Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Ekpss ile Engelli Öğretmen alımı için birlik oluyoruz!

Konular
19
Reaksiyonlar
15
Merhaba arkadaşlar.

Biliyorsunuz ki 2014 ve 2015 yıllarındaki dönemlerde Engelli Öğretmen alımı eylül ay'ından sonralarda yapılmıştı.

Yeni Meb Bakanı'nın gelmesiyle pek anlam veremediğim bir değişiklik oldu ve alım çok erken bir tarihte 14 haziran da başladı.Etraftan duyduğum ve tahminime göre Engelli Öğretmen adayları memur kadrolarına başvurup sadece memur olabilme şansları olan engellilerin haklarını çiğnemesin diye düşünülmüş olabilir . Peki puanı düşük Engelli Öğretmen adayları ne olacak ?. Veya İlla bu tarihte alım yapılması gerekmezdi .Ayrıca verilen kadro sayısı 250 kişi çok yetersizdi. Daha sonra kadro sayısı 500 olarak değiştirildi fakat buda yetersizdi.

Engelli Öğretmen alımını erken bir ay ve tarih e almaları Pedagojik Formasyon Almakta olan engellilerin başvuru yapamamasına neden oldu.

500 kişilik Engelli Öğretmen alımı sonrasında açıkta kalacak veya Pedagojik Formasyon sertifika programını yeni tamamlamış; 2016 Engelli Öğretmen adaylarından ve atanmış, atanacak olan tüm engelli engelsiz konuyu gören okuyan herkezden destek bekliyoruz.

Sessiz durursak derdimizi bilen olmaz. Birlik olursak derdimizi anlatırız ve inşAllah çare buluruz.

Not1: Aşağıda belirtmiş olduğum metni kopyalayıp yine belirtmiş olduğum ilgili yerlere gönderiniz.

Merhaba sayın yetkililer.

Engelli Öğretmen Alımı geçmiş dönemlerde Eylül ay'ı sonralarında yapılırken 2016 Ekpss ile Engelli Öğretmen Alımı Haziran ay'ı ortalarında başlamıştır.

Pedagojik Formasyon sertifika programındaki Engelli Öğretmen adayları bu durumda başvuramamış mağdur olmuştur.

Alım sayısı 250 idi 500 e yükseltildi. Fakat tahminlere göre 2000 civarında Engelli Öğretmen adayı olduğunu düşündüğümüzde bu sayı yetersiz oluyor.

Pedagojik Formasyon Sertifika eğitimini yeni tamamlamış ve 500 Engelli Öğretmen Alımın'dan sonra açıkta kalan Engelli Öğretmen adayları için yakın bir zaman içerisinde yeterli sayıda Engelli Öğretmen Alımı yapılarak geçmiş dönemlerde olduğu gibi Engelli Öğretmen adaylarının tamamının atanmasını talep ediyoruz.

1- Bimer başvuru Linki BİMER

2- Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 147

Başvuru için telefonunuzdan 147'yi tuşlayıp yukarıda belirtmiş olduğum metni okuyarak belirtin. Telefondaki yetkili kişi kendi ağzından cümleler ekleyebilir kabul etmeyin yukarıda belirtmiş olduğum metni okuyarak aynen belirttiğim talebimin oluşturulmasını istiyorum diyerek talebinizi iletin. talebinizin sonuclandığına dair bilgi cep telefonunuza bildirim mesajı olarak gelecek sonrasında 147 yi arayıp sonucunuda takip edin. Genelliikle talebiniz alındı derler.

Not2 : Bu 2 başvuru adresi son derece değerlidir. Talebimiz mutlaka karşılık görecek etkili olacaktır. Ben 2 başvuru adresinede talebimizi ilettim.. Hayırlı ve Hayırlısı olsun :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu zaten engelli ataması puanı değil nasibi olan engelliler atanmalı ben 80puanla lise mat muhtemelen açıktayım engeli veren ekmeğinide verir fazla yormayın kendinizi

engelliler bir tek maddi konularda kendini ilgilendiren birlik olmaya çalışıyor yok kendine çıkarı varsa birlik olalım başkalarını zor durumda bırakan konularda umursamıyoruz o yüzden bizden birlik falan olmaz ...

