Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 yılında 1. derece vergi indirimi ile emekli olan var mı?

parsanpetrol

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 01.10.2014 tarihinde 1. derece vergi indirim belgesi ile SGK'ya emeklilik için başvurdum. SSK ilk giriş tarihim 01.07.1996 ve 3861 gün prim, % 81 engelli raporu ile 1. derece vergi indirim belgem var. Acaba emekli başvuruları kaç haftada sonuçlanır? Ve asgari ücretin yatırılan primlerini göre ne kadar emekli maaşı alabilirim?

E devlet üzerinden kontrol edebilirmisiniz emekli maaşınız tahminimce bağlanmıştır. Ama çalışma hayatında tek il dışında başka illerde ile çalıştıysanız o çalıştığınız ilden yazışma yaparlar velev ki öyle bir dudum var ise süre uzar ama sürenin uzamazı sizi rahatsız etmesin emekli maaşınız birikiyor. Emekli maaşı için ise şu linkten faydalanabilirsiniz.
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

SGK'nın verdiği evrak takip numarasi ile internetteinternetten takip ediyorum ama bir sonuç yok.. İstanbul dışında hiçbir yerde calismadim

Yeni emekli maaşı 2014

01.11.2014 tarihinde 3.900 gün prim (yaklaşık 60.000 TL) ile 4/A'dan % 81 engelli raporu ve 1. Derece vergi indirim belgesi ile emekli oldum. Sigorta başlangıcım 01.07.1996 ABO oranı ise % 60 + % 60 +% 30 Aldığım maaş 777,90 TL + 31,12 TL ek ödeme. Acaba maaşım normal mi? Çünkü gazetelerde en düşük emekli maaşı 1.050,00 TL yazıyor.

bu parayla nasıl bir hayat olur acaba elektrik su tel pazar gıda derken böyle bir rakamla nasıl hayatta kalınır bilmiyorum erken emekliliğe 4 yılım var bende hep olucam olucam derken raporum onaylandı ve 4 yıla düştüm bu paraları hesaplayınca gülüyorum kendi kendime .... allah yardımcımız olsun...

Üst Alt