Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2025 itibariyle kamuda çalışan işçilerin maaşları ne kadar olur?

Konular
15
Reaksiyonlar
11
arkadaşlar 2025 yılı kamuda çalışan işçilerin maaşı ne olacak daha açıklanmadı.

İşçiden kesilen vergi memurdan kesilmiyor vergi yüksek kesildiği için maaş o kadar yüksek oluyor bizden de ayna stabil bir kesinti olsa bize bağlanan oranlar öyle olur yılın son üç ayı vergiye çalışıyoruz resmen ve cebimizden eriyor .
Bizim dairede memur 48 bin alıyor bu adalet mi asgari ücret 22 bin TL iken

@gökyüzü12,
Sözleşmeler yenilenmedi görüşmeler başlayacak diye duydum. ama bodrolar gelmeye başladı tahmini maaşlar aşağı yukarı asgari ücret enflasyon vb zamlar ile belli şuan 42 50 arası tabi bakanlıklara göre değişim oluyor.

@gökyüzü12,

Enflasyon farkı ile 42 ile 50 arası olur bu şekikde enflasyonda hesaplanırsa.

Bazı bölümlerde işçilerden mesela teknik servis yani mesela sağlık bakanlığı için söylemem gerekirse elektrikci sucu sistem sorunlusu çalışanları farklı aldığı için 20 30 40 farklı alırlar maaşı onlarda 50 yide geçer ama düz işçilerden dediğim gibi 42 50 arası maaş alınır zaten çoğu bakalım hesaplamaları yaptı bodrolar hazır hemen hemen belirttiğim ücretler görünüyor

@gökyüzü12,

Vergi dahil eline geçen net para bu zaten :) Benim kuzenim lise mezunu hastane de kamu işçisi, aralıkta 43 bin tl alıyordu, Bir öğretmende 48 falan alıyordu. 2024 de 6 ayda 2 kere 1 er maaş ikramiye alıyor, özel günler de ek ücret cumartesi pazar 2-3 x ek mesai ücreti alıyor. Banka promosyonu vs bir hesaplamdığında 40 yıllık öğretmenden 95 bin tl falan yıllık fazla almış oluyor. Bu ülkede adamın varsa kamu işçisi olacaksın.

@gökyüzü12,
şıuan bir işçi emekli olsa 50-60 bin maaş bağlanıyor en az belki daha fzla memura 14-25 arasıbağlanır işçi çalışırken ne olıyrsa emekli olunca da aynısını alıyor memur 65 de emekli ediliyor işçi 70-80 ölene kadar çalışabiliyor. sırf 3 aydaki ikrami almamak için emekli de olmuyorlar.

@Polmiks,

sgk ya sordum sistemden baktı 18 yıl 4680 güne tabiyim çıkan rakam 14500 en düşük kök maaş. e devlet egir bak 3600 günü doldırduysan yada sgk git hocam bilg al

@muhendis3232,

Böyle genel bir ön yargı, bilgisizlik var kamu işçisi aleyhine. Emekli maaşı olarak 50-60 bin emekli maaşı alabilmek için, çalışırken 80-100 bin maaş alan, 1999 öncesi çok pirimi olan işçilerdir ki bunlar Türkiyedeki toplam işçi sayısının %2-3 arasında. Bu da 2024 yılı ile son buldu. Artık o da yok.
23 yılık kamu işçisi olarak şimdi emekli olsam SGK hesaplamasına göre 25 bin emekli maaşı bağlanacak. Şartlarım ve eğitim benzer olan eşim memur şimdi emekli olsa 24 bin alacak.
İşçi memurdan çok maaş alıyor önermesi eskidendi. Örneğin benim Ocak Maaşım 40 bin idi.
2024 Yılında aldığım tüm ödemeler (maaş+ikramiye+tediye+yol parası+giyim+sosyal yardım) ve engelli indirimi dahil toplam aldığım ödemeleri 12 aya böldüğümde aylık maaşım 38 bin TL ye gelmiş.
Kamuda şu anda isteği ile emekli olan memur neredeyse sıfır. (Bazı bayan ya da sağlık sorunu memur hariç). Çalıştığım kurumda personel biriminde görev yapıyorum burada 65 den önce ekseriyetle memur emekli olmuyor. Düşünün bu yaşlı memurlar çalışmıyor doğru dürüst bir işte yapmayan ıskartaya çıkmış memurlar. Ama işçi öyle değil amirin tüm emirlerine uymak zorunda yaşlıda olsa bedenen çalışmak zorunda.

Şimdi memurluğa geçmek gibi bir seçenek olsa hemen geçerim.

arkadaşlar 2025 yılı kamuda çalışan işçilerin maaşı ne olacak daha açıklanmadı.
Bu İşçi sendikaları ile Devletin yapacağı toplu sözleşmeye bağlı. Ancak ülkemizdeki işçi sendikaları sarı sendika ağlarından oluştuğu için çok birşey beklemeyin. Hükümet ne verirse alıp oturacaklar pazarlık ediyormuş gibi gözükecekler, görüşmeler bu ay başlıyor.
Kendi tahminim 2025 yılı ilk 6 ay %15-20 zam olur. ikinci 6 ay da enflasyon kadar ancak olur.
Ancak sendikaların tıpkı 2023 yılı toplu sözleşmesinde yaptığı gibi taban maaşı artırmaya yönelik pazarlık ile zam miktarı artabilir.
Örneğin şu anda bürüt işçi maaşı kamuda 37500 civarı. Bunu 50 bin filan yapıp üstüne %15 olursa o zaman biraz faydası olur.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim çünkü bende geçen ay 38 bin civarı aldım bu tutarın 50 bin olması biraz imkansız gibi

Büro işçisi

1,5 yıl başlayalı yol ve yemek de alıyorum

Kadro yani işkur üzerinden mi girdin yoksa atandın mı ekpss ile

Memur işçi 657 misin

Yoksa 4d kadrolu işçi misin ?

@gökyüzü12,
Hımm zannımca 45 çivarı alırsın
Yol ve yemek parası aldığını söylemiştin 2 3 de oradan,gelebilir

@mufto 27,
anladım tesekkür ederim .

@sakura71,
bende öyle düşünüyorum çok havadan havadan rakamlar söylüyorlar da söylenenle ele geçen aynı olmuyor

@gökyüzü12,

ogm de puantajları yapiyorum :) engelli %84 raporum var 1 ci derece engelli indirim aliyorum şubatdaki maaşım 41bin tl alcam :) sizde aşşa yukarı sosyal yardımlarla degişen bi rakamla bukadar alcaksınız bence:)

@Syusuf, şirket işçisi misiniz belediye şirket çalışanıyım geçen sene 24 Ocak dahil aldım brüt 31 ama bu sene ne olur bilemiyorum

@İsitmemuhammed,
Kamu büro işçisi sürekli işçi kadrolu olalak geciyor
@gökyüzü12,
o zaman aşşa yukari aynı maaştır büro işçisi olalak geciyorsundur sende aldığın vergi indirime bakarak 41 ile 43 arası olur 40 altına düşmez tabi izin ve rapor almadıysan :) ogm de nerdesiniz bu arada sormamda sakınca yoksa:)

sanirim ulkede yol, yemek yardimi almadan calisan tek is kolu kadrolu memurlar.

Üst Alt