Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 Ehliyet almak için neler gerekli neler yapılmalı?

AsiLce

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Engelliler.biz ailesi

Arkadaşlar bildiğiniz üzere engelliler için ehliyetler de bir takım yasalarda değişiklikler oldu, şu anda ki sistem hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi, mesela ehliyet için aile hekimine mi gideceğim yada aile hekimine gitmeden randevusuz bir şekilde okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesine gitsem olur mu , bir de sağlık raporu için gerekli evraklar nelerdir arkadaşlar.

İlk önce aile hekimnde sevk aliyursun araştırma hastanesine gidip muyane oluyursun

Forumda biraz araştırma yap istersen detaylı tüm bilgiler mevcut.

Hocam teşekkürler sonrası için gerekli evraklar nedir eğitim ve araştırmaya gittiğimde zaman kaybı yaşamamak için neler yapmalıyım .

Aile hekiminden sürücü raporu için uzmana sevk rica ettik "onu biz vermiyoruz" dedi ama ısrarla sevk isteyince ne kadar branş varsa (ortopedi, göz, dahiliye vb.) gereklidir yazıp formu verdi. Devlet hastanesine biz ortopedi randevusu alıp gittik doktor "bu böyle olmaz sonra bizden hesap sorarlar biz veremeyiz" ısrara devam edince kurul işlerine yönlendirdi. Orada bir çok branş yazıldığı için kurul raporu gerek ama önce uzmana randevunuz sistemden silinmesi lazım uğraş dur.

önce 200tl rapor için vezneye ödeme, Ortopedi, dahiliye, göz, pisikolog, nöroloji, kardiyoloji akla gen tüm doktorları sırasıyla gezdik gerekliymiş. Gün verdiler gittik henüz hazır değil başka gün bizim aile hekiminin yerine başka bir hekim sevkyle yeni form hazırlayıp onaylamışlar. İl sağlık için üst yazı ile verip "normalde raporu biz gönderiyoruz ama bunu il sağlığa götürüp kurula gireceksiniz" dediler.

Kısacası devlet hastanesi kurul bölümüne gitmen gerekiyor aile hekimi yakınsa önce oradan sevk isteyedebilirsin. Devlet hast. kurul için eczaneden ilaç çıktısıda istedi bizden eczane ücret almadı, fotoğrafı memur webcam ile çekti rapor için.

Benimde bir sorum olacak bu konuyla ilgili olarak, aile hekiminden ehliyet için sağlık raporu alırken engelli olduğumu söylemez isem sonradan bir sorun çıkar mı? Bedensel, psikolojik bir sağlık sorunum bulunmuyor.

Yeni alınacak olan engelli ehliyeti hakkında

Arkadaşlar
b sınıfı ehliyeti olup bu sene içerisinde (2017 ) engelli ehliyetine çevirmiş olan var ise prosedür hakkında bilgi verebilir mi.
Ayrıca bende 2000 yılından sonra alınmış süreklidir ibareli %45 rapor var ancak rapor sakat işçi statüsünde alınmıştı.raporun detayı çift taraflı kalça çıkığı ve sol ayakta yaklaşık 4 cm kısalık var
buna istinaden engelli sürücü ehliyetine çevirmek istenirse nasıl bir ehliyet alınabilir.
Ehliyetteki ibare nasıl olur

ayrıca engelli ehliyeti ile hangi araçlar kullanılır.
En son bir yerde yazı okudum ticari araçda 4800 kg kadar olan aracı kullanabilir diyorlar

Arkadaşlar, aile hekiminden sevki aldım kanuni sultan suleyman eah geldim şimdi bütün doktorları tek tek gezdim üst yazı için personeli bekliyorum oradan da il sağlığa yönlendirdiler ve asıl sorum şu

Ehliyetim yok sıfırdan ehliyet alacağım, ehliyet için sürücü kursuna kayıt olmam gerekiyor değil mi ? Yoksa direk trafik şubeye mi gidecegim

Diğer sorum ise

2008'de vergi indirimiden faydalanmak için çıkartmış olduğum sağlık raporum var ben bu rapor ile araç alabiliyor muyum yoksa araç için de ek rapor mu almam gerekiyor .

