Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS'ye şimdiden çalışmaya başlayan var mı?

Konular
33
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar buradan neler çalıştığımızı, hangi konularda olduğumuzu, nasıl çalıştığımızı paylaşalım.

Ben kısmetse sınava önlisanstan girecem. Tarihten ve matematikten başladım. Tarihte İslamiyet öncesi Türk tarihi, Türk İslam devletleri, Osmanlıda kültür ve uygarlığı bitirdim. Kuruluş ve yükselme devrini atlamıştım o konuya çalışacam. Matematikte temel kavramları, doğal sayılar ve tam sayıları, taban aritmetiğini bitirdim. Bölme ve bölünebilme konusundayım.

Tarihe konu anlatımdan okuyarak ve çeşitli kitaplardan soru çözerek çalışıyorum. Matematiğe de internetten Şenol Hoca nın ders videolarını izleyip test çözerek çalışıyorum.

KPSS kitaplarını kullanıyorum. Kullandığım yayınlar: İhtiyaç, Uzman Kariyer, Fem Akademi, Pegem Akademi..

Yorumlarınızı bekliyorum.. Hepimize başarılar..

Onun düzeyi nasıl? Uzman Kariyerin matematiği var bende. Çok zor bir kitap.

Matematiği kolaydan zora istiyorsan yediiklimin kolaydan zora matematik diye kitabı var al bi bak derim.

Önlisans mı? Önlisans kitapları bulunmuyor piyasada ben de ikinci el alıyorum.

Bütün adaylar için olması lazım ama kitapta geometri yoktu yanlış hatırlamıyorsam.Bence çözülebilir sorular aşırı uç sorulmuyor.

deep_blue 85 bende başlicam çalışmaya senle bir diyaloğumuz olmuştu ama hastanede biraz işlerim var belki yatabilirim birkaçgün ondan sonra başlicağım ancak insan birtürlü nerden nasıl neşekil başlicağını bilemiyor

Eksik nerede fazlaysa oradan başlayın tavsiyem vatandaşlığa sınava son birkaç ay kala başlamanızdır geçmiş yıl sınav sorularını alınız ve çözünüz bir de dershanelerin hazırladığı e-kpss ye yönelik denemeler oluyor bu denemeleri çeşitli kpss yayınları satışa çıkarıyor.Geçmiş olsun Sedat abi.Ygs kitaplarının matematiği ile kpss matematiği arasında pek bir fark yok ama bence bulaşma piyasada zibil gibi kpss yayını var.

Deepblue85, lisans KPSS alsam çok zor mu olur bizim sınava göre? Lisans KPSSnin kolay yayınları var mı varsa neler?

aydınlattığın için teşekkürler kardeşim ayrıca geçmiş olsun dileklerin içinde sağolasın

Sarasota abi tarihe hakan dedenin videolarından, matematiğe de şenol hocanın videolarından çalışabilirsin. İnternette böyle ders anlatan hocalar var.

teşekkürler ben lise düzeyinden gireceğim arkadaşım bunlar sen önlisans galiba ?

iyi olur senin açından şansın biraz daha artar tabi sınavın zorluk dereceside biraz artar sanırım

Deepblue85, lisans KPSS alsam çok zor mu olur bizim sınava göre? Lisans KPSSnin kolay yayınları var mı varsa neler?
Aslında zoru çözen kolayı çözebilir mantığıyla bakılabilir data yayınları normaldir lisansta ve genelde zaten kpss kaynakları tüm adaylar için çıkarılır en azından o tür kaynaklar alınız bu arada uzman kariyerin öğreten matematiğini mi aldınız?

Anladım o set kısım kısım giden bir set içinde bazı sorular abartı olabilir.Öğreten serisini alsaydınız daha iyi olabilirdi.

