Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%27 olan raporum %40 olursa erken emekli olabilir miyim?

GuRuR

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar;
1974 doğumluyum, ilk işe giriş tarihim 1992, prim gün sayım 5300, işe giriş tarihinde sağlamdım, askerlik bittikten sonra. omurilik ameliyatı gecirdim, kalıcı ortopedik problemim var,daha önceki raporum %27 idi ,bunu yukseltip %4o rapor alırsam ,erken emekli olma şansım var mı?
şimdiden ilgilenlere teşekkür ediyorum.

Emekli olabilirsin.Fakat raporun %40 olarak çıkması şart.Sigorta başlangıcın itibariyle 16 Yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün gerekiyor. Bu iki şartı yerine getirmiş görünüyorsun.Sadece en önemli konu istenen oranda rapor alabilecekmisin.Son zamanlarda rapor derecelerini yüksek almak imkansız olmaya başladı.

Önceki raporum acemiliğime geldi,okmeydanı ssk. hastanesine gittim, gözle muayene ettiler ve ayrıca gitmediğim bölümler vardı üroloji gibi,genel durumum sol ayağım dizden aşasında aşırı incelme var ve felç ,hareket ve his yok, sağ bilekte güçsüz hareketi yetersiz , ayak parmakları oynamıyo, bunun yanında ürolojik promlemler var,bu durumda olupta rapor alan varmıdır.
Heyete girdiğim bölümler;
1.Nöroji
2.Fizik tedavi
3.Beyin cerrahisi
4.Onkoloji (tümör cıktığı için)

Benimde sağ bacağımda polio sekeli var.Güç kaybı,zayıflık derecem %40.Senin hastaneye sevkedildiğinde her problemine ayrı bir derece verilecektir.Üroloji rahatsızlığının sürekli olup olmadığıda önemli.Yeni düzenlemelere göre hazırlanan raporlar için hiç bir arkadaşımız kesin bir şey söyleyemez.Hastenenin durumu,doktorlar,sağlık kurulu tutumu bunlar nasıl takdir eder bilemeyiz.O yüzden rapor için başvurmalısın.Bunun sonucunda özürlülük derecesinin tespit edildiği çizelgeye göre eksik bir durum tespit edersen itiraz edebilirsin.
Saygılar.

Konu üzerinden bir hayli süre geçmiş, yeni rapor oranım %60 ve emekli oldum.
Yürüyüş bozukluğu+onkoloji tümör+norojen mesane.

Hayırlı olsun gurur ...
Malulen mi emekli oldun yoksa vergi ind.hakkı kazanıp mı emekli oldun..

İlker bey, vergi indiriminden emekli oldum.Darısı tüm arkadaşların başına.

Hayırlı olsun
hangi bölümlerden kaçar puan verdiler. durumun %27 aldığından daha kötü olduğu için mi %60 puana yükselttiler

Eski yönetmeliğe göre: 2010 haziran
%19 noroloji toblo 4.1 yürüyüş bozukluğu
%10 onkoloji evre 2 tümör
%35 üroloji Norojen mesane

Önceki 2007 de alınan %27 lik raporda üroloji kliniğine girmediğim için verilmişti.Bugünki yönetmeliğe göre bu oranların daha yüksek olması lazım.

Üst Alt