Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016'da emeklilik daha mı avantajlı olacak?

Ziyaretçi77

Peki
Bizim bildiğimiz "Ertesi Ayın İlk gününden başlar" hesabı nedir? Şimdi örneğin ben 21 ekimde başvurdum. işlemlerim 1 Kasımda başlamıcakmı?

Ümit Kurtuluş

Emekli maaşı tahsis talebinde bulunduğunuz tarih itibariyle hesaplanır. Ertesi ayın ilk günü itibariyle bağlanır.
21 Ekimde başvurursanız 21 ekim itibariyle hesaplanır. 1 kasım (Özel sektör için) itibariyle bağlanır.

Ziyaretçi77

Demekki bunca zaman yanlış biliniyormuş. Şahsen ben burda bir çok kez ayın kaçında baş vurursanız baş vurun hesaplama bir sonraki ayın ilk günü diye okumuş ve bir çok kez doğru dur diye böyle yazmış biriyim.

1200 lirayı almak için acele edin! - Ekonomi Haberleri

[FONT=ptsans][FONT=pt_sansbold]31 ARALIK SON GÜN[/FONT][/FONT]
[FONT=ptsans]Geçtiğimiz yılın Aralık ayında çıkartılan yasa ile 2016 yılında emekli olacak SSK ve Bağ-Kur'luların tamamına 100 liralık zammın eklenmesi düzenlemesi yapılmıştı. 2016 yılı sonuna kadar dilekçe vererek emeklilik kararı aldıranlar için bu zam geçerli olacak ve maaşlarına eklenecek. SGK Uzmanı Dr. Sadettin Orhan, söz konusu zammın SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsadığını ve 31 Aralık 2016 tarihine kadar başvurulması halinde bu zamdan yararlanılacağını ifade etti.

Dr. Sadettin Orhan, "5510 sayılı Kanuna eklenen Geçici 67. maddeyle, sadece 2016 yılında emekli olanlar için geçerli olmak üzere, normal maaş hesaplamasına 100 lira ilave ediliyor. 1 Ocak 2017 itibariyle başvuru yapacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu zam yansıtılmayacak" ifadelerini kullandı.

800-900 TL aylık bağlanan emekliler için ilave 100 TL'nin önemli bir zam olduğunu vurgulayan Orhan, bizzat SGK'ya gitmeden, 31 Aralık 2016 gününün sonuna kadar e-devlet üzerinden veya iadeli taahhütlü postayla da emeklilik başvurusu yapılabildiğine dikkat çekiyor.

SGK'ya iadeli taahhütlü postayla başvuru yapılması halinde, dilekçenin postaya verildiği tarih başvuru tarihi olarak kabul ediliyor. Aylık bağlama işlemleri daha sonra da sonuçlansa, posta tarihi 31 Aralık 2016 ve öncesi ise, 100 TL'lik ilave zamdan yararlanılabiliyor.[/FONT]

2017 de emekli olmak

arkadaşlar saçmalığa bakın 2017 de emekli olanlar yandı maaş larda inanılmaz bi düşüş var şimdi hesapladım 4321 günüm %60 engelli raporum var maaş ek ödemelerle 1025 tl vay vay vaaaaaaay sağol tayyip erdoğan :mad:

Nasıl bir saçmalık bu hakkatten ya.Tırpan ki ne tırpan.

Arkadaşlar Merhaba,
Bende bu hafta emeklilik için başvurmayı düşünüyordum ancak dikkatimi çeken bir durum oldu

Aralık ayın ortalarından gittiğimde hemen başvurabileceğimi söylediler, bende mevcut şirket haklarının yanmaması & ikramiye ve performans primlerinin bordoya girmesi için ocak ortalarından başvurmayı düşünüyordum.
Ancak aşağıda görüleceği gibi maaş 500 Küsür civarı bir düşme olmuş anlam veremedim sizce neden böyle bir saçmalık olabilir :)

Yıl Başından Önce Görünen
Toplam sigorta sürme 6262,
Toplam Ödenen Pirim 505.755,62 TL
22.12.2067 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1789.17

Yıl Başından Sonra Görünen

Toplam sigorta sürme 6262,
Toplam Ödenen Pirim 505.755,62 TL
02.01.2017 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1127.17 2

Bende bekledim 2017 yi iyi olur diye ama bu kadar da saçmalık olurmu :-(

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese selamlar

Yukarıdaki mesajlara baktım.Ancak 100 TL seyyanen zammın artık hesaplara yansımaması dışında anlamlı bir düşüş olması için herhangi bir sebep yok.Hesap sitelerinde bir çeşit problem olabilir.