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AsiLce
Sıfırdan ehliyet alıcaksanız il sağlık kurulundan aldığın rapor kodlarından sonra sürücü kursuna kayıt olunacak.Sınavları kazanırsan Sürücü kursunun hazırladığı evraklar ve raporunda dahil emniyete baş vurucan.

İndirimli raporum var diyorsun eğer engelin raporunda açıklamalı şekilde yazılmışsa ve İl sağlık kurulundan aldığın kodlar raporunla uyuşuyorsa olabilir.Yinede ehliyetini aladıktan sonra il nakil vasıtalar vergi dairesine müracat ederek kesin cevap alırsın.Rapor ve ehliyetini göstererek.

KÜREKÇİ HOCAM mrb. ..bugün sonunda Tertibatsiz otomatik vitesli arac kullanmasi uygun dur engel oranı 18 olan raporu aldım çok şükür..şimdi sıra ehliye değişimin de...benin sağ gözde kaza sonucu görme kaybı olustu %80 civarı bir kayıp...elimde E sınıfı ehliyetim var...şimdi bu ehliyet değişim inde aile hekimi tüm bölümlere mi sevk ediyor yoksa biz mi söylüyoruz nerde sıkıntımiz varsa...ayrıca sanırım tek göz le ehliyet alınıyor monoküler diye geçiyor..böyle bir ehliyet alırsam gece sürme yasağı yoktur değil mi hocam. ..Bo konuda bilgi verirseniz sevinirim. .

Arkadaşım Aile hekimi senin hastalıklarını ve kullandığın ilaçlarını sistemden görüyor.Ona göre seni uzman hekime yönlendiriyor.Yanlız aile hekimine müracat ettiğinde yanında bir resimin olsun Aile hekimine sürücü belgesi için geldim diyecek ve ortapedik engeliğim deyeceksin.Gözünü Eyer kendi kontrol etmek isterse orda konrol eder harfleri okutur.Genelde aile hekimleri engellileri bütün uzman hekimlere yönlendiriyorlar.Bende bütün doktorları dolaştım 200 lr vererek.Görme derecesi prasödürünü bilmiyorum ona göz doktoru ve il sağlık kurulu karar verecek.

Tekrardan selamlar bugün il sağlıktan raporumu aldım, rapor da
31.04 Yükseltilmiş Zemin,
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz,
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor

yani boydan dolayı ehliyetimi aldiktan sonra alacağım sıfır aracın koltuğu kaldirilmismi olacak yani daha cok aracı ben değil ailem kullansın istiyordum şimdi o koltuk kaldırılmış olursa ailem kullanamaz dogrumudur başına bu tür şey gelen var mı arkadaşlar

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AsiLce

O koltuğun olması sıradan bir sürücünün aracı kullanmasına mani olursa, o zaman aracı senden başka kimse kullanamaz. TSE ancak donanım başkasının kullanmasına mani olmuyorsa "herkes kullanabilir" diyor.

Bende boy kısalığından dolayı ehliyet alacağım anladığım kadarıyla önce il sağlık müdürlüğüne gitmem gerekiyor. Peki ehliyet almadan araba almam mumkun mi acaba pedal yükseltme kullanarak yoksa o raporun olmasi sart mi? %43 raporum var elimde şuan.

Sürücü belgesi ve rapor olması şart.

İlk önce B sürücü olur kararı verilecek Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulu.

B Sürücü olduktan sonra ÖTV siz araç için devlet hastanesinden oranlı rapor çıkartılacak bu süreçten sonra araç alımı için işlemlere başlanacak.

Üst Alt