Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 model ötv'siz alınan araç nasıl satılır?

f-yıldız

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bir arkadaşım annesi üzerinde aracı alıyor. Annesi 1 yıl sonra vefat ediyor ve bu aracı satmak istiyorlar nasıl satarlar teşekkürler.

anladığım kadarıyla 5 yıl boyunca satmayabilirler ama 5 yıl içerisinde satarlarsa alan kişi ötv farkını ödeyerek alabilirler.

5 yıl bitmeden engelliden engelliye raporu %90 üzeri olan kişi aracı nasıl devreder?

devredemez o süreyi bekleyecekler yada ötv ödeyeceklerler annesini ne zaman kaybettiler

F-yıldız malesef yasa metni kafa karışıklığına sebep oluyor.Ben ilk aracımı aynen babası ölen bir aileden almıştım.1 yaşında bir araçtı.
Uygulama şöyle; Arkadaşınız aracı satması için önce veraset intikalle kendi üzerine aracı ÖTV ödemeksizin alıyor.Daha sonra eğerki enggeli birine satacaksa yine ÖTV ödemeden aracı satabilir.Yok engelli olmayan birine satılacaksa ozman ÖTV sini ödemek zorundadır.Bu henuz 5 yılı doldurmayan araçlar için geçerlidir. Bu durumda bu aracı arkadaşıınız kendiside kullanamaz bilginiz olsun. Eğerki 5 yıl dodurmuş olsaydı engelli yada engelsiz birine ÖTV ödemeden satılabilir.Yada kendisi kullanabilir.

wedo engeli vefatından sonra mirasçı engelli birine satabiliyormu 5 yıl dolmadan Adana da vergi dairesi izin vermedi

f-yıldız Adana Yüreğir oto gar karşısında vergi dairesinde Murat bey var oranı şefi engelli araca bakıyor sözlü olarak bir görüş derim

Engellilere Araçların yurt içinden alınırken sadece ilk iktisabında ötv muafiyeti var. Engelliye 2 el satışında kapsamadıgından maliye satışa izin vermez

şimdi aracı engelli birine satabilir h sınıfı ehliyeti olan ötv araç alabilr raporu olan birine satar. veya %90 rapoeu olan birine.
araç nedir bana uygun bişeyse alabilirim

yasa çok karışık gerçekten birde sanırım bazı vergi dairesindeki kişilerin vicdanına kalmış gibi yorumlara bakıyorum çoğu kişi hep şikayet etmiş .
anladığım kadarıyla aracı üzerine alıyor ve satıyor. Alan kişi mi aracı sürecek yoksa oğlu veya kızı da sürebilir mi? bunu anlamadım.
çok açıklayıcı oldu ayrıca teşekkür ederim

Üst Alt