@muhendis3232,
Böyle genel bir ön yargı, bilgisizlik var kamu işçisi aleyhine. Emekli maaşı olarak 50-60 bin emekli maaşı alabilmek için, çalışırken 80-100 bin maaş alan, 1999 öncesi çok pirimi olan işçilerdir ki bunlar Türkiyedeki toplam işçi sayısının %2-3 arasında. Bu da 2024 yılı ile son buldu. Artık o da yok.
23 yılık kamu işçisi olarak şimdi emekli olsam SGK hesaplamasına göre 25 bin emekli maaşı bağlanacak. Şartlarım ve eğitim benzer olan eşim memur şimdi emekli olsa 24 bin alacak.
İşçi memurdan çok maaş alıyor önermesi eskidendi. Örneğin benim Ocak Maaşım 40 bin idi.
2024 Yılında aldığım tüm ödemeler (maaş+ikramiye+tediye+yol parası+giyim+sosyal yardım) ve engelli indirimi dahil toplam aldığım ödemeleri 12 aya böldüğümde aylık maaşım 38 bin TL ye gelmiş.
Kamuda şu anda isteği ile emekli olan memur neredeyse sıfır. (Bazı bayan ya da sağlık sorunu memur hariç). Çalıştığım kurumda personel biriminde görev yapıyorum burada 65 den önce ekseriyetle memur emekli olmuyor. Düşünün bu yaşlı memurlar çalışmıyor doğru dürüst bir işte yapmayan ıskartaya çıkmış memurlar. Ama işçi öyle değil amirin tüm emirlerine uymak zorunda yaşlıda olsa bedenen çalışmak zorunda.
Şimdi memurluğa geçmek gibi bir seçenek olsa hemen geçerim.
arkadaşlar 2025 yılı kamuda çalışan işçilerin maaşı ne olacak daha açıklanmadı.
Bu İşçi sendikaları ile Devletin yapacağı toplu sözleşmeye bağlı. Ancak ülkemizdeki işçi sendikaları sarı sendika ağlarından oluştuğu için çok birşey beklemeyin. Hükümet ne verirse alıp oturacaklar pazarlık ediyormuş gibi gözükecekler, görüşmeler bu ay başlıyor.
Kendi tahminim 2025 yılı ilk 6 ay %15-20 zam olur. ikinci 6 ay da enflasyon kadar ancak olur.
Ancak sendikaların tıpkı 2023 yılı toplu sözleşmesinde yaptığı gibi taban maaşı artırmaya yönelik pazarlık ile zam miktarı artabilir.
Örneğin şu anda
bürüt işçi maaşı kamuda 37500 civarı. Bunu 50 bin filan yapıp üstüne %15 olursa o zaman biraz faydası olur.