Kontenjanla ilgili talepte bulunmak istiyorum nereye mail atmam lazım ?

kpss kitapları al en baştan başla yavaş yavaş bol bol soru çözerek ilerle . Mesela coğrafyadan 1 konuyu bitirdin diyelim onunla alakalı bol bol soru çöz değişik kaynaklardna 1 kaynakta takılı kalma konuyu iyice kavradıysan 2. konuya geç .. 1 gün - Türkçe-Tarih çalış diğer gün Coğrafya-Matematik . 2 ye böl yani sınava son 1-2 ay kalada güncel bilgiler ile alakalı kpssnin kitabı var onu alıp çalışırsın. matematikde yapamadıgınız sorular vs olursa başlık açın hertürlü yardım ederiz.

pato07;

[FONT=Helvetica]Bimer [/FONT]BİMER[FONT=Helvetica]
Cumhurbaşkanı[/FONT]
T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI : Cumhurbaşkanına Yazın[FONT=Helvetica]
Akım AKP Genel Müdürlüğü Merkezi [/FONT]
Akim Başvuru Formu

arkadaşlar rapor olayını halledersem ben de aranızda olacağım genelden(manik depresif) lisans maliye mezunu olarak gireceğim sınava matematikle sorunum yok bu nedenle coğrafya tarih vatandaşlığı halledeceğim ama bana kalırsa benim için daha erken 13-14 ay var yanlış değilsem. ya konular unutulur ya da çabuk yorulur bunalırsınız hıımmm çünkü ben bi türlü adapte olamıyorum konuları bitirmek kolay ancak soru çözümü işkence sanki tabi konuları tamamlayıp sürekli soru çözebilecekseniz o ayrı konuları tamamladıktan sonra soru çözmeyi bıraktığınız an tekrar başa dönersiniz konuya bu arada matematiği başlangıç seviyesinde olanlar bence hazırlanmaya başlasınlar çünkü matematik zamanla algılanan oturan bir ders ve zaman kaybettirebiliyor soru stilleri de önemli ösymnin taktığı cvbı çok basit ancak taktiği bilinmediğinde zaman kaybettiren ya da yapılamayan sorular da oluyor en önemlisi de bir EKPSS'YE HAZIRLIK DERS ÇALIŞMA PLANI HAZIRLAMANIZ iyi olacaktır konu konu ayırıp neleri yaptığınızı neleri yapmadığınızı görmek açısından bir de en son konular bitti mi çıkmış soruları alıp çözmek aslında ekpss den çıkmış soru pek yok ancak herhangi bir deneme ve ya lisans önlisans orta öğretim kpss sorularını çözmenizi öneririm... benim aklıma gelenler ve uyguladığım bazı durumlar bunlar ben kpss A ya hazırlanıyorum bu sene ama nasip herkese başarılar RABBİM EMEKLERİMİZİ ZAYİ ETMESİN(AMİN).

AYŞEG_Ü_L;

Bana da manik depresif teşhisi koymuşlardı. İlaçlarınız çok ağır gelmişti bana. Sonra teşhis değişti. Zor bir hastalık Allah kolaylık versin.

EKPSSye hazırlık ders çalışma planı sizce nasıl olmalı?

insanogluinsan;

Şu saatte şunu çalışacağım diyerek ders programı kurmayın zira hiçbirimiz robot değiliz ama onun yerine şöyle yapılabilir bugün 2 saat Türkçe konusu çalışacağım 1 saatte soru çözeceğim şeklinde yapılırsa daha uygun olur.Takıldığımız soruları da burada paylaşabiliriz.

