Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Ekpss ile Engelli Öğretmen alımı için birlik oluyoruz!

ben gönderdim aynen oldugu gibi... formasyon öğrencisiyim.

ŞUBAT 2017 ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI DUYURUSU
2016 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan adaylar arasından
EKPSS puanı üstünlüğüne göre, 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında
Yönetmelik hükümleri ile 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî
Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre 1500
kontenjana engelli öğretmen alımı yapılacaktır.
Bu kapsamda yapılacak atamalar için 21-24 Şubat 2017 tarihleri arasında ön başvuru
alınacaktır.
Başvuruda bulunacak adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci
maddesinde belirtilen genel şartların yanında;
1- Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı
olma şartı aranmayacaktır.),
2- Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine
ilişkin kararına uygun olmak,
3- Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon
Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış
olmak,
4- Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu
Başkanlığınca, yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki
yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,
5- 2016 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılmış olmak,
6- Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza
almamış olmak,
7- Öğretmenliğe daha önce atandığı hâlde görevine başlamamış olanlar bakımından,
başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini
doldurmuş olmak,
8- Sağlık nedeniyle görevine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık dönemi içinde
görevine son verilenler bakımından, görevden ayrıldıkları tarih ile başvurunun son günü itibarıyla
3 (üç) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,
özel şartları aranacaktır.
Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü adreslerinde
yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle 21-24 Şubat 2017 tarihleri arasında
yapacak; başvuru formunun çıktısını, istenen belgelerle birlikte il millî eğitim müdürlüklerine
onaylattıracaktır.
Başvuruda adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik
formasyon ve 2016 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecek; ayrıca,
hâlen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına
ilişkin beyanları alınacaktır.
Ancak, ataması yapılan engelli öğretmen adaylarının göreve başlama işlemleri esnasında
başvuruda istenilen belgeler ile öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu
ibraz etmeleri gerekmektedir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan adaylardan başvuru esnasında muvafakat
belgesi istenmeyecek; ancak ataması yapılanlar, göreve başlama işlemleri esnasında bu belgeyi
ibraz edecektir.
Atamalar, Bakanlığın belirleyeceği tarihte adayların tercih etmiş oldukları illere ilan edilen
kontenjan sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak; ataması yapılan öğretmenlerin
görev yerleri valiliklerce belirlenecektir.

-----------------------------_--------------------------------

Merhaba arkadaşlar en hayati cümle bu '' Atamalar, Bakanlığın belirleyeceği tarihte adayların tercih etmiş oldukları illere ilan edilen
kontenjan sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak; ''

bu demek oluyorki sanırım ben ve 10larca kişi atanamayacak. benim alanım Konaklama ve Seyahat Hizmetleri branşıma başvuru yapabilecek alanları seçtiğimde (tabi kaç kişinin formasyonlu olup olmadığını bilmiyorum en azından 30 tanesi formasyonludur. ) 47. sıradayım. 2-3 kişilik kontenjanı olan alanımda bana sıra gelmesi imkansız gözüküyor.

eminim diğer arkadaşlarında başına benzer şeyler gelecektir. 20 kişi alacaklarsa 40 kişi başvuracaktır. yani sonuç kısmında atanamadınız denildiğinde bu 1.500 engelli öğretmen alımının ne anlamı oldu ? puan üstünlüğüne göre demek sınırlı kontenjan var demek. benim anlamadığım şu eğer kontenjan sınırlı ise puan üstünlüğüne göre ise 1.500 kişi almayacaksınız anlamına gelir yada 1.500 kişiden fazla kişi başvuracak anlamına gelir.

çünkü 1.500 kontenjana branşları alanları dağıttığımız zaman atıyorum tarih öğretmenliği için 100 kontenjan belirlenmişse başvuransayısı 120 olduğu zaman 20 kişi 1.500 ün dışında mı kalacak ? veya 1.500 ün dışında kalmadığı halde kontenjan yetersiz olduğu için ne yapacak ?

arkadaşlar düşüncem yanlış ise düzeltin bu konuyu çok merak ediyorum eğer düşüncem doğru ise bir an önce harekete geçmeliyiz başvuran herkez bence atanmalı yoksa biri gülsün biri ağlasın olmaz. geçmişte bırakmamışlar açıkta engelli öğretmen adayı.

aynı şekilde yine açıkta bırakmamaları gerekir.

son olarak bir diğer merak ettiğim husus ise atanabilirsem düşüncelerim yanlış çıkar ise sözleşmeli olarak mı kadrolu olarak mı atanacağız haziranda atananlar kadrolu atandı. şimdi sözleşmeli olursa haksızlık olacak. çünkü sözleşmeli 4 yıl gözetim altında tutulacak ve bir sorun olduğunda işten atılabilecek. biz engelliler olarak böyle bir sıkıntıyı kaldırabileceğimizi zannetmiyorum zaten hastalığımız yeterince stres oluştururken birde işten atılma korkusu engelimizi daha da artırır göreve konsantre olmakda güçlük yaşarız.

Suskun Mutsuz Umutlu

İlk atamada A branşına 15, B branşına 25, C branşına 3 kontenjan verdiler ve bunu toplamı 500 olacak şekilde ayarladılar. 2 kontenjan boş kaldı ancak biz yine 500 kişi alındı diyelim. İhtiyaç olan branşlar az çok belli hocam. Özel bir durum yoksa alım sayısı 3 katına çıktığı için ayrılacak kontenjanları 3 ile çarparsak sonuç ortaya çıkıyor. Bu kaba bir hesap. 3 katına çıkınca başvuran branş öğretmeni sayısını aşabilir bu durumda kontenjan diğer branşa kaydırılır ve yine 1500 sayısı elde edilir. Uzun lafın kısası: Başta verdiğim A branşı için bu sefer 15 değil 45 alım yapılır. Başvuran sayısı 65 ise 20 kişi açıkta kalır. Herkesin atanmasıı için sanırım alım sayısının 1800 civarında olması lazım. Meb kontenjana ince ayar yapmalı, ona göre açmalı.

