Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu yayınlandı

Konular
7
Reaksiyonlar
0
2016 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu

DUYURU (13 Temmuz 2016)

2016/1 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar tercihlerini 13-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. ÖSYM internet adresinden (www.osym.gov.tr) tercih gönderme işlemleri 22 Temmuz 2016 tarihinde, saat 23.59'da sona erecektir.

Adayların, tercihte bulunabilmeleri için, 2016-EKPSS'ye girmiş veya 2016-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir. Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.

Kuraya, 657sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6'ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşıyan adaylar başvurabilecektir. (Askerde bulunan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)
EKPSS/kuraya; "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun en az % 40 ve üzerinde çalışabilir engelli olanlar başvurabileceklerdir. Sağlık kurulu raporlarında % 40'tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS ve kuraya başvuramazlar.

2016 EKPSS'de;
* ortaöğretim düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans/lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSS'ye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir ön lisans veya bir lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),
* ön lisans düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSS'ye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),
* kura ileyerleştirme için başvuru yapan ancak, 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde almış olduğu ortaöğretim, ön lisans, lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSS'ye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir ortaöğretim kurumundan, bir ön lisans programından veya bir lisans programından mezun olan adaylar)
bu tercih işlemlerinde tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.

Başvuru Merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Başvuruda; 3,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti adaylar tarafından ödenecektir.

Adayların tercih öncesi Ek'te yer alan 2016 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

TABLO-1.İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

TABLO-2.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

TABLO-3.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

TABLO-4.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

Özel Koşullar

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar...

Son düzenleme:
2016 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu yayınlandı!

Tercih Kılavuzu Yayınlanmıştır, tercihlerinizi https://ais.osym.gov.tr/ adresinden yapabilirsiniz, herkese hayırlı olsun.

tercih nerden nasıl yapılıyor bilgi verirmisiniz sayfada tercih işlemi göremiyorum.?

Sayfada başlamadı yazıyor .. Girebilen var mı ..

DPB 3 tane bilişim teknisyeni alıyor ve beni yine şaşırtmıyor.

OttoEmpire;

onu bırak bombaya bak... üniversite mezunu temizlik görevlisi.

390940065 15354 MARMARİS BELEDİYEBAŞKANLIĞI TEMİZLİK HİZMETLİSİ Lisans MUĞLA MARMARİS Merkez YH 9 4 4001

tercihler henüz aktif değil. zaten bol zamanımız var acele etmeden. doğru karar vererek tercihlerinizi yapın.

Life

ilk defa girdim sınava.
ya ben hiç bişey anlamadım ama....napcam nasıl tercih yapcam

arkadaşlar ben 2014 ekpss sınavında 3. atamada memur olarak atandım az biraz bilgim var tercih konusunda iş hayatı konusunda isteyen arkadaşlara elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim

fringe

https://ais.osym.gov.tr/
[FONT=sans-serif] adresine girdikten sonra resimdeki işaretli alana tıklayın sisteme giriş yapın tercihlerinizi yapabilirsiniz.[/FONT]

o7W37R.png

Arkadaslar dogrumu gordum 100 e yakin 3047 onlisans tds var. Bu cok iyi

@Ali_Gs

kardeş özelden numaranı yazabilirmisin? bi konuşsak..sakıncası yoksa.

Arkadaşlar öncelikle tercih işlemi herkes için hayırlı olur inşallah kısmetten öte köy yok, benim kura başvurum var ama tercih yapamıyorum ekrana fotodaki görüntü geliyor ben şuan öğrenim durumum mesleki açık öğretim lisesinden yani imam hatip lisesinden mezun olacağım yani diplomayı alacağım bir aya kadar inşallah ve benim dikey geçiş hakkım vardı ben bu hakkımı kullandım sınava girmeden dikey geçiş yapmak istiyorum diye hakkımı kullandım ve ön lisans ilahiyat proğramına geçeceğim inşallah tercih yaparak ama kuraya baş vurduğumda ilk okul mezunu idim halende öyle diplamayı almadım henüz ne yapmam gerekir bilgisi olan arkadaşlar ve site yöneticisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim cevap bekliyorum inşallah

Resimi ekleyemiyorum URL den ekle diyor bilgisayardan eklemiyor ekleyemedim

DEMİRBY
Başvurduğunuz eğitim bölümü dışında tercihte bulunamazsınız. Kuradan başvurmuşsanız o kadrolar arasından tercih yapmalısınız.

hocam 85 tane memurluk saydım lise için sayı normal mi yoksa sınavdan sonra benim sıralamam 277 atanırsın diyenler mi yanlış bilgiye sahipti?

Yine abanmışlar meb hizmetli kadrolarına..

Hiç tercih yapamıyorum ki resimi ekleyebilsem ekran görüntüsü aldım nasıl ekleyebilirim o zaman sorun daha net anlaşılır

Ali_Gs

hocam 85 tane memurluk saydım lise için sayı normal mi yoksa sınavdan sonra benim sıralamam 277 atanırsın diyenler mi yanlış bilgiye sahipti?

aklindansayitut

Ali arkadaşımız son atamada memur olarak atandı. İlk ve ikinci atamalarda o puanla memurluk gelmedi. Riske giren veya şartları beklemeye müsait olan kişiler, işinizi şansa ve riske bırakıp beklemeyi tercih edebiliyor. Çünkü üçüncü atamanın olacağı kesin değildi. Bekleyen arkadaşlar da memurluğu o puanla gördüler. Ama ilk atamalarda bunun görülme ihtimali çok daha düşüktür. Sizler de illaki memurluk olsun diyorsanız tüm memur kadrolarını yazıp bekleyebilirsiniz. Sonlara doğru hizmetli kadrosu yazarsanız eğer bu gelirse artık bir sonraki sınava kadar tercih yapamazsınız.

KKELEBEKK
pardon size bii şey sorcam;
ben lisans mezunuyum ösymnin bnm sitemde yani önüme gelen tercihler lisans mezunu ve zihinsel engeklli
olarak girdiğimi bilerek bana sunuluyor değilmi yani ordaki tercih işlemlerimiz kişinin engeli ve eğitim durumuna göre değişiyormu
teşekkürler..

24pfd7a.jpg
[/IMG]

resimdeki gibi başvuru yapamazsınız diyor

evet kontrol ettim zaten en fazla alıyor bazen de 2

ondan bahsetmiyorum benim puanım 90.8 geçen seneye göre 93e falan karşılık geliyor ilk atamada memurluk için. ve geçen sene ilk atmada memurluk 92 ve 93 puanı görmüş. ama geçen sene ilk atamada açılan memurluk kontenjanı kaçtı ben onu merak ediyorum. 85ten az mıydı fazla mıydı bir karşılaştırma yapmak için

ozgurluk
evet kontrol ettim zaten en fazla alıyor bazen de 2

Üst Alt