01.01.2017'den itibaren geçerli radikal bir hesap değişikliği vs olmadı ki?

İnşallah sistem hatasından başka neden yoktur

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ümit Kurtuluş Ne saçma iş yahu. 2016 da emekli olanların kaçının bundan haberi varki. Ben dahil çevremde kimsenin haberi olmadı. Haber değilde kanun maddesi varmı bildiğin.

muratoto

Madde haberin içinde yazıyor zaten arkadaşım. Aynen şöyle diyor [FONT=ptsans]"[/FONT]5510[FONT=ptsans] sayılı Kanuna eklenen Geçici 67. maddeyle, sadece 2016 yılında emekli olanlar için geçerli olmak üzere, normal maaş hesaplamasına 100 lira ilave ediliyor.
[/FONT]
[FONT=ptsans]
Burda bir çok kez yazıldı bu konu hakkında, bir çok arkadaşımız ilk inanmadılar fakat sonuç ortada. 30 Aralıkta hesaplattığın maaş ilen 2 Ocakta hesaplattığın arasında ciddi fark var ve maaş düşüyor. Yıl içersinde olrumu? 2018 yada hada sonra olurmu bilemem. Lakin 2017 Yılı içersinde emekli olucaklar 2016 olanlardan daha az maaş alıcaklar.
[/FONT]
[FONT=ptsans][/FONT]

O zaman 2017 ve sonrasında emekli olacakları da 2016 yılı ve öncesin de emekli olanlardan ayırdılar. Her anlamda ayrıştırılıyoruz. 2000 öncesine intibak uygulanıyor sonrasına bir yudum su.
Buradan şunu anlıyoruz bizi doğru idare edeceklere oy vermiyoruz ki böyle yönetilmeye layık oluyoruz.

Çoban1966
Bu ayrım çok önce başladı zaten. 2000 öncesi emekli 1600-1700 lira en düşük 2000 başlarında 1350 civarlarında 2008 ve sonrası ise yerlerde. 1000 göremiyoruz.

Heleki SGK ilk işe girişi 2008/10 ay sonrası olanlar yaşamasın zaten. Normal emeklilik hesabı %30 başlıcak. 500-600 liralardan bahsediliyor.

Ümit Kurtuluş

Hocam ilgine tşk. Geçen ay sağlık sorunlarımdan dolayı pek forumada giremedim. Biz kaçırdıkmı o zaman bu zammı. 2016 da emekli olanlar tekrar dilekçe vermelerimi gerekiyor yoksa 2016 da emekli olanlar otomatikman faydalanabileceklermi acaba.

@muratoto

Maalesef 31.12.2016 ve öncesinde emeklilik başvurusunda bulunmayanlar bu fırsatı kaybettiler.Belki devlet bir ek madde daha devreye sokar 2017'de emekli olacaklarda yararlansın der.Ama daha önce bu konu tartışıldığında dediğim gibi, ekonominin bu durumunda devletten böyle bir aksiyon açıkçası pek beklemiyorum.

Bu seyyanen zam, 2016'da emekli olanların rakamlarına emekli oldukları anda yapılan hesapla yansımış durumda.Bir daha ek olarak yapılması gereken birşey yok.

2017 zammı seyyanen zamlı 2016 maaşlarının üzerine yapıldı.

masterzek

Siz emekli oldunuzmu.

Bu seyyanen zam, 2016'da emekli olanların rakamlarına emekli oldukları anda yapılan hesapla yansıdığını nasıl anlayabiliriz.

muratoto

Ben 2016'da emekli oldum.Maaş hesaplama sitelerinden gördüğüm, 100 tl seyyanen zam hesaplamanın sonlarında maaşa eklenerek net emekli maaşım hesaplanıyordu.Ve hesaplanan rakamda bana bağlanan emekli maaşıyla aynı çıkınca bağlanan maaşın içinde 100 tl zam var diye kabullendim tabii.

Sorduğunuz soruya net bir şekilde yanıt verebilmenin yolu SGK hesap uzmanı olmaktan geçiyor.Ve değil bu sitedekiler, Türkiyede emekli olanların çok düşük yani binde hatta onbinde birinin bile böyle bir boyutu anlayabilecek şekilde rakamlara hakim olduğunu sanmıyorum.

Devletin yayınladığı ve SGK hesaplamalarında uygulanacağını söylediği seyyanen zamla ilgili kanun ve ek maddeler ve bu kanun maddelerini gözönüne alarak, devletin hesap mantığını formülize etmiş maaş hesaplama sitelerinde görünen hesaplanan rakamları inceleyerek, orada bu 100 TL rakamını görerek doğru hesaplamanın yapıldığını varsayabiliyoruz.