Papa ben anlamıyorum geçmişte aldılar şimdi niye arıza çıkarıyorlar. niye açıkta adam bırakıyorlar :(

beni haklı çıkartmayın diye bir çok engelli öğretmen adayına kızdım zaten. ihtiyaç 1.500 değil 2.000 dedim üstüne basa basa ve herkezin atanması için açıkta kimsenin bırakılmaması için uğraşalım dedim ama tek başıma uğraştım destek fazla göremedim bir kaç kişi destek verdi toplasam 5-6 yı geçmez destek veren sayısı .

şimdi birilerinin yüzü gülecek haziran alımında oldugu gibi birileri gine işsiz perişan olacak.

adaletten yana olmak bencil davranmamak keşke her engelli öğretmen adayında olan bir erdem olsa.

Arızayı her sene çıkardılar ancak Ankara'ya giden arkadaşlar, baskı yapan arkadaşlar sayesinde engelli öğretmen adaylarının yüzde 90'ı atandı her dönem. Hepsi alınmadı çünkü nasıl olsa puanım az atama olmaz diyerek tercih yapmayan adaylar herkesin atanacağını bilemediler. Meb'e kızarsın haklısın, 1500 atama isteriz diyenlere kızarsın, gerçek sayı 2000 dir haklısın ancak senin yaptığın bireysel başvurular bir kulaktan girdi diğer kulaktan çıktı hocam. Ankara'da aylarca mücadele verildi ve 1500 sayısı emekle alındı. Bu saatten sonra yapacak pek bir şey yok. Birileri atanacak ve birileri branş azizliğine uğrayacak tıpkı kpss'de olduğu gibi.

Papa sende atanacan mı seni köftehor seni :D

la o ankaraya gidenler niye 1.500 dedi 2.000 demedi. ben onlara 2.000 dedim eğer ben atanamaz isem hakkım haram olsun Allah yukarda şahittir. 2.000 dedim herkezin atanması için mücadele edelim dedim.

haram olsun hakkım kendi çıkarlarını düşünüp başkasını düşünmeyenlere.

Köftehor değilim, aylarca emek verenlerden biriyim. Durumun varsa sen de Ankara'ya gidecektin hocam. Durumun yoksa gidenlere ulaşacaktın, derdini anlatacaktın. Facebook grubunda ismin varsa söyle bakayım. Bu dediklerimi yaptıysan ve seni dinlemedilerse haklısın. Ama benim bildiğim sen hiç bir gruba katılmadın. Kendi başına hareket ettin. Örgütlemeye çalıştın ama zaten örgütlenmiştik, sen gelmedin.

Hak, hukuk bilmem. Orası Allah'a kalmış. Gerçekleri düşünürsen sonuca ulaşırsın.

Papa gruplara da katıldım. o eyleme gidenlere kendini lider görenlerlede konuştum. durumu izah ettim. pek çoğu bana karşı çıktı tartıştım. yineledim. ama sonunda benim haklı çıkacağım gibi gözüküyor olay.

tahminlerime göre 2.000 civarında engelli öğretmen adayı var dedim. ve gelin bütün engelli öğretmenlerin atanması için mücadele verelim dedim. onlar önce 1200 küsürlü bir rakam ı direttiler bana. sonra birden fikirleri değişti 1.500 e çıkardılar. ben iki rakamıda uygun ve doğru kabul etmedım. ben 2.000 civarı dedim. ve geçmiş dönemlerde olduğu gibi bütün engelli öğretmen adaylarının atanması için mücadele verelim dedim.

beni dinlemediler karşı çıktılar.

facebook hesabım gerçek hesap olmadığı için kapatıldı o yüzden hem koydugun nicknameyi hatırlamıyorum hem hesap id pass ı .

ankarayada gidemedim ekonomik gücüm yoktu. ama bende gücümün yettiği kadar mücadele verdim. twitter hesabım facebook. bimer cimer alo 147 başvurularımla doldu taştı. ama gidenlere söylediğim gibi ilettim. anladın mı şimdi beni.

ben delikanlı adamım bencil değilim çıkarcı değilim. herkez için mücadele ettim. ama bana destek kimse olmadı olanların sayısı 10 u geçmez.

benim bildiğim öğretmen ahlaklı olur bencil olmaz dürüst olur ama bu engelli öğretmen adaylarının birçoğunda bu özelliği göremedim özellikle ankaraya gidenlerde.

o yüzden eğer şubat atamasında atanamaz isem büyük ihtimalle öyle gözüküyor kontenjan ve puan sınırlaması olduğu için kendi çıkarlarını düşünen, hükümet yetkililerine bakanlığa bilinçsizce sayı veren kişilere hakkım haram olsun.

Allah'ın adaletine inanıyorum. bu dünyada çıkarır olmadı öbür dünyada. Hayırlısı Olsun.

Anladım. Ne diyeyim? Hakkında hayırlısı olsun.

atanamayan Öğretmen adayları nerdesiniz sesiniz soluğunuz çıkmıyor hayırdır ?

hakkım haram olsun zehir zıkkım olsun onlara. onlar kendilerini biliyor....

Üst Alt