Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 21 rapor ve H sınıfı ehliyet alır ibaresi ile araç alır mıyım?

hekatepene

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Bugün hastaneden raporumu aldım üzerinde %21 sürekli h ehliyet alır otomatik vites kullanır ibaresi yazılmış. Ben ötv den bu sekilde yararlanabilir miyim? Ayagimla ilgili aciklamalar kısmının bi önemi var mı degerlendirme yapılırken?

Evet, bu raporla hem ehliyetinizi hemde ÖTV indirimli araba alabilirsiniz...

Peki bu ortpedi doktorunun raporda yazdigi aciklama kısmı bi şey ifade ediyo mu onu da mı degerlendirmeye katacaklar?

Evet önemli olan o tanıya göre hangi donanım ihtiyacınızın olduğu...

Yani illa sadece sol ayak mı yazmak zorunda ? Benim raporda her iki ayaktan da bahsetmisler.

Konjenital,her iki ayak hipoplazik. Sagda 5. Parmk solda 3.4. Parmak ampüte. Desteksiz yürüyor. Multipl ameliyat olmus. Tablo 3.30 (3+3+3) tablo 3.2b (13) yaziyor

Sol ayak: otomatik vites
Her iki ayak: özel donanımlı araç
olması gerekirdi. Sorun çıkarabilirler size.

Benim h ehliyetim vardi zaten ozellikle bunun icin gitmistim alirken de ozel donanimli arac diye dilekcede belirttim bunu uygun gormusler yani normalde sol ayagimdan ameliyatliyim sag ayagimin parmagi eksik. Olmamis bu rapor o halde oyle mi 😦

Her iki ayak için de ibare varsa, bu durumda özel donanım şartı ortaya çıkabilir. Onun için, bence bu raporu hiç vermeyin, ya yeni rapor alın, ya da bu rapora "sol ayağı kullanmasına gerek olmayacak otomatik vitesli araç kullanır" vb. bir ibare ekletin.

Bu arada, H sınıfı ehlyetinizde (ona temel olan raporda) nasıl bir ibare var?

engelli raporu alırken özellikle ÖTV indirimi de istedigimizi belirtmemiz mi gerekiyor ? Alınan raporla işlem sağlanmıyor mu?

% 90 ve üzeri raporla alınmayacaksa, araç/ehliyete dair ibareler bulunmalı. Bu ibareler raporda mevcutsa kullanılabilir alınmış raporlar. İbare yoksa yeniden almak zorundasınız.

ben rapora itiraz etmiştim şimdi araç indirimini de ekletsem olur mu peki ? sonuçta tekrar heyete gireceğim

ben var olan ehliyetimi teslim ettim h sınıfı ehliyet alabilirsin dediler aldım inanın hanği aracı kullanacağımı bile bilemiyorum .tırafi:eek:ge gidiyorum memurların çoğunun bilgisi yok nasıl olacak bilmiyorum kapımın önünde araba bana bakar ben ona nasıl bir yol izleyeçem bilmiyorum

Üst Alt