Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS'ye hangi öğrenim durumundan gireceğim?

Konular
19
Reaksiyonlar
15
Merhaba arkadaşlar

Önlisans mezunuyum. Aof dende Lisans 4.sınıftayım. Normalde 2015 te mezun oluyordum, fakat bir düşüncem sebebi ile 1 ders bıraktım . 2016 Bahar döneminde geçmem gereken 1 ders var.

Hal böyleyken 2016 Ekpss ye Lisans düzeyinden girme hakkım var mı ?

Sınava başvuru sırasında mezun olduğunuz en üst öğretimden sınava girersiniz. Sınav başvuruları geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük ihtimalle 2016 yılı Şubat ayı sonu Mart ayı başında olacaktır.

Life burdan anladığım kadarıyla önlisans düzeyinden mi gireceğim ? ben lisans düzeyinden girmek istiyordum sınava, şimdi pişman oldum 1 ders bıraktığıma :(

Yok oyle bisey kardesim ya lisans girebilirsin mezun durumundakilerde girebilir ama mezun olmadan tercih yapamaz

Mezun veya mezun olabilecek durumda olanlar EKPSS ye girebilecektir.
EKPSS ye lise, önlisans ve lisans mezunlarıyla, .... yılı içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar girebilecektir.
Kuraya ise ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya EKPSS nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

Hem lise hem üniversite mezunu olanlar
Adayların, en üst öğrenimden sınava girmesi zorunludur. Örneğin aday hem lise mezunu hem de lisans mezunu ise, en üst öğrenim lisans olduğu için adayın lisans düzeyinden sınava girmesi zorunludur.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için EKPSSP1, önlisans mezunları için EKPSSP2 ve lisans mezunları için EKPSSP3 puanı kullanılacaktır. Ancak, Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara(Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, EKPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden EKPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

Herhangi bir lisans programına devam ederken üniversite ile ilişiklerini keserek önlisans diploması alan adayların, KPSS’ye ön lisans seviyesinde katılıp yapılan yerleştirme işlemlerinde de 3001 nitelik kodu aranılan kadro veya pozisyonları tercih etmeleri mümkün bulunmaktadır. (Hem lisans hem de ön lisansta aynı isimle yer alan İşletme, Maliye, Hemşirelik gibi lisans programınlarından ilişiklerini keserek önlisans diploması alan adayların, ÖSYM sistemine kendilerini ön lisans İşletme, Maliye, Hemşirelik olarak değil, 9006- ALANSIZ ÖN LİSANS DİPLOMASI” olarak kaydetmeleri ve “3001-Herhangi bir önlisans programından mezun olmak.” niteliği aranan kadro veya pozisyonları tercih etmeleri gerekmektedir. Aksi halde, yerleştirmeleri yapılsa dahi atamaları yapılmayacaktır.)

EKPSS başvuru zamanı geldiğinde ösym'ye sorarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz

EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

Kuraya ise ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulumezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıylamezun olabilecek durumda olan engelliadaylar .başvurabileceklerdir.

ÖSYM'nin sitesinde başvuru koşullarında yazıyor bu. Kaynak: http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/EKPSS/2014EKPSSKILAVUZ28032014.pdf

Benim anlamadığım nokta şu.. Ben şu anda önlisans okuyorum. Sınava hangi düzeyde girebileceğim? Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır. diye yazıyor koşulda. İlköğretim ve lise mezunuyum. Böyle düşününce ortaöğretimden girecek gibi görünüyorum. Yanlış mı yorumluyorum acaba?

Sorumun cevabı için şimdiden teşekkürler...

insanogluinsan kardeşim sorunun cevabınıda yazmışsın aslında :)

lise mezunusun. önlisans programı okuyorsun . peki kaçıncı sınıftasın ? eğer 1. sınıfsa lise düzeyinden girmek zorundasın 2.sınıfsan önlisans olarak girebilirsin.

ama yinede tam net bilgiyi ösym den al derim.

Az önce aradım ÖSYM'yi..Önlisanstan girebilmeniz için yerleşmelere kadar mezun olmanız gerekiyor. Ama yine de kesin bilgi için kılavuzu bekleyin dedi...

Üst Alt