Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2026'da vatandaşlık maaşı geliyor

alfa

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
22

Bu tür yardımlar çıktıkça gerçek ihtiyaç sahibi insanların hakları elinden alınıyor eli ayağı tutan kişiye neden yardım verirsin vermeyi değil kazanmayı teşfik etmelisin engellinin hakkını yardıma çevirip sapasağlam insanlara yardım vermek hak değildir adam sigortasız çalışıp devletten bi dünya yardım alıyor bu bir çözüm değildir.

Tutmaz bu iş bence. Suriyeliler yaşadı o zaman desenize.

evet internete düşmüş herkes hayırlı olsun diyo ama ail bazlı olcakmış kişi başı olsaydı güzle olurdu

arkadaşlar biliyorsunuzdur belkide haberiniz yok ama herkese bir umut olcak gibi vatandaşlık maaşı 12 bin küsür deniliyor tüm haberlede gecti atv a haber vs tüm haberlerde acaba düşüncem olarak hane başına verilcekmiş bizi nasıl etkilkicek acaba bizim maaşlar ne olcak gelir yok sadece evde evde bakım maaşı alan annem bir ben birde babam var engelli sadece babayamı verilcek acaba yorumlarda tartışalım 2026 giriyoruz artık az kaldı

Aylık geliri 16bintl olan aileye 4bintl yardim yani maasi 20bintl olacak.
Zaten belediye ve hükümet bunu yapıyorlar çünkü 20milyon sosyal yardim alan kişi var.
Maasi ya da geliri 22k alti olanlara yaparlar yani asgâri ücretin altinda geliri olanlara destek.

asgeri ücreti geciyorsan g.o vermezler.

Hiç geliri olmayan engelliyle aynı maaşı alacaklar demek. bunu yürülüğe getirirlerse engelli maaşlarını da buna göre güncellemeleri gerek.
@bjk11,

@alfa,
Beleşçiler hazırda bekliyor. Yıllarca çalışıp prim ödeyen emeklilere 16 bin ver. Ama yatıp keyif yapan beleşçilere daha fazla ver.

@BayKukla,
Şuan hafif engelli birine geliri yoksa 4bintl engelli maaşı veriyorlar.
X de akp'nin vekillerine ve Erdoğan'a direk bunu yazıyorum.
4bintl yanlış anlamayın ama bugün dilenciye versen yüzüne tükürür yani 1 ay engelli biri 4bintl ile geçinemez.
Akp'nin en büyük ayıbı engelli kesimi hic sayması yani engelliye bir bok vermezler.
Engelli kesimde birlik olamıyor x de 50 ve 100 kişi mücadele veriyoruz.
10milyon engelli icin 100kisi savaşıyor.
Ben yoruldum artık emekli olup hayatın tadını çıkaracağım. Emekli olduktan sonra ne buraya giriş yaparim ne x de yazarım.

@barcan88,
Engelliye versin hocam ne olacak?
Akp ety çıkarıp 43 yasinda 3milyon sağlıklı sorunu olmayan kişiyi emekli etti. 2milyonda 5950 günü doldurup eyt emekli olacak. Yani 5 milyon kisi eytli
Engelliye 4bintl vereceğine asgâri ücret versin.
En düşük emekli aylığını asgâri ücretin üzerine çeksin sorun çözülür.
Ben sosyal yardim ve engelli maasi almıyorum ve onların hakkını savunuyorum.

Vatandaşlık sana bana değil ülkeye sonradan giren suriyeliye ve girecek olanlara...
Ve bunun bedelini de TES adı altında çıkaracakları sistemden karşılayacaklar.

@serkanmalkoc,

Avrupa Birliği mülteciler icin para veriyordu. Parayı kestiği zaman Erdoğan açarım sınır kapılarını ve mülteciler Avrupaya gelir diyordu. Yine aynısı olur.

ben engelliyim bu yüzdende çalışamıyom aylık gelirim engelli aylığı aylık 6 milyar civarında bunu askeri ücrete tamamlarlarsa bayram ederim d

6milyar degildir o😂 6nintl alıyorsundur.

@barcan88, aile gelirini düşürmek için işinden çıkıp maaşı bağlattıktan sonra kayıt dışı çalışanlar da olacak. Yatıp keyif yapmıyor ama prim de ödemiyor .Onlara ne diyelim?

evden bir kişiye olcakmış sanırsam bende tam bilmiyorum ama acıklama o yönde babam alır ben alamıyorum

@undefined,
Engelliye verilmesin demiyorum ki ben. Zaten bu olay engelliler için değil. Genel. Ben sana Bir hikaye anlatayım. Bir muteahhidimiz vardı engelli kızı için bakım parası alıyordu. Halbuki alamaması lazım. Nasıl yapıyorsun dedim. Muhasebe işine sahte bilanço hazırlatıp zarar gösterip eve para girmiyor gibi göstererek bakım maaşı alıyormuş. Yani demek istediğim şu ki, vatandaşlık maaşını ihtiyaç sahipleri değil yine sahtekarlar alır. engelli alamaz .

@basari, senin gelirine değil, evde yaşayanların toplam gelirine bakıyorlar. Asgari ücretten az ise asgari ücrete tamamlıyorlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
@idosente, Babam asgari ücretin altında emekli maaşı alıyor. Vatandaşlık maaşı ile bunu asgari ücrete tamamlarlar mı?
Bir de hiçbir sosyal güvencesi ya da geliri olmayanlara asgari ücret kadar vatandaşlık maaşı mı bağlanacak?

@idosente, hocam, bir evim var, bir de sadece yetim maasi aliyorum desek bunu asgari ucrete tamamlarlar mi? Tek yasadigimi hesaba katin.

@Samarra,

Yetim maaşını 16.881tl en düşük emekli maaşı seviyesine çektiler mi?

@Samarra,

6bint alıyorsan o maaş bölünüyor demektir.
Yetim değilsin o zaman anne ya da baban biri hayatta yoksa 6bintl almazdın.

İşin içine birsürü hesaplamalar girecek sanırım.
Şartsız kuralsız her aileye verilmeli ki birşeye benzesin yoksa bundan pek umudum yok.
(Zengin olan aileler feragat edip almamalıdır)

@basari abana engelli maaşı vernesiler siz nasıl aldınız ?bankalardan son 1 yıla ait hesap hareketi istedi para girişi cikisii oldugu icin vernediler sizden de istediler mi boyle birşey

Ödül veriyorlar!!!! Önce muhtaç et sınra yardım et!!!!!

@bjk11, 3'e bolunuyor ama ben sonrasi icin sordum zaten. Ne yazik ki ileride tek yasamak zorunda kalacagim illaki.

Üst Alt