Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 ekpss'de lisans puanları kaça kadar düşer?

ysrkrdmr

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
ilk defa ekpss ye gireceğim bu sene 2014 te normal girdim 77 aldım malum bir işe yaramadı bu yıl puanlar nasıl olur alımlar nasıl olur şansımız varmı normal kpss den 77 alan biri olarak ekpss den kaç alabilirim bilgisi olan arkadaşlar bilgi paylaşabilirmi şimdiden teşekürler.

2014 de lisan girdim ama normal kpss, ekpss ye ilk defa bu sene gireceğim.yani zorluk derecesi nasıl olur yine normal kpss puanına yakın mı alırım.

Asagi yukarı ayni mantik oluyo bende 2014 kpss 82 almistim bu yilda ekpss başvuru yaptım lisans

80 yeterli olur mu peki lisans için ilk atama falan kaçla kapatır.

80 le atanmanız tamamen giren aday sayısı ve sizin tercihlerinizle alaka. kesin bilgi vermek zor. mesela 80 alan kişi 1200. olur diyelim 80,5 alan kişi 1000. bile olabilir. bu aday sayısı ile alakalı. ikincisi eğer illa memur olmak istiyorsanız ilk atamada gene zor gibi ama hizmetli belki olabilir. Ama öncelik kesinlikle aday sayısı ve sizin sıralamanız puanın çok bi önemi yok

Alabileceğiniz maksimum puanı almaya çalışın yüksek puanın şansı da yüksek olur gibi ama arkadaşın dediği gibi başvuru sayısı ve tercih edilen yerlerde önemli en son atamalarda yanlış bakmadıysam 70 e kadar düştü sanırım lisans hayırlısı ya inşallah :)

Arkadaşlar lisans giren birisi illa memurmu oluyor yoksa daha düşük puanlı az maaş veren yükselemeyeceğimiz ama garanti atanabileceğimiz bir meslek varmı?

Lisans 85 almak benim için imkansıza yakın bir puan ancak iş istiyorum sigortalı maaşıda ne olursa olsun farketmez.

ya arkadaşlar beni korkutmayın. ben 65-70 arası puanlarla atananların listesini gördüğüm için umutluyum. zekanızı çalışkanlığınızı gösterip umudumu kırmayın. umarım alanınız vardır ve alanınızdan alım yapılırda 4001 kadrolarını tıkamazsınız :)

Ben tikamam memurum zaten :)
Ama girenlerin cogu alansiz. Hem iki sinavinda sonuçlarını incelersen bu tabloyu gorursun. 1700 lerdeydim ben, 1400 küsur kisi alindi. Orda da tercih sekli belirliyor

lisansız ama alansız lisans :D açmıyorlar ki alan çok fazla sağlıkçı olmak varmış

2014 te lisanstan kaç kişi girdi ekpss ye

bir de kaç kişi atandı

nerden bakabiliriz

google ye ekpss yerleştirme sonuçları yaz, GÖRSELLERE tıkla hepsi çıkıyor

Yalnız giren kişi sayısı bu yıl tavan yaptı. Formlar, gruplar ve başvuruya gittiğim zaman kendi izlenimlerim bunu gösteriyor. Bu yüzden lise için 90 lisans içinse 80-85 den aşağı ineceğini düşünmüyorum

Evet bu sene sınavın daha zor olacağını.sınava giren kişi sayısının daha çok olacağını ve puanlarında önceki gibi 70 lere kadar düşmeyeceğini ben de tahmin ediyorum lisans için söylüyorum ama benim aklıma takılan şu normal kpss alımları gibi belirli dönemlerde sürekli alım oluyormu yoksa ekpss farklımı kaç defa alım yapılıyor bir puanla

Peki dönemleri varmı bu alımların yoksa ihtiyaç oldukça mı kadro açıyorlar

Yani nisanda sınava gireceğiz ilk alım ne zaman olacak kesinleştimi ve ikinci alım ne zaman oluyor

dedim ya net bi tarih yok. DPB ne zaman alırsa. Senede 1 kere yapılıyor alım. Ama nisandaki sınava girenler Eylül-Ekim gibi başlar tek kesin tarih o. Mesela 2012'deki sınavdan, 2014 Nisan'a 1 ay kala mart başında bile alım yapıldı.

Teşekkür ederim kardeşim bilgiler için yine de lisans olarak biraz daha şanslıyız umutsuz olmak istemiyorum atamalara baktımda lisans için 68 lere bile düşmüş

nereyi istediğinize bağlı çok istenen yerlerin puanı ilk alımlarda yüksek olur. daha sonra 3. 4. alım olursa lisans için söylüyorum 65 lere kadar düşer. ama ilk atama genelde 75-80 puandan oluyor lisansda.

3.4. Atama yapılıyor mu yani okadar alım oluyormu 2014 puanları ile kaç alım yapıldı ben iki defa diye biliyorum ama okadar alım olmaz zannediyordum açıkcası öyle olsa herkes yerleşir

3. atamada 1950 kişi ve bunların 65 i lisans olunca pek yerleşen olmadı gibi:)

22 bin boş kontenjan var bunu dolduracaklar ama ne zaman bilinmez.

Engelli çalıştırma zorunluluğu oranı artarsa bu rakam dahada artar.Hep ümitsiz konuşmayalım pozitif bakmak lazım.

Tabi haklısınız ama nezaman dolduracaklar birde o var bence hiç tam kadro doldurmazlar böyle devam eder zaten bir daha ekpss yapılacakmı o bile meçhul yani sonuçta kpss yi bile kaldırmayı düşünüyorlar onun için biran once atanmak lazım

ya arkadaşlar moralimi bozmayın canımı sıkmayın :( ben 65-70 le memur olup çektiğim çilelerden biraz olsun kurtulcam diye umut ediyorum . siz acı gerçeklerle bu umudumuda elımden alıyorsunuz :D

Umut iyidir sen bize bakıpta umutsuzluğa kapılma belki de bizim şanşımız hiç yaver gitmemiştir onun içindir bu olumsuz umutsuz yaklaşım

Lisans ilk atamada memurluk kaç puana kadar düşer

Tahmin yürütelim

Üst Alt