekrar gidip durumu izah ettim. daha öncede elimdeki doktor reçeteleri ve tanıları kendisine ilettiğimi tekraren durumumun değerlendirmeye alınmasını ben tüm sıkıntılarımı kendisine en ince detayına kadar anlattığımı 3 kişilik kurulda 10 dakikada sadece üstünden geçtiğimi durumumda bir yanlış anlaşılma olabileceğinden bahsettim. kendisi hak verdi durumumun tekrar görüşüleceğini belirtti

yaklaşık 2 hafta boyunca doktorumu aradım dosyamın hocasında olduğunu kurula onun sunacağını bildirdi. ben de gönül rahatlığıyla yanlış anlaşılan durumumun düzeltildiğini sanarak beklemeye başladım. dün tesadüfi hastaneye gittim başhekimliğe durumumu sordum bugün tekrar heyete çıkacaksın dediler. ben de neden haber vermiyorsunuz ben bugün bilinçli olarak gelmedim diyince cevap alamdım neyse kurul saati geldi 2 saat beklemeden sonra içeriye çağrıldım yine aynı profösör sağolsun fmf e oran alamadın sanırım dedi alamadım hocam dedim bana % 30 da kaldın özürlü sayılamayacaksın maalesef diyince adeta başımdan kaynar sular döküldü bende o kzıgınlıkla hocam bende 4 tane farklı psikaytrik rahatsızlık varken 10 yıldan fazladır bunlarla mücadele ederken 10 dakikada hangi hastalıklarımın olup olmadığını ışık hızıyla tespit eden hocaya şaşıyorum dedim.
bana inatla % 30 vermek isteyen hocada kuruldaydı ben öyle uygun gördüm dedi. beynimden çok şeyler söylemek geçtide kuruldaki diğer iyi niyetli hocalar için sustum
bana yardımcı olmak için elinden geleni yapan profösör de sen istediğini alamamışsın itiraz et bu rapora dedi aynen öyle yapıcam hocam sağolsun teşekkür ederim diyip kuruldan çıktım. Hastane çıkışında beni ilk dinleyen doktorumla karşılaştım rapor oranım değişmemiş hocam % 30 verilmiş tekrar dedim öylemi çok üzüldüm elimde olsa % 70 oran yazardım dedi. yani durumun bu ama nedense sana bu veriliyor dedi

hala daha kızgınlığım geçmiş değil. Şimdi sizden forum takipçileri ve adminlerinden yardım istiyorum bu kendisini padişah sanan zatı muhterem doktor ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim. ayrıca rapora itiraz sürecini nasıl başlatmalıyım. rapora itiraz etmeden başka bir hastanede rapor için başvuru yapabilir miyim ?:confused:

Bulunduğunuz ilin, il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunmalısınız. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler.. İtiraz hakkınızı kullanmadan önce başka hastaneden yeni rapor almayı deneyebilirsiniz, ama şimdi aldığınız rapor sisteme kayıt edilmiş olabilir.. Yeni rapor almışsınız, rapor veremeyiz denebilir.. Üç seçeneğiniz var..

1: Raporunuza itiraz edebilirsiniz..
2: Başka hastaneden rapor almayı deneyebilirsiniz..
3: Başka hastaneden rapor almak mümkün olmazsa, 6 ay kadar bekleyip, yeniden rapor için başvurabilirsiniz..

BİMER'e durumunuzu yazmayı da düşünebilirsiniz. Yardımcı olabilirler..

peki bu rapor sürecinde yeni hastalığım çıktı bununla ilgili ne yapmam lazım ?

sayın kelebek benim raporum %30 olarak bugün onaylandı ama rapor sürecinde bel ve boyun fıtığım çıktı özür oranını yükseltme şansım olur mu ?

Teşekkür ederim deniz bey ama farklı hastaneye gitmeden önce itiraz süreci varmış sanırım kısacası al başa bu rapor için 3 aydır git gel yapıyorum

Hiç keyfini bozma yeniden başka bir hastaneden al raporunu...yenisini alırsan eskisi otomatikman geçersiz sayılacak. Gideceğin hastaneden tüm hastalıklarını say.
Benimde %44 oranı sürekli ibreli raporum kabul edilmeyip yeni rapor istenmişti. Oran düşer filan dediler dinlemedim gittim yeni raporumun oranı %65 ve sürekli ibreli..

