Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 yılında çalışmaya başladım. Ne zaman emekli olabileceğim?

Myserty94

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar :)

Biliyorum daha bunları düşünmem için çok erken ama işimi garantiye almak istiyorum.

2012 yılında özel bir kurumda 7 ay boyunca lise zorunlu stajımı yaptım o zaman sigorta başlangıçım yapılmış oldu daha sonra yine aynı kurumda 2013 yılında 1 ay boyunca üniversite stajımı tamamladım.

Şimdi ise özel bir sektörde işe başladım 16.06.2014 yılında işe başladım.

Rapor oranım R ne kadar zaman sonra emekli olabilirim?
16 Yıl boyunca çalışsam emekliliğe hak kazanıyor muyum?
1994 doğumluyum kaç yaşında emekli olurum vb sorularımın cevabını istiyorum. :)

Ayrıca size bir sorum daha olacak. :)

Otomatik vites bir araç almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz araç modellerini bekliyorum: http://www.engelliler.biz/forum/alim-satim/122738-20-25-bin-araliginda-arac-tavsiyeniz.html
Fiyatı çok yükseklerden uçmayan bir bayan için ideal araçlar önerirseniz çok mutlu olurum.
İlk arabam olacak tercihen hatchback arabalar tercihimdir :)

Şimdiden zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :)

Staj primleri sigorta başlangıcı olarak sayılmıyor ancak bunun için çalışma başlatılmış: http://www.engelliler.biz/forum/eme...abinda-sayilmasi-icin-calisma-baslatildi.html

Sayılmayan haliyle emeklilik şartlarınız şu tabloya göre: (Emeklilik için başvuru yaptığınızda kurum sizi yeniden hastaneye sevk eder, kurum sevkiyle alınan rapor esas olur. Rapor oranı kaç olur ise o şartlara göre emekli edilirsiniz.
2008_sonrasi.PNG

KKELEBEKK;
Teşekkür ederim :))
Tabloya göre anladığım kadarıyla 15 yıl sonra emekli oluyorum ben ona 16 diyeyim işi garantiye alayım :))
36 yaşında emekli oluyorum :D

Üst Alt