Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2014 EKPSS'de kac önlisans mezunu alindi? Bu sene kaç olur?
Salmanctr Yapacağın tercihe ve alıma göre değişir. Ümitsiz olma, inşallah hayırlısıyla olur, atanırız. Bu dediğim ilk atama için. İkinci atamada şansın daha çok artıyor
Arkadaşlar 2014 EKPSS sınavı ile 2016 EKPSS önlisans başarı sırasını karşılaştırırsak örneğin 2014 EKPSS 73 alan biri ile 2016 EKPSS 73 alan biri aynı başarı sırasında mıdır bu seneki alımlarda 2014 sınavına göre başarı az diye minumum puanlar 1-2 puan aşağıya inebilir mi görüşlerinizi alabilir miyim..
2014 sınavını bilemem girmediğim için ancak önlisans ile lisans arasında bu sınav için uçurum olduğunu düşünüyorum forumda takip ettiğim kadarıyla.Benimle aynı puanı almış önlisansın sıralaması benden çok yukarılarda.Tabiki bizim puanlara göre sıralamamızda ortaöğretime fark atmış durumda.Atamaların hakkaniyeti için ortaöğretime en çok kontenjanın ayrılması daha sonra lisans sonrada önlisansın gelmesi gerekir.Önlisanslar kızmasın ben sadece sıralamalara göre kendi fikrimi yazıyorum tartışma amacında değilim.
2014 yılında ilk atamada ortaöğretimden 40000 kişi girmiş ve 1428 kişi atanmış. Önlisanstan 6326 kişi girmiş 1009 kişi atanmış. Lisanstan ise 3848 kişi girmiş 1480 kişilik kontenjan açıklanmıştır.Kurada ise 238 kişi belirlenmiştir.