Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3.500 TL muayene ücreti olmuş! İlacımı muayene olmadan parası ile alamaz mıyım?

dermansiz

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
27
Merhabalar,
3500 - 4000 TL muayene ücreti olmuş ilacımı parası ile alamaz mıyım? özelde psikiyatriye gittim hep psikoz geçirmiştim çok düşük bir doz abizol kullanıyorum 5mg nin yarısını içiyorum ve stabilim doktora ihtiyacım yok gibi normalde aralıkta gitmem gerekiyordu ama hep fazla fazla ilaç aldığım için hazirana kadar ilacım var raporum bitse bile gitmiyorum şu anda haziranda bitince de muhtemelen 5 bin liraya yakın bir muayene ücreti olucak ben gidip eczaneden 1000 tl verip ilacı alamaz mıyım sonuçta yeşil reçeteli değil düşük doz bir antipsikotik bu ya da en ucuz şekilde bu durumu nasıl halledebilirim devlet hastanesine gidersem özeldeki gibi değil de tanıyı farklı şekilde girer diye korkuyorum

- düzenli aynı doktora gitmeni
- maddi olarak sıkıntı yaşamamak için devlet hastanesine gitmeni
- kullandığın ilaca rapor çıkartmanı
- raporlu ya da raporsuz ilacı aile hekimine yazdırmanı

tavsiye ederim.

sorunun cevabı ise, evet ilacı eczaneden doktora yazdırmadan da parası ile alabilirsin.

@OturanBoğa,
Abi raporlu ilacı aile hekimi yazabiliyor. Arkadaş sanırım özel bir hastanenin doktoruna gitmiyor, direk özel psikiyatriste gidiyor, orda da ilaç raporu yazamıyorlar , hatta yazdığı ilaçları parası ile alabiliyorsun.

@ucuncubahar,
Elimde risperdal görünüyor diye eczane vermedi. Parası ile istedim yine vermedi.

raporsuz psikiyatri ilaclarını aile hekimi yazamıyor sanırım.

Şöyle aslında özel bir hastanenin doktoruna gidiyorum rapor da çıkartıyoruz fakat raporda depresif bozukluk gibi bir şey yazıyor yani direkt şizofreni veya psikoz yazmıyor buna istinaden raporla ilaç alabiliyorum ama doktorumuz 6 aylık yazıyor raporu seni görmeliyim diyor şimdi bu durumda da her seferinde çok afaki zamlar koyarak ilerliyorlar 3500 kafadan yazdım belki 4 bile olmuştur en son gittiğimde 3 bin ödediğimde 8 ay önceydi yani eğer dediğiniz gibi rapor bittiği halde aile hekimi yazarsa ona başvurayım eğer raporsuz da alabiliyorsak eczaneye sorarım direkt parası ile alsam daha mantıklı gibi hani bir sorun yaşamıyorum ben zaten bi sorun yaşasam ailem direkt beni götürme taraftarı olur çok düşük bi doz ile stabil olabiliyorum şükür ki

yani eczaneden abizol 5 mg fiyatlarına bakıcam eğer verirseler raporsuz süper olur çünkü yeşil reçete değil sonuçta kırmızı değil hani basit bi antipsikotik ilaç.

Üst Alt