Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu yayınlandı

90 puanın altında olanlar memurluk beklmesin. Hizmetli yazın zaten memur gibi çalıştırıyorlar..

KKELEBEKK;

ondan bahsetmiyorum benim puanım 90.8 geçen seneye göre 93e falan karşılık geliyor ilk atamada memurluk için. ve geçen sene ilk atmada memurluk 92 ve 93 puanı görmüş. ama geçen sene ilk atamada açılan memurluk kontenjanı kaçtı ben onu merak ediyorum. 85ten az mıydı fazla mıydı bir karşılaştırma yapmak için
ankiloz;

90 puan üstü için de sıralama olarak tutmuyor ki

Ben de hizmetli olarak atandım ama şuan memur gibi masa başı iş yapıyorum..

ERKİNSOY
Hayır engellere göre fark eden bir durum yok. O sadece sınav ve puan alma esnasında oluyor. Sonrasında herkes, yani tüm engel grupları kendi eğitim bilgisine göre, engel farkı olmaksızın tercih yapmaktadır. Eğer atanırsanız, kurumunuzda sizin engelinize uygun bir iş verilecektir.

ekpss

@Ali_Gs bey
Bu konu da bir bilginiz var mı 2014 te tercih yapan biri daha doğrusu hizmetli atanan biri 2016 daki sınav puanıyla tercih yapabilmesi için ne gibi şartlar gerekiyor. Bir de memurluk puanları kaça düşer tabi ki bu alımla ve açılacak kadrolarla da alakalı bir durum ama bir fikriniz var mı ve siz kaç puanla memur atanmıştınız öğrenebilir miyim bir sakıncası yoksa... Şimdiden çok teşekkür ederim

ankiloz

puanım 86,514 sıralamam önlisans 187. oldum..neden böyle birşey söylediniz..ben memur olarak atanamazmıyım?

@aklindansayitut;

Forumda bazı arkadaşlar atıp tutuyordu da sıralamam bilmem kaç memurluk gelir diye, onlar için yazdım..

fringe;

Lise mezunları için söyledim..

fringe;

Senin sıralaman iyi önlisans için.. yüksek sayılardan başla, aza doğru git tercihlerde..

@ankiloz

hocam ben ilkkez girdim sınava..
hiç birgilgim yok tercih hakkında..

yüksek sayılardan başla derken tam olarak ne demek istedin? biraz açarmısın? birde mesela ösymais sitesine girdiğimde mesela hiç kaç puanla alım yapacakları yazmıyor..ben neye dayanarak tercih yapacağım...

biraz bilgi verirmisin?

tşk

aklindansayitut

Geçmiş yılların istatistiklerine ÖSYM'den bakabilirsiniz. Ancak o zaman puan alan kişinin sıralaması da önemli olacaktır. Yalnızca kontenjan bilgisini görmeniz istediğiniz cevabı bulmanıza yetmeyebilir.

Mrb arkadaşlar ben ekpps ye lisansdan işletme den girdim sınava cok düşük puan aldım ben lisandan hizmetli olarak başvuruda bulunmak istiyorum nasıl başvuru yapacam hangi kodlara başvurumu yapacam bilen varsa lütfen yardımcı olun.

aklindansayitut

85 değil 123 tane memurluk var 277 sıralamayla belki iyi bir tercihle memur olarak atanabilirsiniz diye düşünüyorum

Arkadaşlar hangi okullarin acik oldugunu nerden gorucez yani ildeki hangi ilcelerde bosluk oldugunu yazmiyor ki ne yapacam

@Ali_Gs

ali ben bilg prog mezunuyum..önlisans..yüksek öğrenim oluyo.

şimdi ben tercih yaparken,mesela istanbul üniv memur alıyo..istanbul fatihte...kodu 2001..açıklaması ortaöğretimden mezun olmak yazıyor.

şimdi ben önlisans mezunu olarak orta öğretim 2001 seçebiliyormuyum?ben hiç birşey anlamadım ki

hangi kategoriden girdiysen oradana tercih yapabilirsin liseden girdiysen liseden önlisantan girdiysen önlisantan tercih yapabilirsin
raaamis;
86 puanla memur olmuştum

cecen68

Okullar şuan yazmaz, siz kurumlara göre tercihlerinizi yaparsınız. MEB'i seçtikten sonra atamanız yapılırsa;
1. Yaşadığınız ilden farklı bir ile çıkabilir tercihiniz. Burada görev yapmak isteyebilirsiniz. Müdürlüğü sizi il merkezinde veya ilçe merkezinde istediğiniz bir okula gönderir. Orada açık olan yerleri söyler.
2. Atandıktan sonra farklı bir ile atanmışsanız, yaşadığınız yere gelmek isteyebilirsiniz. Bu durumda yine il müdürlüğü sizi merkezde bir okula veya istediğiniz ilçenin müdürlüğüne gönderir. Burada açık okulları söylerler.

Genellikle adreslerinize en yakın okullar veriliyor. Bu konudaki engel bilgilerinizi vs. de belirtin. Yaşayacağınız zorluklarla ilgili açık bir şekilde konuşmanız faydalı olacaktır.

fringe
Mesela,
meb memur alacak istanbul 10 kişi demiş ankara 8 demiş izmir 15 demiş. O zaman yapacağın şey ilk sıraya izmir yazmak çünkü en çok kadro orda var. Ondan sonra aşağı doğru ineceksin.
Ais' te kaç puan ile alınacağı yazmaz. Sen tercihlerinin kodlarını sırası ile yazacaksın.

cecen68;

Onu göremezsiniz. İl'e atanırsın ondan sonra il milli eğitim müdür'lüğü seni istediğin ilçeye yerleştirir.

tablo 2 deki TH,GİH,YH gibi kısaltmaların açılımı nedir arkadaşlar??

Arkadaşlar benim puan 70 şimdi klavuzda puanlama yok şimdi neye dayanarak yapicam

GİH: Genel İdare Hizmetleri Sınıfı
TH: Teknik Hizmetler
SH: Sağlık Hizmetleri
AH: Avukatlık Hizmetleri
AD: Din Hizmetleri
YH: Yardımcı Hizmetler
ındependent

Bedriye Çiloğlu Tercih sayfası açılıyor şu anda. Tercih hakkınız 30 ve en çok istediğiniz yeri en üstte yazmak kaydı ile sıraya koymanız gerekiyor.

Son düzenleme:
mehmet57
Tercih kılavuzunda hiçbir zaman puanlar yer almaz. Siz eğitim durumunuza göre açılan kadrolardan tercih yaparsınız. Kaç kişi açık olduğuna göre yüksek puandan en alta kadar alım yapılır.

Bu atamalarda toplam kaç kişi atanacak bilgisi olan varmı?

Ben çok iyi takip edemedim. Bir arkadaşımın verdiği bilgi doğrultusunda birşey sorucam. Şimdiye kadar yapılan sınava girip ve atanamayanların sınav ortalamasımı alınacak?

Birde atanamayıp bekleyenlere mi öncelik verilecek.

Bildisi olan arkadaşlarım varsa cevap verirlerse sevinirim. Teşekkürler şimdiden...

songulsevinc
Geçmiş sınav ve atamalarla ilgisi yok. 2016'da yapılan sınavda kim kaç puan almışsa ve tercih sırasına göre de puanları yüksek olanlar gider.

Üst Alt