Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Giriş Belgeleri alınmaya başlandı!

Sen sınava girme yoksa başımıza genel Müdürmü olacaksın:)

sneyper bu ankiloz ne iş yapıyor da?
Bu sınav hiçbir iş yapmayanların hakkı olsun.

@sneyper genel müdür olanların benden fazlası mı var.. :)

Ben teknisyen olmak istiyorum ama motor bölümü ile ilgili bir kadro açılmadı 6 tercihtir. 2014 yılından beri motor teknisyenliği kadrosu bekliyorum. Meb'de 2015'ten beri ünvan değişikliği sınavı açmadı. Şimdi Adalete geçeceğiz meb sınav açsada işime yaramayacak. Sınava girip puanımı alayım da, motor teknisyenliği kadrosu açarlarsa orayı yazayım. Branşımda 2. sıradaydım 2016 sınav sonuçlarına göre ama kadro açılmayınca bir işe yaramıyor..

@Zorro motor meslek mezunu değilsen sıkıntı yapma. Senin yazacağın bölümleri ben yazamıyorum zaten. Bundan sonraki tercihlerde sadece motor teknisyenliği kadrosu yazabileceğim. ;)

Zorro ben onun ne iş yapacağını biliyorum Vatan ve Millet için hayırlı olacak İnşALLAH

Zorro 2014'te 80.35, 2016'da 83.5290 puan almıştım.. sneyper eyvallah..

İlk girdiğim sınavda hizmetli oldum, ikinci sınavımda memur oldum. Bu şekilde devam ettiğini düşünürsek sanırım üçüncü sınav sonunda teknisyenlik gelecek inşeallah.. :) :)

O zaman bu sınav hakkın değilmiş🙁
Hizmetli memur olmuşun, daha ne istiyorsun.
Bu sınav hiçbir iş yapmayanların hakkı olsun o kadar. Açık gözlülük yapma
Motor Meslek mezunu binlerce kişi var

@Zorro insanlar çalışsın benden yüksek puan alsın ve atansınlar. Kimsenin elini kolunu tuttuğum yok. Senin öne sürdüğün mantık ile hareket edecek olursak, herhangi bir işte çalışan kişilerin de bu sınava katılmaması gerekiyor. Sınava sadece evde boş boş oturanlar katılsın istiyorsun anladığım kadarıyla.

Peki bizim eğitimini aldığımız bir işte çalışmak hakkımız değil mi..?? Kurumlar her yıl açsınlar ünvan değişikliği sınavı bizde o sınavlara girip hakettiğimiz yerlere atanalım. Bu sınavlarda da yer işgal etmeyelim.

Ama bu haksızlık Öyle değil mi @Skolyoz23

Bu adam memur olmuş Daha şikayet ediyor. Mecbur mu yüksek puan almaya, fakir bir engelli insanın hiçbir işi yok, Maaş yok, Son Durağı olamazmı bu sınav.

Bimer e konu açayım, işi olanları devre dışı bıraksın.

Diğer işi olmayan arkadaşlar BİMER'e yazın, Zaten kadro az, Böyleleri işgal etmemeli, devre dışı bırakılmalı

@Zorro

bence olması gereken şu;

ekpss ile atanmış olan biri memurluğu devam ederken tekrar sınava girebilsin lakin tercih yaparken puanından 10 puan düşülsün. böylece onun da sınava girme hakkını elinden almamış olursun ayrıca hiç atanmamış işsiz adaylara da haksızlık olmaması için böyle bir dengeleme yapılmış olur.

bir de şu lafı daha önce biri daha yazmıştı tıpkı @ankiloz gibi. "elinizi kolunuzu tutan mı var oturun çalışın puan alın"

bakın konuştuğunuz kitle hassas bir kitle, şu zor hayatta iş imkanı bulmak için ne zorluklardan geçiyor insanlar. bir laf ederken 40 kere düşünüp öyle yazın. bu tip sınavlarda temel amaç; olabildiğince çok engelli bireyin iş sahibi olmasıdır. çalışan biri tekrar atanırsa önceki yeri boş kalacak, sonuçta o yıl içinde iş bulma şansı yakalayacak engelli birey sayısını düşürüyorsunuz. yapmayın da diyemiyorum, kanunen hakkınız lakin bunu dillendirirken ettiğiniz laflara dikkat edin arkadaşlar. buraları okuyan diğer engelli dostları üzebilir, kırabilir, şevklerini incitebilirsiniz. mesela benim senden çok puanm vardı, evden uzak yerleri yazamadığım için atanamadım. herkesin hikayesi, durumları farklı.

Zorro arkadaşım bu çalışırken sınava girip farklı bir göreve atanmak sadece engellilere mahsus bir şey değil kamuda memurlar var, mezunuyeti öğretmenlik tekrar KPSS giriyor öğretmen olarak atanıyor dışarıda atanmayı öğretmen yokmu? kanun bu hakkı veriyor ise o kişide mesleğini yapmak ister Marcus o dediğim kişilerden de kimse puan düşmüyor

@Zorro olayları çarpıtıyorsun. Benim şikayet ettiğim konu kurumların görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarını zamanında yapmamaları. "Mecbur mu yüksek puan almaya" demek nasıl bir düşünce şeklidir anlayamadım. Bu sınava giren herkes en yüksek puanı almak için giriyor. Ayrıca istediğim yere atanabilmek için de evet mecburum yüksek puan almaya.

