Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015/1 ekpss ile atandım. Emeklilik kriterim nedir?

Konular
251
Reaksiyonlar
241
arkadaşlar ekpss sınavıyla yeni atandım milli egitime hiç sigorta girişim yok ne zaman emekli olurum yaşim 36 % 80 raporum mevcut agır özüürlü

burada bilgiler var.
2015 te işe başladığın ve daha önce sgk olmadığın için, 15 yıl, 3960 gün sonra emekli oluyorsun raporuna göre.
50 yaşında sonra muhtemelen, ilerde yasalar değişir ve senin engel oranın artarsa daha önce de emekli olabilirsin.
Bu yaşa kadar hiç çalışmadın mı? Sgk ödenmemiş olman talihsizlik.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Hiç çalışmadım sigorta girişim olsaydı en azından oda yok

benim emekli olacagım taployu kopyalarmısınız

1-Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce yüzde 60 ve daha fazla oranda hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayanlara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

15 yıl sigortalılık süresi derken fiilen çalışmayı kastetmiyor değil mi? vatandaş 2000 yılında işe girip 6 ay sonra çıkmış olsa sigortalılık süresi başlangıcı 2000 tarihi mi kabul edilir?

ufukalp sigorta girişimden önce 2022 maaşı için %80 rapor verdiler 2022 maaşı alıyordum şimdi sigorta girişim oldu yeni malulen emeklilige başvursam nerden biliyorlar sigorta girişinden önce raporumun mevcut oldugunu 2 ci sorum 5 yıldan sonra malulen emekli olamazsam çalışamazsam 15 yıl sigortalılık süresi 3960 günü beklemek zorundamıyım diyelimki çalışamıyorum

paranoya
Resmi raporlar bir şekilde çıkar ortaya, nerden bilecekler düşüncesiyle iş yapmanızı önermem.
Diyelim ki gözden kaçtı ve malulen emekli oldunuz, 5 yıl sonra durum tesbit edildi, inanın hem emekliliğinizi iptal eder, hem de o 5 yıllık maaşı faiziyle geri isterler.
Malesef o şartlar harici emekli olmanız mümkün değil.

Ufukalp

son bişey soracam 657 devlet memurları kanununda diyor hastalık izninde 18 aya kadar izin alabilir iyileşme olmazsa tekrardan 18 aya kadar izin kullanabilir yinede iyileşme olmazsa emekli edilir diyor bu nasıl oluyor ben 15 yıl sigortalılık süresini doldurmadan 3960 gün pirim ödemeden emekli olma şansım varmı

Evet var, bu çok farklı bir durum.
RTahatsızlığınızdan dolayı aldığınız geçici iş göremez raporları yani istirahatler kanunda belirtilen süreyi aştığında kurumun sizi resen emekli etme hakkı var. Bu durumda maaş bağlanabilmesi için 10 yıl hizmet süresi şartı bulunmaktadır.

SGK bu saçma uygulamayı yapıyor, çünkü kanunu yazarlarken akıl almaz kötü bir dille ve tezat içerecek şekilde yazmışlar! 28. maddenin başı şu şekilde:

Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalığı veya engelliliği bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.​

Yani ilk sigortalı olmadan önce malul durumda olursan 3960 gün primle emekli ediyorlar, ama sonradan malul duruma düşmüşsen -ve malulen emekli edilmiyorsan- 4320 gün primle ancak emekli ediyorlar!

Neresinden tutulsa akılsızlık. Hiç bir mantığı yok.

Ama sizin açınızdan hiç uğraşmaya değmez. Uğraşsanız hem zamanınız hem paranız gidecek... Ben olsam dedikleri gün kadar askerlik borçlanmasını yapar, 4320 primi tamamlayıp Yaşlılık emkeliliğinden yararlanırım.

Ama yok ben uğraşırım, hakkım olan 3960 günle emeklilik için gerekirse sgk'ya mevzuat değiştiririm derseniz, o zaman anlatmaya devam edeyim..?
o boga benim %80 raporum var sigorta girişinnden önce 15 yıl 3960 günle emekli olacagım degilmi
Yani ilk sigortalı olmadan önce malul durumda olursan 3960 gün primle emekli ediyorlar, ama sonradan malul duruma düşmüşsen -ve malulen emekli edilmiyorsan- 4320 gün primle ancak emekli ediyorlar! burayı anlamadım 4320 günlemi emekli olacagım
03.07.2015 sigorta girişim yaşım 36 sigorta girişimden önce 2022 maaşı için rapor almıştım %80 vermişlerdi benim bu durumda emeklilik taplom hangisi oturan boga abi cvp verirseniz sevinirim

paranoya

Emeklilik için şu tabloya tabisin:

bagkur.PNG

Üst Alt