Faruqzdmr dediğinden birşey anlamadım. ama Eğer Öğretmen olmak istiyorsan ve her engellinin öğretmen olmasını istiyorsan konuda belirttiklerimi uygula :)
mami23082 haklısın kardeşim bu 500 atamada atanacak tipler bu konuya gelip destek vermedi. ben onların Öğretmen olmasını istemem çünkü dürüst insancıl değiller. oysa ben kendimde içinde olacak şekilde her engelli öğretmen adayının atanması için çabalıyorum. Bencil değilim çok şükür. Muhammed kardeşim seninde maddi manevi gücüm yettiği ölçüde her konuda desteklerim Öğretmen olman yada başka bir meslekten olman yada işsiz olman farketmiyor İnsan'sın o yetiyor :)

hayır sadece iş güç değil çok şükür şimdilik idare eden bir işim var ama yokken de iş konusunda olduğu kadar engellilerin ağır engelli ortopedik işitme görme engellilerin ulaşım toplu taşıma araçlarına kullanımı ve iletişim gibi çok büyük sorunlar olmasına rağmen ve burasının da engelli sitesi olmasına rağmen bunlardan malesef kimse bahsetmiyor herkes kendine verilen hakkın peşinde toplumda bu tarz engelliler hem dışlanıyor hem de önyargılarla tavırlarla kötü durumda kalıyor ama bunların önemi olmuyor %40ı toplayan herkes kendine ne ekmek çıkar diye bakıyor bu dediklerime de alınan alınsın açıkçası ne engelli kontenjanından yerleşen öğretmenler engellilere saygılı bir toplum yetıştirir ne de bu kontenjandan atanana diğer adamlar engelliler için bir şey yapar yani burada bile dile getirilmeyen şeyleri kimse sallamaz bu hakların getirisini alıp geri kalanını düşünmez ama bunların da hesabı muhakkak sorulur yani herkes ne ederse kendine eder bugün kendi ekmeğini alınca susan adamlar yarın sıkıntı çekince de tek kaldıklarını görürler yani ne ederse kendine eder ...

mami23082 çok haklısın kardeşim. sende bir konu açtığında destek olarak ne yapmamızı istiyorsan bende yapacağım :)

bu arada konuya destek bekliyorum arkadaşlar lütfen bencil olmayın ! tahminen 1000 engelli öğretmen adayı var demiştim. araştırmalarıma göre 2000 kadar varmış. Sayıyı değiştirip 2000 olarak bimer e gönderebilir ve telefonla 147 ye söyleyebilirsiniz.

Suskun Mutsuz Umutlu ben yazdığınız metni kopyalayıp BİMER e yolladım. Başvuru numarasi olarak bir mail geldi. Sanırım yapabildim. Şimdi ne yapıcaz hocam?

imona o numara mailine geldi zaten o maille başvuru sorgulaya tıklayıp üste tc kimlik no nu yaz der altada o numarayı yazarsın . bimer meb e veya ilgili kurumlara yollamış mı takip edersin.

senden bir ricam daha var . o yolladığın metindeki bilgileri birde 147 yi arayıp görevliye söylersen birde o şekilde talep ilet o zaman elinden geleni tam olarak yapmış olacaksın :) bu arada görevli mod arkadaşlarada söyledim tahminlere göre 1000 civarında engelli öğretmen adayı demiştim ya orayı 2000 olarak değiştir. araştırdım 2000 kadar var yani en az :)

tüm lisansa hepi topu 1000 kadro verilmiş ama biz öğretmenler için birlik olmaya devam edelim.