Hayır işitmeden.Ama doktor sana alabilirsin ama vermemişler dediğine göre yeni bir rapor için başka hastaneye başvur derim

yalnız forumda araştırdığım kadarı ile sistemde raporun varken yeni rapor başvurusu almıyormuş başka hastane ? Emimisiniz

Onu tam bilemiyorum lakin sen bu durumda eldeki rapora itiraz ederken yeni rapor almaya da bak diyeceğim nede olsa süreç ağır işliyor. İtiraz edeceksin gidip gelecek bir sürü işle uğraşacaksın. Bana kalsa yeni bir rapor için başvururdum, randevuydu muayeneydi heyetti derken 6 ay geçer zaten

şöyleki bir özürlü 3 defa rapor çıkarıyor eğer bu anlattığın ilk raporsa ilsağlık müd git başka hastaneye sevk ederler . varsayalım bu aldığın 2. rapor beklemeden il sağlık müd git seni hakem hastaneye sevk ederler hakem hastaneninde verdiği orana kimse bozamaz ama 1. 2. raor arasında farklılık varsa git

ilk raporum il sağlığın sevkedeceği hastane de kesin mi karar çıkacak ?

yok 2. raporunuz yüksek olursa ister itiraz edersiniz isterse öyle bırakırsınız ama burda şunu unutmayın il sağ müd lükleri akılları sıra 2. rapora gönderdiklerinde direk hakem hastaneye yolluyorlar sakın hakem hastane deseler bile kabul etmeyin hakem olmayan bi hastane isteyin yoksa 3. şansınız kalmaz

Dün aldığım raporda %30 psikaytri var astım var ama fmf heyete gönderilen dosyada vardı özürlü raporunda işlenmemiş kısacası yok bu raporun tümden iptalinimi istemeliyim ?

slk29, özürlü raporu için 3 kişilik heyete çıkarıldığını söylemişsin. Aldığın özürlü raporunu yine bu 3 kişilik heyet mi degerlendirdi yine? Daha önceki girdiğin heyet mi karara bağladı sonucu yani?
Bu 3 kişilik heyette aynı branştan doktorlar vardı di mi? Başka branştan doktorlar yoktu yani.

Bir de özürlü sağlık kurulu raporu için başvuruda bulunduğunda sadece psikolojik rahatsızlıkların olduğunu mu söyledin sen

özürlü sağlık kurulu raporunu hangi amaçla kullanacaktın?

Kalem hanım 3 kişilik pskyatri ekibi karşısına çıktım raporuma depresif okb bozukluğu mevcut yazmışlar kurula çıktığımda kurul başkanı fmf e oran verilmiyormuş yazık %30 da kaldın dediğinde 3 kişilik ekipten biri kuruldaydı bizde fmf e oran verileceğini düşündük dedi yani kısacası biz %30 verelim %40 a onlar tamamlar mantığı gütmüşlür anladığım kadarı ile olan kime oldu bana rapora depresif yazıp depresyondan oran vermemekte şaka gibi bir olay sanırım.

slk29, senin için oluştuırulan sağlık kurulu heyeti 6. maddenin 6. fıkrasına göre değerlendirilmiş:

"(6) Sadece bir organ ya da sistemi ilgilendiren özürü bulunanlar için özürlü sağlık kurulu, o özürü ilgilendiren branştan üç uzman ile oluşturulabilir. Bu kurulun başkanlığını ilgili şef ya da anabilim dalı başkanı yürütür."

Şuradan 6. maddeye bak bi sen de:
http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/82868-ozurlulere-verilecek-saglik-kurulu-raporlari-hakkinda-yonetmelik-14-ocak-2012-a.html

Niye böyle yaptı hastane? Sen başta sadece psikolojik rahatsızlıkların oldugunu mu söyledin?

hastane sağlık kurulu heyetine başvurdun ama tek bir organ ve sistemi ilgilendiren hastalıgın tespit edilip ona göre mi buna karar verildi?
Bu kısmı anlamaya çalışıyorum.

Yok abla raporda astım da belirtiliyor sft normal çıktığı için astımdan özür verilmedi discus ventolin kullanıyorum ama sft normal çıkıyor kullanmama gerek yok o zaman 3 aydır ugrasıyorum git gel moralim 0 bu hastalıklar olmasa kaderime razı olup tamam derim ama olan birşeyi yok demek nasıl oluyor onu çözemedim.

Bunları tekrar tekrar kaç sefer okudum abla forumlarda en sevmediğim şey armut piş ağzıma düş benim durumumla birebir aynı sorunları yaşayan arkadaşlara forumdan ulaşmaya çalıştım ama bizim insanımız kendi işini halledince siteyi terkedip gidiyor psikaytrik rahatsızlıklar tamamen doktorun görüşüne bağlı olduğundan kendi yorumlarını katıp heyete sunuyorlar 10 yıldır süren pskaytrik hastalıklarımı 10 dakika sürmeyen görüşmede çözen doktorları zaten tebrik etmek gerekirki beni 3 kişilik heyete sunan ass.doktor bile oranın yanlış verildiğini konusunda hal verdi ama son karar veren o olmadığı için olan bana oldu.

