Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018'e kadar tescilim var ama bu atanmama engel olur mu?

Akinetoon

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Askerlikten 2018 e kadar tecillim var. Eger sinavi kazanirsam atanmada bi sknti cikarmi arkadaslar

askerlik ile ilişiğinin olmaması gerekiyor yani sınav 2018 de mantıken ataman olmaz ama net bilgi sahibi olan varsa yazar sabır et

askerlik ne atamada ne göreve başlamada herhangi bi sorun teşkil etmez. bende askerlik yapmadım ve atandım.

smtz yanlış bilgi verme kardeşim atanma sırasında devlet memuru olabilme şartı yönetmelikte askerlik ile ilişiğinin olmaması gerekiyor yani diyelim sınav 2018 de yani o yıl itibari ile ya tecilli olman ya muaf olman yada yapılmış olması gerekiyor kanun bu

ama diyelim sizin teciliniz 2019 da bitiyor işte o zaman bir şey olmaz doğru

6- Askerlik Durumu Açısından Uygun Olmak
Memurluğa kabul edilmek için askerlik durumunun uygun olması gerekir. Askerlik durumunun uygunluğundan kastımız ise askerlikle ilgisinin bulunmaması, askerlik çağına gelinmemiş olması, askerliğini tamamlamış olması, askerlik yapamaz tarzında bir rapor almış olması veya askerliğini erteletmiş olmasıdır.

kanun bu aynen böyle

mantıken düşünün arkadaş ataması yapılacak ama tecil süresi doluyor, atamadan bir ay sonra vs neyse askere gidecek çünkü erteletmemiş
olmaz işte bu yüzden kabul edilmez
askerlik ile ilişiğinin olmaması gerekiyor bu açık ve nettir
hozgul sayın hocam bu konuyu siz daha iyi bilirsiniz arkadaşa yardımcı olursanız seviniriz teşekkürler

Skolyoz23

bende ekpssden önlisanstan 2. atamada atandım. Aöfde lisans okuyorum ve 31 Aralık 2017'de tescilim bitiyor. Fakat okulum devam ediyor. 26 Eylülde kayıt yenilemede tescilim yine uzayacak. İşe başlamama mani olur mu peki? Kafam karıştı. Benim bildiğim askerliğin tescilliyse sorun olmuyor.

smtz uzatma imkanı olduğu için sıkıntı olmaz ama dediğim gibi tam net bilgiyi bilen arkadaşlar yazarlar sabır edin biraz

Skolyoz23

Bildiğim bir konu değil ancak mevzuatı taradığımda şunlara ulaştım:

Millî Savunma Bakanlığı Sevk Tehiri İşlemleri Yönetmeliği

12. maddesi a bendinde: Herhangi bir kamu kurumuna aday memur olarak atanacağını belgelendirenlerin askerlik hizmetine sevkleri, bir celp dönemi tehir edilebilir. Staj veya aday memur olarak görev yapanların sevkleri ise, bağlı bulundukları kurumlarının kanun ve yönetmeliklerine göre, Millî Savunma Bakanlığınca tespit edilecek süreler kadar tehir edilebilir.

Tehir edilebilir... Bunun için http://sorucevap.memurlar.net/common/news/documents/512371/19221c8538ea4d97b04f2b047a45257f.pdf linkinde bulunan dilekçeyi vermek gerekir.

Öte yandan DPB'nın mütaalalarında askerden dönenin nasıl göreve başlayacağına ilişkin ifadeler var. Demek ki tecilliyken memur olunabiliyor.

Yine 657 sayılı DMK'nın 48. maddesine göre:

c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

hükmü vardır.

Askerlik şartı olmayan her kuruma atanabilirsiniz
Hic bir sorun olmaz
Fakat özel sartlar varsa bunlari iyi oku

Üst Alt