Yoksa boşverin seyyanen zammı, bize bağlanan emekli maaşları birçoğumuza olması gerekenden düşük geliyor.Eklenmemiş günler gibi açıkça sırıtanlar dışında, formülasyon hatasından kaynaklanan bir eksiklik varsa aramızda bunu tespit edebilecek kim var ki? Devlet ne veriyorsa razı olmuyor muyuz?

masterzek

Haklısın hocam. Bende 2016 başında emekli oldum 100 TL gibi bir artış olmadı hiç malesef. Bazı arkadaşlar seyyanen 100 TL zam oldu diye yazdılar. Ben hala 900 TL ulaşamadım malesef. Bana göre 2016 seyyanen zam olmadı oldu diyen varsa bir bilgi link birşey paylaşsınki bizde Sgk da hakkımızı arayalım.

muratoto

Mesajınıza baktım.Haklı olduğumu söylemişsiniz.Ama benim yazımın ana fikri, seyyanen zammın uygulandığı ancak bizim uzman olmadığımızdan bunu anlamamızın zor olduğuydu :)

İnternet ağzına kadar seyyanen zammın uygulandığını gösteren yazılarla dolu.Devlette kanun ve ek madde ile böyle bir uygulama olduğunu belirtmiş zaten.

Siz maaş hesaplama sitelerinde maaşınızı hiç hesaplattınız mı acaba? Oradan seyyanen zam öncesi durum ve eklenen seyyanen zamla maaşınızın geldiği durumu görerek belki ek bir fikir edinebilirdiniz? Sizin durumda maaşınız aşırı düşük olduğundan belki tam hissetmiyorsunuz.Ancak 2016 başında değil de şimdi emeklilik başvurusu yapsaydınız, bu sefer 800 tl civarı emekli maaşı alabileceğinizi de düşünün.

Ben 18.08.16'da SGK'ya emeklilik için başvurdum.Aşağıdaki linke bakarsanız benim maaş hesabımı kuruş farkla ( bana bağlanan 2710,82 TL idi.Program bunu 2710,71 TL olarak hesapladı ) bilen sitedeki excel dosyasının detayında, seyyanen zammın hesaba nasıl sokulduğunu göreceksiniz.Benim yazımda bahsettiğim boyut bu.Bu sitelerde hesaplama programları yapanlar, devletin maaş hesaplama formülasyonunu bu tip programlara uyarlayarak, alınacak maaşları doğru şekilde hesaplayan programlar geliştirmişler.

Kendimiz maaşımızı hesaplayamadığımıza göre, ben şahsen bizler için uğraşıp bu programlar vasıtasıyla maaş hesaplamaları yapan arkadaşların datalarına güveniyorum.Onlar sayesinde ekim ayı başlarında bile ne kadar emekli maaşımın olacağını gördüm.

Bütün bu yazdıklarımın da daha önceki mesajımla çeliştiğini düşünmüyorum.Şu anda bile acaba bu emekli maaşı devletçe hatasız hesaplandı mı hesaplanmadı mı diye düşünmüyor değilim:)

Ancak birbirinden bağımsız iki kaynakça yapılan hesaplamada ( devlet ve özel olarak program yazan arkadaş ) neredeyse aynı çıkan sonuç, bir şekilde o kadarda kafaya takmamam gerektiğini söylüyor bana.

Bu link bahsettiğim benim maaş hesabımı yapan excel programının maaş sonuç bölümünden ekran görüntüsü.100 TL seyyanen zam 2016 başı hesap satırında görünüyor.

Screenshot by Lightshot

Bu da yukarıda görünen ekran resmindeki excel dosyasını indirebileceğiniz site.SSK 4a bilgilerinizi manual olarak programa girerek seyyanen zam boyutunun maaşınıza nasıl uygulandığını görmeniz mümkün.SSK emeklilik başvuru tarihinizi 2016 ve 2017 olarak iki versiyonda girip aradaki farkı görürseniz sanıyorum kafada soru işareti kalmayacak.

?SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa

Yoksa boşverin seyyanen zammı, bize bağlanan emekli maaşları birçoğumuza olması gerekenden düşük geliyor.Eklenmemiş günler gibi açıkça sırıtanlar dışında, formülasyon hatasından kaynaklanan bir eksiklik varsa aramızda bunu tespit edebilecek kim var ki? Devlet ne veriyorsa razı olmuyor muyuz?[/QUOTE]

Son cümleniz için haklı olduğunuzu yazdım.

Üst Alt