Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017'de aldığımız arabayı satıp yeni araba alabilir miyiz?

routinues

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhabalar.

2017 yılında %90 engelli ablam adına Dacia Sandero araç almıştık engelli üzerine aldığımız ilk aracımız arabaya hala biniyoruz fakat babam aracı şu anda ilana koydu satıp 2026 model toyota c-hr almak istiyor. Biz bu arabayı satabiliyor muyuz şuan herhangi bir engel vs var mı önümüzde? Veyahut arabayı sattık diyelim yeni araç alabiliyor muyuz?

yeni kanun geçtiği söyleniyor. %40 ve üstü engel raporu alanlar da alabilir diyor yakınlarım bende anlamadım.

@kar&yağmur, neden, basit aslında %90 altı olup engelli ehliyeti alamayan yani (raporunda sürücü olamaz) yazan engelliler ÖTV indirimli araba alamıyordu. artık araba alabilecek tek eklenen madde bu. Diğer hepsi aynı.

bilmiyorum ki bir havadisle yakınlarım arayıp iyisimi sen de yeni bir araba alırsın yeni araba ile eski arabanın konforu aynı olmaz dediler, bizde ümitlendik boş boş galiba. :)

@routinues, siz tam emin olmamakla henüz satmadığınız için 2027 de alabilrsiniz 10 sene ozaman doluyor.

@kar&yağmur, durumunuzu bilmediğim için birşey diyemedim. %40 ve üzeri ortopedik engelli raporunuz varsa alabilirsiniz. %90 üzeri raporunuz varsa yine alabilirsiniz.

teşekkür ederim @emre6154 bey. hiçbirisi yok bende ama çok mutluyum elhamdulillah. arabam 2008 model onunla da mutluyum valla. a elbettte sıfır araba olsa daha güzel olurdu ama elhamdulillah çok şükür.

@emre6154, Amin amin amin Allah razı olsun. Sağolun. yaf bunun yokuş kalkış desteği yok ya yokuştayken arkamda da araba varsa ve durmam gerekiyorsa sanki "aman dikkat hocam tehlike tam arkanda seni bekliyor " :) gibi bişi fısıldıyor içimde ama genede arabamdan memnunum, Allah'a şükür hiç kaza yapmadım. Elhamdulillah çok şükür Allah kaza bela vermesin ve sağlıklıyım Elhamdulillah sağolunuz ya. Allah sizlere de sağlık sıhhat versin amin.

Son düzenleme:
Araba satın alındığında 10 yıl satışı olamıyor diye öğrendim ve satıldığı takdirde ÖTV'nin tahsil edildiğini.%90 altı engelli raporuna sahip olanlar ortopedik tertibatlı ya da ehliyet hakkı olmayan engelliler ÖTV muafiyetinden 10 yılda 1 kereye mahsus yararlanabiliyor diye okudum.

Son düzenleme:
@emre6154, 10 sene kuralı yeni alacaklar için geçerli değil mi?Eski kanuna göre 5 sene diye biliyorum iyi araştırılmalı.Bir de benim anlamadığım kullanamadıktan sonra ÖTVsiz araç almak saçma değil mi?

@Staytuned, 2025 sonrası için geçerli sanırım ondan öncesi için iptal edilmiş diyorlar ama bende emin değilim bundan dediğin gibi iyi bilmek lazım.

%90 üzeri engelliler kendileri kullanamıyor yakınları kullanabiliyor ya. Bu ehliyet alamayanlar içinde aynı olacak sanırım

Bir de zaten özel tertibatlı araçlar ÖTV'siz alınabiliyordu niye müjde gibi verdiler ki.Askıya kendileri aldı sonra askıyı durdurdular.

Üst Alt