Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS'ye kaç kişi girer, kaç kişi atanır?

Derya.0310

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi geceler. Okuduğum bilgiye göre 2016da Ekpssden toplam 4000 kişi atanacakmış. Sizce de bu sayı çok az değil mi?

Derya.0310 tabiki az sınava giren 70 bin insandan bahsediliyor her 2 yılda 4 bin kişi atansa hiç atanamayacak olan veya 8-10 yıl sonra atananlar olacak demektir. puanları üste çekip çok atama olsa çalışan herkes atanmış olur

Ahmedkilicc aynen öyle ama şaşırtıcı olan 2014te genel engelliler önlisans grubundan 74 puana kadar atama olmuş. Ama bir tek 4000 kişi atanacak diyorlar. Nasıl olacak anlayamadım. Belki de yalan bir haber. Çünkü aklım almıyor bu durumu. 2014te de ortalama aynıydı büyük ihtimal. Ama atama fazlaydı gibime geliyor.

atamalar fazla değil engelliyi oyalayıcı insanlar çalışıyor atanmak için kolay diye bi algı var zaten ortada o lafa kanıyor çoğu biraz sıkı çalışıp 85 90 arası bi puan alabilirsin sonra en azından kafan rahat olur sınava gireceksen bi yöntem söyleyim 85 in altına düşmezsin ?

Ahmedkilicc
Neymiş kardeşim yöntemin söyle de çalışmalarımiza ona göre devam edelim bu sonucu almak zor olacak nasip artık

ya belkıdevlet 5000 6000 alıcak gene bırı atmış 4000 rakamı ortaya devlete göz kırmıpyor bız buna razıyız dıye...

çıkmış soruların hepsini indir bilgisayara doğru şıkları işaretle diğerin üzerini karala bunu kitap okur gibi yap matematik durumun nasıl bilmiyorum matematikte çıkacak konuları internetten izleyebilirsin dersaneye gitmiyorsan mantık soruyorlar zaten bakkal matematiği gibi sorular günde 3 4 saat sabah erken yazarak çalış hangi derslerde başarılı olduğuna inanıyorsan onu biraz az çalış bilmediğin dersin videosunu izle soru çöz bol bol şu an 40 var desek sınava günde 400 soru çözsen 16.000 soru yapar yapılmayacak birşey yok

Ahmet Bey haklı. Yapılmayacak bir şey degil arkadaşlar. Ama zor bir durum 78.000 kişi arasından 4000e girmek. Zaten yarısı kurayla atanıyor. Geriye ne kalıyor ki?

Yarisi kurayla ataniyor.
Keske biraz arastirsak.

Ayrica koca sinavda sadece 4000 kisi alindigini alinacagini kim soyledi

Mazur görün ilk defa girecegiz okuduğumuz şeye inanıyoruz. Kurayla atama diye bir şey yok mu? Ben mi yanlış biliyorum? Onun dışında bakanlık açıklamasında okudum 2016 yılında 4000 engelli kamu personeli alınacak diye. Neye inanmamiz gerekiyor şimdi?

Kurayla komik rakamlar atiyorlar 100-200
2016 da 4000 kisi ilk atama daha ikinci atama var. Ucuncu atama var.
4000 gibi komik bi rakam icin kimse bu kadar mucadele etmez.

Bizim için sinir bozucu da ayrıca. Dünden beri kara kara düşünüyorum nasıl 4000e girilir diye.

Ilk atamadaki rakam o ilk atamada atanmak zorunda degil kimse 2 ve 3 var.
Ayrica 4000 kisi olursa sayet bunun 200 u ilkogretim olsa 2000 i lise olsa 1000 onlisans 800 lisans olur. Hangi gruptan giriyorsaniz ona gore dusunun ilk atamada ogrenim durumuna gore alinacak 4000 kisi sirf sizin kategoride degil yani.

o 4.000 de senin gibi insan uzaydan gelip girmiyolar sınava :) biraz gayretle ilk bin de olursun sende görüyorum o ışığı

Ailemden biliyorum ki Türkiye de ikinci tercih çok riskli bir durum. Ben önlisanstan gireceğim ve ilk atamada atanmam gerekiyor.
Zaten çabalamamizin sebebi bu Ahmedkilicc. Sınav psikolojisi denilen bir durum var ki o 4000 kişi senin dışında herkes olabilir gibi geliyor insana.

Derya.0310 önlisans olmanız içinizi rahatlatsın bence biraz kitaba deftere uzak değilsiniz o açıdan bakın. benim bi arkadaş kpss den 74 almıştı ekpss 3 ay kala bizim evde çalışmaya başladık hiç dışarı çıkmadan ekpss de ortaöğretimden ilk 10 daydı ama bu olay 2012 ekpss deydi

Ailemden biliyorumki ikinci tercih cok riskli bi durum lafinin meali nedir hocam.

Goruselim kardesim.
Bende 2 incide atanamadim 3 te atandim.
2012 dekindede 2 incide atanmistim kafa oraya kadar yetmis. Naparsin kapasite meselesi oyle kafadan adres begeenecek kafa yok bende

erdalakbay ayrıca gayet açık bir şekilde ifade ettim. Ikinci atamayi bekleyecek durumda değilim. Belki de sırf bu yüzden kaybedecegim ama durum bu. Size teşekkür ederim. Iyi aksamlar.
Ahmedkilicc çok teşekkür ederim.

Derya.0310 kafana takılan bişey olursa sorabilirsin cevaplamaya çalışırım.Son olarak coğrafyayı birisiyle tekrar etmek çok iyi olur faydasını görürsün karşılıklı soru cevap şeklinde :) iyi geceler

Yok kardes ben bisey yanlis anlamadim sadece bu kadar sikma kendini sonucu basari getirmez biraz rahat ol yoksa ben kendimle barisigim gercekten o kapasite yok bende ders calis vs bana gore degil.
Tesadufen geldik hasbel kader yasiyoruz.

Ahmedkilicc mesaj bölümünde problem var sanırım attığım mesajlar uyarı veriyor. Herşey için teşekkürler.
erdalakbay aynı hasbel kaderi yaşamak için ne denli mücadele ettiğimi anlatamam. Darısı başımıza diyelim :)

Insallah basarirsin derya.

Ahmet biraz mesaj sil ozelden kardesim arsivmi yapiyon.

Reca efenim ne demek. Sikma kendini sende var o hirs ben nefes alirken bile yoruluyom kardesim. Canim cikti nefes almaktan.

Izine gerek yok kardes bodoslama sor burasi herkese acik.

Üst Alt