@Marcus sende mantık hatası yapıyorsun. Memur olmuş birinin puanı neden düşsün? Çalıştığı için diyorsan, o zaman bu sınava girip çalışan herkesin puanı düşürülmeli. Özel sektörde çalışan birine neden bu kotayı koyma gereği duymuyorsun da, memur olarak ve hakettiği için atanıp çalışan insanlara böyle bir kotayı uygun görüyorsun.

Konuştuğum kitlenin hassas olduğunun farkındayım çünkü bende o kitleye dahil bir bireyim. İnsanlara çalışın yüksek puan alın demenin neresi yanlış. Boşverin ya çalışmayı falan devlet kara kaşınıza kara gözünüze bakıp alsın sizi işe mi diyelim. İçinde bulunduğumuz durumu bu kadar da ajite etmeyin. Engelli bireyleri aciz insanlarmış gibi göstermeyin..

Ösym

ÖSYM Başkanlığı, Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmeliğinde, 18 Nisan 2018 tarihi itibariyle değişiklik yaptı.

Yapılan değişikliklerin önemli bir bölümü teknik düzenlemelerdir. Ancak 5. maddede yapılan düzenleme*hem sınava giren adayları hem de sınav görevlilerini*ilgilendirmektedir.

Yapılan düzenlemeye göre, ÖSYM biyometrik doğrulamayla kimlik doğrulaması yapacaktır.

Biyometrik doğrulama; Aday ve görevlilerin fiziksel özelliklerini doğrulamak üzere geliştirilmiş bilgisayar kontrollü, otomatik sistemler kullanılarak yapılan kimlik tespitini olarak*tanımlanmıştır.

İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN KARŞILAŞTIRMALI MADDE TABLOSU

Memurlar.Net. https://www.memurlar.net/haber/742598/osym-den-joker-adaylar-icin-kesin-cozum-geldi.html

Mersin'de sınava giren kimler? Bana dağ başında bir okulu vermişler. Acaba mersin'de başka hangi okullarda yapılıyor sınav nasıl öğrenebilirim?

Evet öyle fakir bir engelli mecbur mu Yüksek puan almaya. Nasıl yurtta olan kişilere memurluk Hakkı geldiyse, işi olmayan fakir engellilere de hak gelecektir, çünkü dediğin gibi evde boş oturan engellileri topluma kazandırmak gerekli zaten devletimizin amacı bu.
önce ihtiyaç sahibi sonra hak sahibi.

Bu sınav da tercih önemli puan değil. @ankiloz dilekçe hazır kabul olmamak imkansız

ankiloz
asıl senin söylediğinde mantık hatası var. ekpss ile ilgili yönetmelik çıkarıyorsan, bu sınavla ilgili kazanılmış haklardan bahsedersin koyacağın kurallarda. özel sektör veya serbest bir işinin olup olmaması bambaşka bir dünya. özelde bir gün sonra ne olacağın belli olmaz. bu ise kamuda sürekli bir iş ve buna bağlı bir sınav. dolayısıyla teknik olarak sadece bununla ilgili kural koyabilirsin.

neyse bu benim şahsi önerimdi bunu geçelim.

gelelim diğer kısma
ben senin "çalışın" demene bir şey demiyorum. olayı çarpıtma. kurduğun cümle çok ukalaca kurulmuş bir cümleydi ben ona tepki gösterdim. elbette ki ajite etmemek gerekli durumları lakin bu size pata küte konuşma hakkı vermez. "elinizi kolunuzu bağlayan mı var" gibi bir üslupla çalışın demek bambaşka bir şey. benim elimde sorun var kalemi zor tutuyorum. konuştuğun kitle hassas derken bundan bahsetmiştim, hitap ettiğin kitlenin sorunları olabilir. kelimeleri seçerken dikkat edin demek ajite etmek değildir. aciz gibi göstermek hiç değildir.

sen ekpss ile atanmış olabilirsin lakin ekpss ile atanmamış engelli bireyleri tarif ederken "evde boş boş oturanlar" diye de tarif edemezsin. ettiğin lafların boyutundan haberin yok bi de bana demagoji kasıyorsun zeytinyağı gibi üste çıkıp engelli insanları aciz gösterdiğimi söylüyorsun. senin üslubunu sineye çekmiyoruz diye aciz gibi mi göstermiş oluyoruz.

evde boş boş oturanlarmış atanmayanlar
küstahlığa bakar mısınız

Giriş belgesi zorunlu mu bilgisi olan?

Sınav sonrası nda atama olabilirmi erkenden yada sonrası
Seçim var.Dolayısıyla Seçimde sıkıntı olabilirmi atamalarda (tercihlerde)
Uzama olabilirmi yada erteleme

YÖK'ten konuyla ilgili yapılan açıklama

24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS'nin 30 Haziran 2018 - 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir.

bizim için kötü oldu bu erken seçim bence. çünkü diyorduk bu ilk atamada atanamazsak 2019'da seçimde oy almak için kadro açarlar, bizim de işimize gelir bu diyorduk kiii. demeye kalmadı bomba patladı. elimizde

İki hafta oluyor açıklanalı
Yeni gördün galiba
Almadıysan çıktı al

Üst Alt