Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2016 EKPSS'ye hazırlanmaya başlamalı. 2014 EKPSS ve 2012 ÖMSS soruları..?
Lisans EKPSS deneme testleri nereden bulabilirim ? 1 saat süre için 60 soru. 30 u Genel Yetenek 30 u Genel Kültür. Cevapları Çözümlü olursa iyi olur. 60 dakika sonunda cevapları çözümlü kontrol etmek gerekir.
Slm arkadaşlar ben lisans düzeyinde girecem sınava 2016 ekpss sınavı tam olarak hangi ayda olduğunu söylerseniz çok sevinirim çünkü ilk gireceğim icin pek bilgim yok, bir sorum daha olacak başvuru nasıl oluyor engelli olarak nasıl ÖSYM bilgilerimi guncelleyebilirim başvuru zamanında neler yapmalıyım beni bilgilendirirseniz çok sevinirim simdiden Teşekkürler.
Başvuru tarihinde Aile ve Sosyal işler müdürlüğüne gidiyorsunuz onlar size yapmanız gerekenleri anlatıyor. Oraya da bir adet rapor aslı veriyorsunuz. OSYM ye de bir adet rapor aslı veriyorsunuz. Bir kaç yere veriyorsunuz o yüzden şimdiden rapor aslı hazırlayın 5-6 tane. Noter tastikli rapor aslı gibidir kabul etmiyorlar. Bir arkadaş dediki hastane aslı gibidir yaparsa kabul ediyorlar dedi. Bunu da şimdiden aile ve sosyal işler mdr. lüğüne ve osym il yetkili bürosuna sormanızı tavsiye ederim.
2016 EKPSS'ye hazırlanmaya başlamalı. 2014 EKPSS ve 2012 ÖMSS soruları.. bende kartılmak isdiyem ve ortaokulun birtimişem diplomam vardır ve bilgisayar kursundan sentifika aldım ben bilgisayardan anladığım için
csharpci bilgileriniz için teşekkürler sizde mi öyle yaptınız yani kesin bunları mi yapmak gerekiyo çünkü ben bi sorun çıkmasından korkuyorum bu sınavı kaçırmak istemiyorum sınav tarihi tam olarak hangi ayda.
Rica ederim. 2014 ekpss de öyle oldu. Sınav tarihini bilmiyorum. Ama ÖSYM takviminde yayınlanır. Ayrıca bu forum dada sabit konu olarak açılır tarih belli olunca.
Merhaba arkadaşlar.Geçirdiğim bir hastalık yüzünden %46 engelli raporu aldım.sosyal hizmetler önlisans mezunuyum.ekpss de her bölüm için kontenjan açılıyor mu?bir arkadasım her bölümden 5 tane dedi ama o da pek emin değildi..
selamün aleyküm hayırlı ramazanlar dostalrım. 2016 e kpss ye gircem de hangi konular çıkar tahminen sorular 2014 teki gibi mi olur bilgilendirirmisiniz ? teşekkürler
Merhabalar
Herkese cok gecmis olsun
Allah yardimciniz olsun.
Lisans duzeyinde 2016 ekpss ye girmeyi dusunuyorum. Konu icerikleri normal temmuzdaki kpss ile ayni mi? Zorluk seviyesi olarak iki sinav ayni duzeyde mi? Birde ne zaman ve hangi kaynaklardan calismaya baslamaliyim?
Tesekkuler.
Konu içerikleri aynı oluyor yani sınava çalışırken kpss kitaplarından çalışmanızı tavsiye ederim fakat sınav kpss sınavına göre biraz daha kolay oluyor. Ve daha az soru olduğundan dikkatiniz dağılmıyor. 60 soru var 30 genel yetenek 30 genel kültür. Lise olarak hep kpss girdim hem ekpss sınavına girdim. ekpss daha kolay genel yetenek bölümünü full yaptım genel kültür yapamadım fazla ona rağmen atandım Sizin de mesleğiniz ney bilmiyorum fakat mesleğiniz üzerine kadro açılıyorsa atanma şansınız yüksektir açılmıyorsa bile normal memur olarakta atanmanız lisans kategorisinden daha kolaydır. 5 bin kişiye yakın lisans mezunu girmişti geçen sınava bunlardan 2 bin tanesi normal olarak atandı ve 500 civarı da öğretmen atandı. yani yarı yarıya atanıyor lisans mezunları şansınız bir hayli yüksek
Ben kpss'ye girmedim ama ekpss sınavının kpss'ye göre daha basit olduğunu biliyorum.
