Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 sigorta girişi ve %40 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Maymuncuk12

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
7
merhaba

Ben genetik kas hastalığına sahibim toplam engel oranım %69. En yüksek engel oranım norolojide %40. Sigorta başlangıç tarihim 2016 fakat staj içindi. İlk iş baslangic tarihim Ocak 2020.

Ben şimdi belirlenen gün ve yılı tamamladığımda örnek veriyorum 18 yıl 4680 gün. Bir de muayene olup çalışma gücü kayıp oranı mı alacağım? Çalışma gücü kayıp oranı ile engel oranı farklı şeyler herhalde. Farklı şekillerde değerlendirirler. Yoksa engel oranı baz alınır mı? Bir de çalışamamak çok saçma değil mi, normal emekliler çalışıyor. Ben malulen emekli olmuyorum ki devletin verdiği haktan yararlanip erken emekli oluyorum. Neden çalışamıyorum?

Bu arada az önce alo 170'i aradım. Çalışmaya devam edebilirsin dedi. %40 oran için 18 yıl 4100 gün, 69 oran için 15 yıl 3600 gün diyor. Sanırım raporda alınan en yüksek orana bakılıyor benim %40. Bir de tekrardan muayene ediyorlar iş gücü kaybına ya da engel oranına en baştan hesaplayabilirler dedi.

Benimde yüzde 77engelli raporum var malulen emeklilik için tekrar heyete girdim SGK red mesajı attı 3342 gün prim var neyden red verdi bilmiyorum ne yapmalıyım onuda bilmiyorum
Birisi 1800 gün yeter diyor birisi 3600 170i arıyorum 3960diyor
Geçmiş olsun bu arada benimde CMT hastalığım

Üst Alt