sağ olun cümlemize kolaylık versin RABBİM... evet ilaçlar ağır sürekli uyku halindeyim daha rapor için de müracaat etmedim hastalığımı yensem de o raporu almasam KPSS alandan istediğim hedeflediğim hayalimdeki kuruma yerleşmeyi istiyorum çünkü ama dr biraz alaycı davranarak yapamayacağımı söyledi özel sektör de olmaz dedi neyse çalışma programıma gelince herkese göre değişir matematikten ya da tarihten alt yapınız var mı ya da azimli misiniz ya da ayıracak yeterli vaktiniz var mı önemlidir ancak konu olmadan soru çözülemeyeceği kesindir konu halletmeden çözerseniz zaten moraliniz bozulur bir doğru üç yanlış soğursunuz tarafımdan denenmiştir:)) önce herhangi bir senenin mezuniyetinize göre EKPSS ya da deneme sorularını bulup dk ile çözün eksikleriniz nerede görmenize yardımcı olur sonra dersleri bölün dersleri de konularına göre ayırın matematik sayılar (tam üslü köklü vb.) problemler(işçi-havuz-hız) çarpanlara ayırma... türkçe sözcükte anlam cümlede anlam cümlenin öğeleri... tarih islamiyet öncesi sonrası ilk türk devletleri osmanlı dönemleri osmanlı kültür medeniyet Atatürk İlkeleri...coğrafya yer şekilleri iklim bitki örtüsü tarım... vatandaşlık ama matematiğiniz yoksa muhakkak şimdiden başlamanızı tavsiye ederim vatandaşlığı da sona doğru bırakın her konuyu bitirdikten sonra onunla ilgili sorular çözün her konuda önceki konuyu hatırlatıcı soru çözmeyi de ihmal etmeyin sınava yakın zamanlarda da deneme çözerseniz yanlışları nerede yaptığınıza özellikle dikkat ederseniz başarılı olacaksınızdır ben KPSS A ya bu şekilde hazırlanmaya çalıştım hee bir de videolar var kardeşim dershaneye gitmişti videoları da izledim 2014 KPSS LİSANS 73 aldım EKPSSYİ DAHA DOĞRUSU RAHATSIZLIĞIMIN BU SINAVA GİRMEM GEREKTİRDİĞİNİ BİLMİYORDUM 2012 EKPSSyi evde çözdüm türkçe matematik full ancak GY-GK felç benim sorunum vaktim az (çocuklarım nedeniyle) ve soru çözme sorunum var sıkıntı basıyo konsantre olamıyorum soruya takııp kalıyorum vs vs konu bitirmek de yetmiyor yani çok soru ve ya deneme çözmek de önemli (hem heyecanınızı yatıştırma hem hızlanma konusunda)bir de hepsinden önemlisi DUA EDİN ÇOK ÇOK DUA EDİN HAKKINIZDA HAYIRLISI OLMASI İÇİN umarım yardımcı olabilmişimdir. yani genel olarak böyle özel olarak programınızı kendiniz hazırlamalısınız tabi bu noktalara dikkat ederseniz bence iyi olur beni bıraksalar saatlerce ders çalışabilir soru çözebilirim iktisat muhasebe maliye hukuk GY-GK ancak sınavda olmuyor :( HAYIRLISI BU İSE RABBİMDENDİR diyorum.
EMEK VEREN HERKESE BAŞARILAR...

2013 yılında dünya üretiminde 4.sırada olduğumuz sebze aşağıdakilerden hangisidir?

a-) Biber

b-) Patlıcan

c-) Fasulye

d-) Domates

e-) Salatalık

Ben genel tekrarlar yapıyorum,maalesef bende de geometri yok denecek kadar az.Bakalım düzeltmeye çalışacağım.

Geometri benim de sıkıntı. Geometride aşırı derecede çok soru çözmek gerekiyor. Ben daha başlamadım o derse yarın başlamayı düşünüyorum. Şenol Hocanın ders videoları iyi bi bakın isterseniz. Bi sorum daha olacak.. Matematik Geometri ve Tarih le başladım ben. Günde toplamda kaç soru çözsem iyi olur? Şöyle yapıyorum.. Bi konuyu bitiriyorum o gün o konuyla ilgili en az 150 soru çözüyorum. Bu sistem doğru mu sizce? Önlisanstan 90 üstü almak istiyorum ben o yüzden sordum..

Üst Alt