Anlayacağınız şekilde söyleyim, kpss kadar zorlamıyorlar.. ben liseden 2001 de mezun oldum o günden sonra da sınava falan girmedim. Ekpss'ye de hiç çalışmadan girdim ve 80,35 aldım.. biraz çalışma ile ve heyecan yapmadan sınava girerseniz bence çok güzel puanlar alırsınız..
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2016 olucakmıdır yine sorucakdım ve Kamu Kurumları Sakat Personel Alımları olucakmıdır yine sorucakdım ve bilgi verin lütfen
Sayın kkelebekk deslere ne zaman başlıyorsunuz bilgi verirseniz çok sevinirim 74 puanla ön lisans olarak atanamadım 2016 ya daha iyi hazırlanmak istiyorum
SAYIN KKELEBEKK 2016 EKPSS DERSLERİNE NE ZAMAN BAŞLAYACAKSINIZ 74 PUANLA ÖN LİSAN MEZUNU OLARAK ATANAMADIM 2016 YA BİRAZ DAHA SIKI HAZIRLANMAK İSTİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
mka41 kardeşim 2012 - 2013 atama dönemine göre 2014-2015 dönemi kadroları çok düştü en düşük puanlara bakabilirsin kardeşim maalesef 75 den aşağı atanan 15-20 kişiyi geçmez. Sağlık bölümü ve İmamhatip bölümü mezunları hariç diğer kadrolara atanan olmadı kadro azığı sebebi ile kabaca söyleyim 2012 de kadro 1500 kişi civarında iken ön lisans 2015 atamalarında 750 civarında oldu geçen sınav dönemde en düşük atama puanlar 67 ye kadar düşerken bu yıl 75-74 civarında kaldı ama nasip son bir atama olursa 2016 da şansımız var 2014 de böyle bi atama oldu ve 1620 kişi atandı son atama ile sonra nisanda yeni sınav yapıldı. İnşaallah bu yıl da aynısı olur.
Selam arkadaşlar ben %45 engelliyim ve ekpss gireceğim nasip olursa sınav hakkında hiç bilgim yok sınav ne zaman başvurular ne zaman bilgiye ihtiyacım var ve kaç puan ile atanırim ortaöğretim mezunu yum yani lise mezunu olarak gireceğim kaç puan almam yeterli olur yardimci olursaniz sevinirim teşekkürles
sınav tarihini bizde bekliyoruz ama ÖSYM heniz açıklamadı şayet her seneki gibi olursa başvurular şubat mart ayları gibi sınavda nisan ayında olabilir memrlukı için 90 puan ve üzeri alman gerekiyor tabiiii atama sayısı hersene olduğu kadar olursa yükseledebilir düşedebilir
2012 ÖMSS ilk atamada atanmış bir arkadaşınız olarak sizlere tavsiyem:
1. Eğitim durumunuzu yükseltmeye çalışın ( Kura olarak değil de Lise olarak girin Lise iseniz Önlisans ve durumunuz var ise Lisans olarak girip atama şansınızı yükseltin. )
2. Eylül - Ekim gibi dershaneler açılınca imkanınız var ise bir dershaneye giderek düzenli ders çalışını ve konulara hakim olun
( Dershane normal bir KPSS dershanesi olsun Ekpss için özel bir dershaneye gerek yok)
3. Dershanede kesinlikle devamsızlık yapmayın ve konu kaçırmamaya dikkat edin.
4. Sizlerden ricam duyumlara uyup Torpil iddaalarına inanmayın, nasılsa adamım yok deyip boşlamayın ÖSYM işin içinde olduktan sonra Torpil işi sadece asparagas haberdir. siz çalışmanıza bakarak derslerinize yoğunlaşın.
Çalışmalarınızda Başarılar, Allah Kolaylık versin arkadaşlar...
TAN_12 4.Maddeye katılmıyorum. bir sorum olacak Eğitim durumu yükseltme durumun da kaç puana kadar atanma durumu olabilir? İstanbul içinde örnek olursa tam olarak geçen dönemlerin atanma değerlerine bakamadım aslında bilginiz varsa kısaca...