Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%24 oranında raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

özgür kız

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Tanı:Bilateral total kalça protezi,yürüme güçlüğü H sınıfı ehliyet alabilir...Rapor Derecesi:% 24...Diğer: H sınıfı ehliyet alabilir.Özel tertibatlı otomatik vites araç kullanabilir.O.B.K.V. şeklinde bir sağlık kurulu raporum var.ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

çift kalça protezine % 24 mü verdiler.
evet ötv indiriminden faydalanabilirsiniz.

çok teşekkür ederim :).Yalnız merak ettiğim bir şey var neden şaşırdınız çift taraflı proteze %24 vermelerine ayrıca "evet ötv indiriminden faydalanabilirsiniz." bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? çünkü bir çok vergi dairesini aradım hepsi farklı şeyler söyledi.

özgür kız;
rapor çok net açık şekilde size uygun ...
H sınıfı ehliyeti alıcaksınız ilk önce sonrasında aracınızı alabileceksiniz ...
çünkü ötv indirimli araç almanın ilk şart H sınıfı ehliyetiniz olması , sonrasında ise devlet hastanesinden alınmış tertibatlı araç kullanması uygundur yazılı olan rapor :)
aracı siz kullanacağınız için oran önemli değil %1 dahi olabilir ...

ciddiyim tabi ki serka335 :( liljan keşke dediğin kadar kolay olsa.her H sınıfı ehliyeti olana ve "Özel tertibatlı otomatik vites araç kullanabilir" ibaresi bulunana vermedikleri gibi her hastalığa da vermiyorlar :(

özgür kız;

aramızda bir yalış anlaşılma var ...2 kez araç aldım H sınıfı ehliyetin va ise engelin ortopedik ise elinde tertibatlı araç kullanması uygundur yazan bir de raporun var ise araç almanı engelleyen hiç bir unsur yok bence sen bazı şeyleri eksik anlatıyorsun ...
ama aracı sen değilde başkası kullanıcak ise o zaman engelinin %90 üzeri olmas gerekiyor ve çeşitli hastalıkların olabilir o zaman sadece ortopedik olması gerekmiyor ...
yok aracı ben kullanıcam dersen yukardaki saydığım şartlar geçerli ve rapordaki oran bu kez öneli değil %1 dahi olabilir :)

ben kullanacağım arabayı. yanlış anlaşılmasın size güvenmediğimden değil çok araştırdım bir çok ildeki vergi daireleriyle görüştüm hepsi farklı şeyler söyledi bende endişeleniyorum bu konuda işin açığı.çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için :)

özgür kız;
sen onlara bakma bişi bilmiyor onlar özgür kız sen beni dinle git al gene yok derlerse bu kez noyu ver ben arayayım ;)

özgür kız;
sen bulunduğun ildeki vergi dairesine raporunla beraber git, sana en doğruyu söylerler.telefonla sormayla olmaz bu iş.

liljan bende red cevabı alırsam seninle tekrar irtibata geçmeyi düşünüyordum çok sağol :) kazazede bu hafta sırf bununla uğraşacağım inşallah olumlu sonuçlanır

özgür kız;

sen bana güven özgür kız git al hemen kutlayalım ama tatlı yolla bana :)

ahhaaahaa :) tamam anlaştık :) kerebiç bilir misin ondan yollayayım sana vergi indirimli arabamı alınca :) bir sorum daha olacak liljan % kaç indirim tam olarak %20 biliyorum ben doğru mu?

özgür kız;

%38
bayide indirim yapar biraz iyi araştır bilinçli biri ile git yanında hayırlısı ile al inş :)
kirebiç ne ki güzel bişimi değilse yollama istemem bak :D

kerebiç irmikle yapılan mersine özgü tatlıdır :)içi ceviz yada antep fıstıklıdır :) üzerinde özel bir kaymağı vardır :) amin inşallah :)

özgür kız ;

anlaştık cevizi bol olsun :rolleyes:

vergi dairesi benim işyerime yakın yarın bu durumu sorup sana bilgi vereceğim yada seninle aramızda eksik bir iletişim var burda ki vergi dairesinde ötv servisi var ve ayrıntılı bilgi veriyorlar senin için gideceğim :)

sende sağol mutlaka cevap alıp döneceğim yarın rahat ol:)

özgür kız,
Sen Mersin demisin sana araba vermeyecek bayiyi paralarım ben varmı öyle bir şey ya Mersinde isen beni bul bak nasıl alyoruz arabayı..

officer;
yardımcı ol özgür kıza tlf la aralarında irtibatta bir hata var herşeyi tamam olmaz diyorlarmış mümkün değil ...
son çare yaın vergi dairesine gidip bir yazı alıp özgür kıza yollamaçaresi buldum inat oldu yaolacak ya olacak ;)
hayır banada tatlı sözü var bende tatlıdan olacağım işin tersliğine bak :(

yarın senden haber bekliyor olcam liljan..evet mersindeyim derya otomotivle görüştüm vergi dairesine attı topu biz karar veremeyiz dedi.vergi dairesiyle görüştüm bu raporla alamazsın dediler. :( pffff :(

help meee :D

O derya otomotivin kulaklarını çekerim ben nasıl topu Maliyeye atmışlar.(Bacanağım orada çalışıyor) sen boşuna bu izmirli güzele kerebiç filan yollama ben yerim onun yerine...:)

ikinizinde canı saolsun :) peki benim nasıl bir yol izlemem gerekir officer dert oldu içime valla

Ben yarın görüşme yapacam Derya otomotiv ile ben onlara bi kaç kanun gönderecem sonra buradan yazarım sana ...

tamam raporumla ilgili bütün bilgileri yazdım zaten ilginiz için çok teşekkürler

nihayet bacanağından başla kulak çekmeye :rolleyes:
özgür kızın herşeyi tam halletsin işini hem bilmiyorlar hemde sormuyorlar bu kezde olmazsa ben mersin e geliyorum
haberleri olsun :cool:
tatlımı isterim:)

özgür kız, siz hangi marka aracı alacaksanız satıcı firmaya gidin onlar gerekeni yaparlar vergi dairesiyle ilgili yazışmaları onlar yaparlar kafanıza takmayın H sınıfı ehliyetiniz varsa alırsınız ,satıcı firma araç satmak için elinden geleni yapacaktır,

Liljan;
İlk önce Tantuni yersin sonra Kerebiç,havalarda güzelleşti ardından Bicibici....:) İştahınıda yerine getiririz. :):)

Üst Alt