Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

25 bin kadro talebi için BİMER'in cevabı

Konular
15
Reaksiyonlar
0
bimere 25 bin kadro talebi için gönderdiğim başvurunun cevabı

Sayın : ...............................

Bimer Başvuru Numaranız :921852

Başvurunuz incelenmiştir. KPSS Tercih Kılavuzunda ilan edilen kadro ve pozisyonlar ile bunlar için aranılan nitelikler, ilgili kurum ve kuruluşların ihtiyaçları ve yürürlükteki mevzuatları ile Başkanlığımızca onaylanan Nitelik-Kod Kılavuzu?nda belirtilen nitelikler çerçevesinde kurumlar tarafından belirlenmektedir. Bu itibarla kadro ve pozisyon sayıları, kadro ve pozisyon için aranan eğitim seviyesi, eğitim programı, özel koşullar vb. hususlar belirlenirken Kurumların talep ve ihtiyaçları önem arz etmekte olup, kadro ve pozisyon sayıları, kadro ve pozisyon için aranan eğitim seviyesi, eğitim programı, özel koşullar vb. hususlar Kurumların ihtiyaçları dikkate alınarak ilgili kurumlarca belirlenmektedir. Bilgilerinizi rica ederim.

25 bin kadroyu tek bır alımda hıc doldururlarmı allahınıza

zor diye bir sey yog arkadaşım kurumlar kadro alımı için talebde bulunmuyor 25 bin kadro türkiye için devede kulak istese 50 binde alır ama istemio hep kendi ceblerini dolduruyorlar

valla haklısın kardesım ama ne yapalım keske hep yuksek alımlar olsa artık ınsıfıyatlerıne kalmıs :( hadı lıselere ıyı onlısanlslara ıyı bız kuracılara ne dıceksın 50 bin kısıye 240 kadro actılar

bende kuracıyım 258 de 1 şansımız vardı bakalım 2015 de insallah kuracılar için bin ikibin kadro acılır ben acık ögretim okuyorum lise yaşım 30 u gecti ama bitircem ben bu liseyi kafaya koydum 68 kredim var 140 krediyi doldurmam lazım her sınavda 40 kredi alınabiliyor 2 sınavda tam not alsam biter heveslendim bitircem liseyi yaş 30 dan sonra üni sınavlarınada giricem inat ettim madem dalga gecer gibi kadro var bende yükselişe gecicem arkadaş azimse azim çalışmaksa çalışmak ben o engelleri aşarım

Açıkçası ben bugün 2014/2 KPSS kadrolarını gördükten sonra bize çok çok insaflı davrandıklarını düşünüyorum. He alımsa herkes alınsın ona itirazımız elbet olmaz. Ama bunun bir hayal olduğu da apaçık ortada. Bugün açıklanan kpss kadroları tam facia. Bizdekinin on katı yirmi katı daha kötü. Biz kızıyorduk filan ama şimdi kpss ye girenlerin durumunu düşünemiyorum bile. Gerçekten onlar için de çok üzüldüm. İsterseniz rakamları da yazayım da az çok ne demek istediğim anlaşılsın.
Lise düzeyi sınava giren yaklaşık 2 milyon kişi, kadro 530 adet
Önlisans sınava giren yaklaşık 800 bin kişi, kadro 775 adet
Lisans sınava giren yaklaşık 1 milyon 200 bin, kadro 3.700 adet

Sıralamaları bilmiyorum ama 95in altında düz memurluk nerdeyse imkansız lise düzeyinde. Zaten bizdeki gibi çoğu nitelik isteyen kadro. Önlisans deseniz o da berbat. Lisans dağılımları zaten o kadar komik ki. Diyeceğim o ki bundan sonra yüksek alımlar olacağını sanmıyorum hele dediğiniz gibi 25-50 bin. 4 milyon kişinin girdiği sınavda bile toplamda 5 bin kişi alınırken. Acı ama gerçek. Maalesef..

