Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 Lisans Mezunuyum, 2018 EKPSS için dershaneye kaydolmalı mıyım?

Esilaa

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.Ben bu sene iki lisans bölümü bitirerek mezun oldum. Tüm korkularımı bir kenara attım ve sıkıntılı gözlerim için rapor çıkartıp oranımı öğrenmek istedim. Oran %40 çıktı. 2018 EKPSS sınavına girmeye karar verdim.

Fakat sınav hakkında özellikle lisans seviyesi hakkında pek bilgim yok.Nasıl bir yol izlemeliyim? Ben bu sınav için normal KPSS dershanesine yazılmayı düşünüyorum. Sizce gerek var mı? Daha önce lisanstan giren var mı sınava?Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,
Bende bu sene sınava lisanstan gireceğim. Konular aynı zaten yalnız lisans da biraz daha uç noktalardan soru geliyor, ortaöğretim ve önlisansa göre.. (geçmiş yıllarda çıkan soruları incelerseniz). Ekpss kitaplarına çalışmanızı önermiyorum zaten 2 bölüm bitirmişsiniz bu da temelinizin var olduğunu gösteriyor. Ben normal kpss kitaplarından çalışıyorum daha verimli oluyor. "Benim hocam" yayınları oldukça güzel, tavsiye ederim. Bunun dışında isterseniz ekpss-yargı yayınlarına (2018) da bakabilirsiniz ama o kitapta çok üstten anlatıldığı için konuları bitirdikten sonra onu tekrar amaçlı alabilirsiniz. Dershaneye gelince, bana göre evde düzenli bir şekilde çalışmak daha mantıklı. Ama örneğin, herhangi bir dersinizin zayıf olduğunu düşünüyorsanız özel hoca daha iyi olur. Başarılar..

Daha önce hiç kpssye hazırlanmamışsanız ve imkanınız varsa dersaneye gitmeniz iyi olur. Kpss lisans dersanesine de gidebilirsiniz zaten ekpss dersanesi her yerde bulunmuyor.

Öneriler için teşekkür ediyorum. Ben sayısal çıkışlı olduğum için Tarih birikimim yetersiz gelir diye düşünüyorum.Ekpss 60 sorudan oluşuyormuş ve örneğin bunun 10 tanesi Tarih'ten.Yani normal Kpss sınavına göre soru sayısı az ama neticede ben bu 10 tane Tarih sorusunun nerelerden gelebileceğini kestiremediğim için tüm konulara çalışmam gerekiyor. Diğer dersler için de bu böyle.Dershane düzenli bir metod sağlar diye düşündüm.Hayırlısı olsun.

İlk defa hazırlanacağım. Öneri için teşekkürler.

10 tane tarihten değil 13 tane toplam tarihten geliyor bilginiz olsun

Skolyoz23 10 tanesi ilke ve inkilaplardan 3 tanesi ise İslamiyet öncesi veya sonrası yaşamış olan Türk kültür ve medeniyetlerden geliyor diye biliyorum. Yani Atatürk öncesinden sadece 3 soru mu çıkacak?

Merhabalar bir yıl önce üniversiteden mezun oldum dershaneye falanda gitmedim ekpss ye girdim yüksek bir puan alarak istanbula atandim sorular inaninki normal KPSS ye göre cok daha kolay hatta sunu diyebilirimki matematik sorulari lise formatinda sorulmuştu ben bir sözelci olarak cok matematik baya çözdüm sinav gerçekten cok basit bnce dershaneye gerek yok ekpss tüm derslerden bi konu anlatimi bide soru bankasi yeterli oluyor. Esilaa

mabel.
10 tanesi ilke ve inkılaplardan, 3 tanesi de islamiyet öncesinden sorulacak demişsiniz, Osmanlı Dönemi dahil değil mi?Normal bir Kpss Tarih Kitabı ile Ekpss Tarih Kitabı'nın içeriği aynı olmuyor mu ?

pnr
Benim özellikle Tarih birikimim yetersiz. Matematik ve Türkçe çözümlerinde de hızlanmam lazım. 2016 lisanstan mı Kpss'ye girdiniz? Kaç net ve kaç puan aldınız acaba ?Tebrik ederim bu arada, darısı başımıza inşallah.

Yanlış bilgilendirmeyelim lütfen

1 soru İslamiyet öncesi Türk Devletlerinden
1 soru ilk Türk İslam Devletlerinden
3 soru ise Osmanlı Devletinin Kuruluş-Yükselme-Gerileme ve Kültür Medeniyetinden gelir
Geriye kalan Tarih sorularınız ise Atatürk İlke ve İnkilaplarından Kurtuluş Savaşı Döneminden veyahut da antlaşmalardan gelir.

Tarihinizi geliştirmek istiyorsanız Tarihin Pusulası Yayınını alıp çalışabilirsiniz..

Daha fazla detaya inmek istiyorsanız İsem Yayıncılığın konu anlatımını alabilirsiniz.

Not: İsem Yayıncılık aşırı detaydır o kadar detayı da sormazlar diye tahmin etmekteyim.Lakin Youtube kanalında İsem Yayıncılık videoları var onları da takip edebilirsiniz.Saygılarımla.

Şöyle normal KPSS yede girdim EKPSS yede girdim bn EKPSS den 83 puanla istanbula atandim tarih bnmde iyi deqildi ona rağmen basitti tarih sorulari inaninki 56 ile atanan öğretmen arkadaşlarım var. Siz çalışın Rabbim yardim eder KPSS mağduru olarak EKPSS cok basit geldi.

deep_blue85

Yani bu durumda klasik bir kpss tarih kitabında yer alan konu başlıklarının tümünü kapsamaktadır ekpss tarih. Bilgi ve öneriler için teşekkür ederim.

Esilaa forumdan araştırabilirsiniz . Arama butonundan ekpss yazın. Çıkan konularla ilgili başlıklar da bulursunuz. İnceleyin. Asagi yukarı aynı konulardan geliyor her yil. İnanıyorum atanirsiniz. Hangi bölümden mezun olmuşsun bilmiyorum, mezun olduğunuz bölümden de kadro açılıyor olabilir. Direk kendi alanınızdan atanirsiniz

Esilaa

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ayrıca Avrupa Tarihi hariç hepsinden sorumlusunuz.

Üst Alt