Hocam 2000 olarak değiştirip tekrar yolladım. Bu sefer bana başvuru numarasi maili gelmedi. 147 yi birine araticam. Mobilde sesleri anlayamıyorum.

gökhan_ gökhan kardeşim. bizede öğretmenlik gelmezse memurluk 4001 yazıcaz çaresizce. sende memurluk kadro sayısı artırılsın diye konu düzenle destek olalım kardesim. hic bi konuda kendi adıma söylüyorum ayrım yapmadım sadece kendi derdimi düşünmedim her engelli için her sorun için mücadele ediyorum edeceğim. önlisans a çok kadro verilip lisans az kadro verilmesi gerçekten çok üzücü !
imona teşekkürler hocam .

ortada bir haksızlık var. Hak bana göre ne mi? Kpss de verilen kadro sayısının %6 sının ekpss de de verilmesi. EKPSS'de de aldığım puanı kpss de alsam şuan çok rahattım. Ama biz her bölümün kadro açmasını istemek yerine tutturmuşuz bir öğretmen kadrosunu. Sonuç ortada lisansa verilen 1039 kadro. Bu arada 500 öğretmen kadrosuna atanamayan öğretmenlerin 1039 lisans kadrosuna (istedikleri kurum, istedikleri il) o kadar kolay olacağını düşünmüyorum. Yazmak isterlerse de buyursunlar yazsınlar.

gökhan_ reyis öğretmenlik ayrı tutulmalı memurluktan . zaten normal kpss de de bu böyle öğretmenlik ayrı memurluk ayrı. kendi alanına özel kadro açılmasını isteyebilirsin veya isteyebiliriz bu en doğaş hakkımız. konu aç destekliyim mesaj göndereyim.

ama şunu belirteyim bu 500 e sığmayan öğretmen adaylarının çoğu 80+ puanlı yani memurlukta bir çok kişinin hakkını ister istemez yiyecekler ve sonra tekrar o kadroyu terkedip öğretmenliğe geçecekler. peki bu kimin hatası hükümetin hatası :)

Öğretmen atamalariyla ilgili sayısal verilerde bulamadım internette

günceldir. tüm atanan atanmayan engelli öğretmen ve memur adaylarının desteğini bekliyorum. biz birbirimize destek olmayacaksak hep kaybedeceğiz. sadece kendi çıkarlarımız için çabalamayalım başkalarının dertlerinide dert edinelim ;)

çabalarım sonuç verdi çok şükür. zaten olacaktı ama bizde gayret ettik bi söz alabilmek için falan filan. umarım o 1.500 ün içinde varımdır.

bu arada bize destek vermeyen hiç bir çaba göstermeyen engelli öğretmen adayları. hadi yine iyisiniz. beleşe başvuru yapacaksınız . :)

Tüm öğretmen olacak arkadaşlarımı tebrik ederim gerçekten her platformda birlik olup her yola başvurdular helal olsun hepsine

cennetgülsevdi orası tam olarak belli değil :) 1.500 tahmini rakamdır. benim tahmini rakamımda 2.000 dir sebebi mağdur kalmasın :)
sarasota saol sedat abi adamsın. bu forumda bana göre '' insan '' diyebileceğim nadir kişiler arasındasın.

İnşallah rabbim yüzümüzü egdirmez inşallah hayirlisi ile ataniriz Allah büyük .bu arada kac kisiyiz ogretmen adayi acaba?

bio88 hocam net bi bilgi yok. 498 atandı . 1200küsür kişi kalmış . bide formasyon alanları ekleyince 1.500 oluyormuş belki daha fazlada olabilir bilemiyoruz. hayırlısı olsun amin

Aynen hepsi atanacak açıkta kalan olmayacak

Merhaba hocalarim emeginize saglik.allah razi olsun.yollariniz.hep acik olsun.hocam peki gorusmelerinizde sozlesmeli kadrolu gibi bi durum olustu mu yoksa.belli.degilmi.temmuz ayinda atanan arkadaslar kadrolu atanmisti bizi durumumuzu koruyan yasalar var ancak durum neyi gosteriri.bilginiz varsa sevinirim

Net bilgi yok ama sanırım sözlemeli falan olmaz direk kadrolu olması gerek

Üst Alt