Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024'de maluliyet tespiti yaptırmıştım. Şimdi emekliliğe başvurmak istiyorum..?

sanalpaket

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 13 Kasım'da 3 gün sonra engelli emeklilik için başvurmaya gidicem giderken yanımda neler götürmem gerekli başvuru için hangi evraklar istenir

%84 engelliyim fsgs kronik böbrek yetmezligim var buna bağlı hiper tansiyon kalp büyümesi vs hastaliklarim var

2024 mart ayında maluliyet tespitine başvurdum 2024 Ağustos ayında süresiz karar çıktı SGK dan ama işleme koymadım elimde karar duruyor

13 Kasım'da 15. Yılım doluyor 4198 SGK gün sayım var

Emekli olup yurtdışına çalışmaya gideceğim süreç kaç gün sürer

Umarım bir sorun yaşamazsın ama çok muhtemelen yaşayacaksınız. Çünkü 2025 itibarı ile maluliyet cetveli değişti... Ama durumunuz SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alıyorsa öyle ya da böyle bir sorun yaşamazsınız.

Maluliyet tespitinizin olduğunu hatırlatarak ona istinaden malulen emeklilik başvurusunda bulunacaksınız. Sonrasını göreceğiz...

"M. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN ÜRİNER SİSTEM HASTALIKLARI
Böbrek fonksiyon bozukluğu
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
Böbrek transplantasyonu""

bende böbrek nakli yapıldı 2021 de Böbrek transplantasyonu ağır olarak geçiyor ben malul istemiyorum bu arada engelli emekli olmak istiyorum

@sanalpaket,

Ağır tanısı olduğunda maalesef Malulen emekli etmek tutumu içinde sgk. Emeklilik onandığında itiraz eder "benim emekliliğimi 5510 28'e göre Yaşlılık statüsüne dönüştürün" deyin.

@OturanBoğa,

öyle yaparım son çare teşekkür ederim giderken yanımda hangi evraklar olsun acaba bilginiz varmı

sadece karar, engelli raporu ve kimlik yeter mi başka evrak isteniyor mu

onlara bile gerek olmaz. Zaten kayıtlarında vardır. Ama yanınızda bulunsun bakalım

Üst Alt