valla haklısınız allah herkesın yardımcısı olsun valla kardes kuracılara 2 bın kadro acılmaz sanmıyom keske oyle olsa bende acık lıse okuyom 2016 ya kadar muhakkak yetısmem lazım yoksa bıterım ben memur olmasam bıterım cok zor durumdayız 4 mılyon kısıye 5 bın kadro ınanılır gıbı degıl ama kardes onların 2 yılda cok tercıhlerıde oluyor

Çok tercih dediğin ne kadar olur ki? 2 yılda en fazla 4 atama olur. Ben daha fazla yapıldığını görmedim. Olduğunu da sanmıyorum. Bu 4 atama bile durumu bizle olan durumu eşitlemez belki de. Nasıl ki bizde çok uçuk alımlar olmayacağına göre onlarda da olmaz. İstatistiklere göre kpss ye giren liselilerden daha fazla şansınız varmış kuracılar olarak baksanıza. Yani kuradan daha çok alım yapılmış olacak onlara göre. Devletin açtığı kadro bu kadar olur işte. Artık memur talepleri azalıyor. Bunda özelleştirmeler, torpiller, zamanı gelen emeklilerin emekli olmaması vs birçok faktör etkili bana kalırsa.

kardes ozel olsun devlet olsun yeterkı bı işim olsun bu surunmekten kurtulsaydım daha da bırsy ıstemıyom allah hepımızın yardımcısı olsun

25 bin acık kadronun 18 bini nitelikli kadroymuş geriye 7 bin kadro var hocam madem 7 bin kadronun üstüne sınava giren nitelikli engelleri araştır 3 bin kadroda nitelikli kadrodan ekle veyahut yüzde 3 ü yüzde 8 e cıkar 25000 acık kadroyu 50 bine cıkar hiç değilse 2015 / 1 tercihlerinde 10 bin kişi alsınlar

Normal kpss ile Ekpss birbirine karıştırmayın. Ekpss ' de devletin %3 engelli çalıştırma zorunluluğu var. Buda 25 bin engelli oluyor. Yani devlette şu anda 25 bin açık kontenjan var. Açılmasını istiyoruz.

25 bin engelli kadrosu boş denilmekte ancak ben bu sayının çok daha fazla olduğuna inananlardanım sebebi şu denetim mekanizmalarının tam çalışmadığı, kurumların baştan sağıma bildirimleridir. Tam anlamıyla disipline yakın bir denetim yapılsa bile bu kadro sayıları en az 50 bin olur. Ayrıca engellilere yine bir engel konulmuş durum yüzde 3 durumudur maalesef çok acı bu durumun düzeleceği ise çok zor gibi görünüyor.

Ayrıca devlet personelin şöyle yasal bir yetkisi bulunmaktadır. Eğer ki nitelikli engelli bulunamıyorsa o kadroya düz memur atama yetkisi bulunmaktadır. Ancak işi siyasete döktükleri için bir oyalama baştan savma amacı güdüldüğü için bürokratlarında aymazlığını eklersek maalesef engellilere hep engel konulmaktadır. Bu durum maalesef bütün engellileri üzmekte, çalışma azmi olan bütün engellileri umutlarını kırmaktadır.

Bimere istediğiniz kadar bu şekilde sorular yöneltip durumu bildirseniz de kadrolar için talepte bulunsanızda alacağınız cevap bundan fazlası olamaz. Yapılacak Tek şey büyük bir sinerji ile bütün engel gruplarının bir araya gelmesi Tek çatıda buluşup her şehirde organize olarak hareket edilmesidir. Ancak kimler ne kadar buna uyar hareket eder bilinmez. Şu site bile o kadar güzel bir siteki amacı doğrultusunda kullanılırsa bir yerden başlanmalı gücü büyütmek için ise dediğim gibi BÜTÜN ENGEL GRUPLARINI TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYIP BÜYÜK BİR GÜÇ HALİNE GELEBİLMEKTİR.

Üst Alt