Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 ve Evde Bakım aylığı için eşimin geliri dikkate alınır mı? [Soru]

aysban

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar. bu konu ile ilgili hemen hemen tüm mesajları okudum sayılır. benim sorum şöyle ;

%70 engelli kızım için evde bakım ve 2022 başvurmak istiyorum. fakat karmaşık bir durum sözkonusu. 2 yıldır eşimden ayrıyım fakat resmen boşanma gerçekleşmedi. gerçekleşeceğide yok gibi görünüyor. ben özürlü yakını olarak başvurduğum takdirde eşimin aylık geliri dikkate alınır mı.

bird e şayet evde bakım bağlanırsa , gelir olarak farzedilip 2022 ödemeyebilirler mi

boşanmanız kanunen gerçekleşmediyse eşinizin geliride hesaplanır.şartlar uygun olduğu takdirde her iki maaş alınabilir.bir çok arakadaşla beraber bende alıyorum

cevap için teşekkür ederim. şimdi öğrendim baba ssk sız çalışıyormuş zaten. yani işsiz görünüyor. bu bizim için olumlu heralde ??

şimdi sizden ricam , bana nerden başlayıp neler yapmam gerektiği konusunda ayrıntılı açıklama yapmanız .

ssk sız çalışıyorsa sizin için avantaj anlayacagınız dilden anlatmaya çalışayım;

önce 2022 maaşı için hastaneden saglık kurulu raporu alacaksınız 2022 için alıyorum derseniz onlar gerekli ibareyi yazarlar sonra bu raporla ve kişi başına düşen geliriniz 82 liradan az ise il/ilçe mal müdürlügüne başvurabilirsiniz.

bakım maaşı için eger hastaneden aldıgınız rapor agır özürlü ibaresi taşıyorsa kişi başına geliriniz 305 liradan az ise bu raporla birlikte il shç müdürlügüne başvurabilirsiniz..

2022 maaşı için geliriniz 82 ytlden az olmalı.hastaneye başvurarak 2022 maaşından faydalanabilir yazısı içeren bir rapor almalısınız.bu raparla beraber bulunduğunuz yerdeki il veya ilçe mal müdürlüklerine başvurun.oradan size verecekleri evrakları tammamlayıp aynı yere teslim ederek beklemeye başlayacaksınız. eğer aldığınız rapora (ağır özürlü) ibaresini yazdırabilirseniz yani ( bakım hizmetlerinden faydalanabilir) diğer bir nüsha raporlada bulunduğunuz yerdeki sosyal hizmetler müdürlüğü çocuk esirgeme kurumuna başvurun aynı belgeri ordada tamamlayacaksınız.burda size olumsuz davranabilirler alamazsınız gibilerinden.ısrarcı olun ve aynı durumu eve gelen heyete de gösterim.

Siz çalışıyormusunuz,çalışıyorsanız geliriniz ne kadar,hane sayınız kaç?Çocuğunuz hanginizin üzerine kayıtlı,?

cevaplar için teşekkür ederim.

hayır ben çalışmıyorum. kızımında benimde sağlık karnemiz yok. heralde baba üzerindede görünmüyor demektir zaten ssk sıda yokmuş.

Toplam aylık gelirinizin 305,09 YTL den az olması durmunda kendinizi bakıcı olarak gösterip,başvuruda bulunabilirsiniz.Ancak Çocuğunuz kimin adına kayıtlı ise,başvuruyu kendisinin yapması gerekmektedir.

kişi başına düşen gelir bakım aylıgında 305 lira 2022 aylıgında 82 lira bunlar kişi başına düşen gelirler...

Kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net tutarının 305,09 az olan bakıma muhtaç özürlüler bakım aylığı alabilir.

Üst Alt