SLK29, ablam o zaman şöyle yap sen. Hiç itirazla uğraşma.
Çünkü itiraz ettin diyelim:

1. eger itirazın sonucu başka hastaneye sevkedilirsen ve o hastaneden de aynı oranda rapor alırsan o zaman raporun kesinleşecek.
2. sevkedildiğin hastanede farklı oran verilirse bunda da hakem hastaneye sevkedileceksin ve hakem hastanenin verdiği oran kesinleşecek. E bu da ne çıkar bilemeyiz.

O yüzden itiraz edersen yine yorulacaksın, yine sinirlerin yıpranacak, zamanın işkence ile geçecek..
Hiç değmez.

Sen sonra başka yetkili hastanelerden birine gidersin yeniden başvurursun. Once bir dinlen bence.
hastanelerin hepsi sisteme veri girmiyordur ki henuz. Daha sistem tam anlamıyla oturmadı zaten.
Aralıklarla hastalıklarının arttığını söyleyerek gidersin özürlü sağlık kurulu raporu için başvurmaya. Biri olmazsa başka biri olur elbette. Ama tek gitme. Yanında bir yakının olsun yanında o koştursun. Sen imza vs olunca bakarsın. Her işini yapmaya çalıştıkça durumunu iyi düşünürler çünkü.

Abla babam akciğer kanseri son evre ailemle ona uğraşıyoruz zaten benimle ilgilenicek kimse yok forumda rapora itiraz etmekten başka şansın yok sistemde özürlü raporun derecesi kaç olursa olsun gözüktüğü sürece başka hastane sana rapor vermez diyen var iyice kafam karıştı.

ablacım, önceki mesajımda anlattığım gibi;
itiraz edersen zaten süreç 1. maddedeki gibi sonlanırsa itirazın boşa gidecek. 2. maddeye kalırsa işin uzadıkça uzayacak. Yok başka hastane yok hakem hastane vs.

Ablam sen başka bir yetkili hastaneye başvur özürlü sağlık kurulu raporu alacagını soyle. Raporunun da olmadıgını soyle. Dene bir istersen. Ya da birkaç ay bekle oyle de deneyebilirsin. Sana kalmış. ama bence itiraz etme, ugraşma. onun yerine hastaneye başvurmayı dene.
en kötü ihtmal altı ay bekle rahatsızlıklarının arttıgı bahanesiyle yeni rapor için iyi bir hastaneye başvur.

6 ay bir sene itirazla ugraşıp sinirlerini yıpratıncaya da kadar yukarda dediklerimi yap.

Abla başvurmuştum zaten 4 ay sonraya gün veriyorlar saçma sapan bir düzen

özürlü sağlık kurulu rapor almak için başka yetkili bir hastaneye mi başvurdun sen? Başvurunu aldılar ve randevu verdiler yani?

İyi bir hastane mi araştırdın mı? link verdiğim yerlerden?

yok abla ilk önce o hastaneye başvurmuştum 4 ay sonrasına gün verince başka hastanede şansımı deniyim dedim ilk başvurduğum hastaneye pardon 4 ay değil 4 ten de fazla kasımda başvurmuştum nisan a gün vermişlerdi

Hepsi öyle yapmıyor ama. Sadi Konuk Hastanesi tecrübesine bak.

her halukarda itirazın sonucu da uzayacak.

sevkedildiğin hastanede rapor oranı aynı çıkarsa rapor kesinleşecek. Bu durumda sorun olur.

Rapor farklı çıkarsa hakem hastaneye sevkedileceksin. O da düşük verirse ugraşların boşa gidecek.
Bu şekilde süreç uzayacak ve yıpratacak seni.

Oysa rapor oranın senin düşük. Kaybedeceğin bişi yok. Kesinleşmiş bir rapor değil. Yeni bir rapor aldığında sorun çıkmaz. Hastaneler nasılsa bu konuda sabıkalı baya:) hep yeni rapor veriyolar zaten vatandaşa başka raporu olmasına ragmen.
Dinlen biraz ve sonra başka hastaneden yeni rapor almaya çalış. Senin için en mantıklı yol bu.

Bugün itiraz ettim beni başka hastaneye yönlendirdiler elime broşür tarzı bilgi kağıdı verdiler kağıtta 20 gün sonra gidin hastaneye ibaresini anlamadım ?

Yardımcı olabilecek biri varmı elime verieln broşürde 20 gün bekleyin gibi bir ibare var 20 gün beklemek zorundamıyım ?

slk29, bahsettiğin bilgi kağıdında tam olarak ne yazdıgını yazar mısın buraya? "20 gün bekleyin" ibaresinin geçtiği ve o konuyla ilgili paragrafı olduğu gibi buraya yaz. Ona göre bakalım ne demişler bilebildiğimiz bir şeyse yardımcı oluruz ablam.

Abla itiraz ettim elime fotokopi ile çoğaltılmış bilgilendirme formu verdiler 20 gün bekleyin 20 gün içerisinde randevu alamazsınız diyor 20 gün sonra belirlediğiniz hastaneye gidip başvurunuzu yapın diyor :(

Üst Alt