Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2026 için asgari ücret açıklandı: 28.075 TL

@AS3, mesajınızın bir kopyası şurada

Bu başlığı ise sadece asgari ücretle ilgili tartışmaları izlemek için kullanabilirsiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: AS3

Erdoğan zamanında söyleyeceğini söylemiş. Zalim demiş yönetime. Kendi demiş. Biz demedik. Peki halk ne der bu işe? Halk bir şey demez, dese de manası yoktur.

İbn-i Haldun bu hususu şöyle tarif etmektedir:

"hiçbir uruk ve boy kendi tercihi ile hâkimlere itaat ederek andığımız bu düşkünlüklere katlanmaz ve hiçbir uruk düşkünlüğe razı olmadan önce, bu vergi, baç ve haraç gibi ödemelere yanaşmaz. Çünkü bu ödeneklerin her biri zulüm ve düşüklük olup, düşkünlüğe katlanmaktan çekinen kalpler hiçbir vakit buna dayanamazlar. Ancak öldürülmeye ve yok olmaya göre daha hafif ve kolay saydıklarından bu gibi düşkünlükleri kabule mecbur olurlar."

@Muhammet,
Ev bulmak sorun olacak yanlız, kira gelir vergisinde istisna kalkıyor ayrıca yıllık 50.000 üstü kiraya 158.000 kadar %15 158.000 sonrası için %20 birde maaş alıyorsa yıllık gelir 330.000 lirayı geçerse %27 vergi verecek
Kiraların artması kaçınılmaz dask ve emlak vergileride eklenince 1 dairenin yıllık vergisi 40.000 ile 60.000 lirayı bulacak ya kiraya vermeyecek yada kiraya ekleyecek.

Oda kirayı düşük gösterir elden alır parasını çok mu zor yapmak ?? Kuyumcuların yaptığı gibi. Fatura kesmiyor bişey etmiyor, Türkiye'de hiçbisi imkansız değill. Yeterki kılıfına uydur.

@Muhammet,
Kiracılar içinde e devlette alan açıldı kimse o riske girmez cezası şuan hem ev sahibi hem kiracıya her kira için 7.000 aşağı olmamak şartı ile ceza var.
Kiracı askeri ücretin üstünde maaş alıyorsa kirayı düşemeyeceği için maaşında kesinti olur ayrıca

Senin dediğini yapacak ev sahibi sayısı çok az kimse kendini riske atmaz.

@Muhammet,

28 bin mi yetecek :)
Bak temudan arabam için ışık falan alıyorum 7 bin tl harcamam laızm.
Bizlere Memurun 4 yıl önceki maaşını bile layık görmediler. 28 bin hiç kimseye yetmez.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret hakkında şöyle demiş: “Kalıcı sosyal refah sağlamaya yönelik politikalarımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.”

İTO Başkanı: "Hayırlı olsun. Bu süreçte çalışanlarımızı ve işverenlerimizi rahatlatacak mekanizmaların devreye alınması, istihdam piyasamızın bütününe destek verecektir."

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı: "İşveren üzerindeki maliyet baskılarının dengelenmesi büyük önem taşımaktadır."

@emrem72,
Şimdi onlara rahatsız etmeyelim makarna yemeye devam ediyor yanına kuru soğan oh mis gibi dimi akepeli arkadaşlar

Son düzenleme:
@Beylikduzu,

Bende sana diyorum ki "BURASI TÜRKİYE" olmayan yapılmayan herşey yapıldı, olmayan hayvanların küpe numaraları ile milyonlar uçuruyor insanlar.. Konu uzayacak bu gidişle..

@Polmiks,
Ben köyde yaşıyorum, Köyde yaşayanın çoğunun kira derdi yok, aidat derdi yok, doğalgaz derdi yok. Arabaya düzenek yaptır sanayii de git mutfak tüpünü petrol istasyonunda bastır gazını.. odun mu gerekti dağda odunda çok ne var, Yakalanmadigin sürece kes getir evine. Gelelim araba konusuna Alacağın ışık seni alâkadar eder güzel kardeşim beni değil. Farkındaysan ben köyde yaşayana bir şekilde geçinir şehirdeki insanlara Allah yardım etsin demişim.. ha benim hayatımda güllük gülistanlik değil ahırdaki hayvanın yattığı yere bile vergi ödüyorum (ev diye yazmışlar ahırı sisteme) diğer GSS felan saymadım daha ödemedim duruyo. Birikti. Herkesin hayatı kendine zor. Şehirde yaşam zor ise kasaba hayatına geçiş yapmak en mantıklısi gürültü ses kirlilik yok en azından.. isteğini yap kim ne diyebilir. Allah yardım etsin ne diyim. Beterin beteri var elden ayaktan düşmediğimiz sürece umut tükenmez..

@Muhammet,
Benim köyde evim yok ne olacak :) Hem köyde ne işim var kuş uçmaz kervan geçmez, GSS yatırmazsan faiz biner üstüne muayene dahi olamazsın. Işık konusuna gelirsek bu en basit şey, asgari ücret ile köyde olursan en fazla kira ödemezsin. Temel ihtiyaçlarını yine karşılayamazsın makarna yiyerek karnım doyuyor diyorsan sen bilirsin. 1 kg et olmuş 800 tl Asgari ücret ile geçiniyorum diyen kendisini kandırır.
Miss gibi kombili ev varken soba ile kim uğraşacak ? tek oda ısıtacaksın kova yapacaksın ne gerek var ?

@Death,
ya makarna yiyor ekmek kemiriyor yada illegal iş yapıyorlar. Aileden geliri desteği olmayan biri teknik açıdan kira vermese bile temel ihtiyaçlarını bile zor karşılar. Gerekli besini bile alamaz.

@Polmiks, Ot gibi yaşadıkları için fotosentez yapıyorlar ...
Adam benim çocuğum almandan hatta bulgardan dahamı değersizde istediğini alamayıp çayır çimende yaşıyor demiyor, inek bakar davar bakar karnımı doyururum torun torma kendi derdine yansın diyor.

Üst Alt