Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2026 emekli maaşı 20.000 TL oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

456

Emektar Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
152
9 Aralık 2026 güncel: "AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, “16 bin 881 TL olarak ödenen en düşük emekli aylığı yüzde 18,48 oranında arttırılarak 20 bin TL’ye çıkartılacaktır” dedi. “En düşük emekli aylığı alan kişi sayısı 4 milyon 11 bin kişi idi” diyen Güler, kanun teklifi ile en düşük emekli aylığı alan emekli sayısının 4 milyon 900 bin kişiye çıktığını söyledi.
Kişi sayısındaki artışın sebebi ise kök ücretlerinin en düşük aylıkların üzerinde olan emekli yurttaşların bu zam oranından faydalandırılmamakta. (Kaynak: Evrensel)"

Hayırlı Olsun Arkadaşlar En Düşük Emekli Maaşı 18.939 TL. Olmuş..
Bozdur Bozdur Harca :D

Gerçekten inanamıyorum... Bu kadar umursamadan halkı ezmek büyük bir cesaret. Tamam, adamlara bağnazca oy vermeye devam ediyor seçmen ve bu yanıyla adamlar yaptıkları yüzünden oy kaybetmeyeceğini biliyor ama, el insaf be kardeşim, bu kadar acımasızlık da olmaz ki

Maalesef Ki Çok Haklısın Bülent Abicim. Ama Bizim Bu Milletimiz Gerçekten Bunları Hakediyor. Hala Çıkmışlar Tayyip Diyebiliyorlar,
Bizler Toplum Olarak Hala Bişeyleri Göremiyorsak Bizlere Herşey Yaşamak Müstehak..
Tek Üzüldüğüm Kurunun Yanında Yaş Da Yanıyor Ve Bundan Dolayı Bizler de Olumsuz Etkileniyoruz..

Daha maç bitmedi! Son söz Erdoğan'ın. "%5 de ben ilave ediyorum" diyebilir. Fakir-fukaranın hayır duası, devletin milletine sadakasıdır mahiyetinde bir şeyler mutlaka gelecektir.

Bir de sevgili arkadaşlar, Venezuela'nın hâli ortada. İran, Ukrayna, Gazze vs... Türkiye Devleti size bu paraları vermedi de boşa mı harcadı? Hayır, asla! Bu paralarla kendini her türlü güçlendirdi.

Bozgunculara, anarşistlere, düşmanlara gülümsemeyin. Dik tutun başınızı. Birileri toz partileri düzenliyor olabilir. Onların partisi varsa bizim de sığınacak bir kapımız vardır elbet.

Allah utandırmasın, bu bize yeter!

@hozgul,

:):):):) çok samimisin abi anladığım kadarıyla ama onlar senin duşuncendeki insanlar değiller

:unsure: Burada bilen var mıdır ? Haberlerde, bundan sonra uzun yıllar çalışanların emekli maaşları daha düşük olacak diye bir şeyler duydum Bunun aslı var mı ?

@Descartes, 2008 sonrası aylık bağlanma oranı kabaca %30 civarında. 2000'e kadar %60, 2000 öncesi ise %70. Ağırlık ne tarafta ise alacağınız aylığın tutarları buna göre hesaplanıyor. Eğer en az 3 asgari ücret alıyorsanız bir şey demem ama daha aşağıda ise çalıştığınız 2008 sonrası günler için düşük aylık alacaksınız demektir.

Arkadaşlar, bir şeyi atlıyoruz. 18.939 TL'yi haber siteleri şöyle hesaplıyor. Taban aylıklarına %12,19 zam yapılırsa 16.881 TL olan en düşük emekli aylığı 18.939 TL olacak. Aslında emekli aylıkları zaten 18.939 TL değildi. Hazine desteği ile 16.881 TL olmuştu. Yani taban aylıklara %12,19 zam yapılsa dahi 16.881 TL'yi geçemiyor. Bu durumda her koşulda taban aylıkları hakkında yeni bir yasal düzenleme yapılması, taban aylıkların belirlenmesi kaçınılmazdır.

Benim hala umudum var.

Evladının gemicikleri olmayabilir, hanımının hastaneleri olmayabilir, kendisi her ihaleden komisyon almıyor olabilir ama
emeklinin çöpten ekmek toplamasına, pazarlar kapanınca pazar artığı toplamasına vicdanı izin verse yakın zamanda gelecek seçim sandığı izin vermeyebilir.

Maç henüz bitmedi.

Ben reisin yerinde olsam zam da vermem o gene insaflı davranıyor.

@ucuncubahar,
Ah canım sen seçim kaybedeceğini mi düşünüyorsun?
Seçimler çok adil ya
Ayrıca bu sene seçim olmaz seneye de bir iki dal verir gene kazanır

Bülen Hocam oyların çoğu yurt dışı ve vatandaşlık verdiklerinden geliyor oy endişesi yok Belediye seçimlerini kaybetmesi yurt dışı oy olmamasıydı

Zenginlerin derdi çok oluyormuş. Fakirler daha mutlu. Zenginler her şeyi denedikleri için hayattan zevk alamıyorlar. Mesela biz alabilirsek 1 kilo kıyma alınca mutluluk hormonu patlaması yaşıyoruz. Zenginler öyle mi?

@Alman, yedirmeyiz! dik durmaya devam. haftaya marul da gelecek!

@Delorean

haklısın kardeş, bizi ayakta uyutanların seçimde neler yapacağını tahmin edebiliyoruz.

TUİK dedi ki Temmuz-aralık dönemindeki 6 aylık kümülatif enflasyon yüzde 12,2 oldu.

Ama sepete sadece GIDA'yı koysak ne olacaktı, sadece aralık ayı enflasyonu yüzde 12.
Sadece 1 aylık enflasyon farkını bize 6 aylık enflasyon farkı diye kakalayarak
ekmeğimizi, aşımızı, paramızı, maaşımızı çalanların
seçimde oylarımızı, seçim sonrası milli iradeyi çalıp çalmayacaklarını varın siz düşünün.

Bence güzel bir rakam allah bereket versin Allaha şükretmek gerekir. 19 bini bulamayanlarda var. Şükretmek gerekiyor arkadaşlar şükürsüz olmayalım.

Acımak yok abi bende yanıyorum evet ama oy verenlerin daha çok yanması için acımıyorum.

@Polmiks,

durumunuz ya çok iyi, yada insanlar ile afedersiniz ama alay ediyorsunuz sanırım .

@Alman,

şu durum içinde iken ne ironi nede şaka kaldıracak bi hâl kalmıyor insanda ..

@black bishop, İzahı olmayan şeylerin mizahı olur derler. burada ne konuşşak zaten boş artık ne yapalım işin dalgasına bakıyoruz. bu sonuç milletin takdiri bakalım biz ilerde emekli olabilecek ülke görecek miyiz ona bakalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt