Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013'de aldığım raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

scakmak81

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
2013 de aldıgım raporda hem %64 engelli hemde özel tertibatlı araç kullanması uygundur ve ötv indiriminden yararlanır diye tek rapor almıştım ve B sınıfı ehliyetimi H sınıfı ehliyete cevirdim ama geçen ay aldığım %87 lik raporumda sadece engeli oranı yazıyor yani ötv indirimiyle engelli araçla ilgili hiç bir şey yazmıyor öğrenmek istediğim konu ötv indirimli araç alırken 2013 deki raporum geçerli olurmu yoksa ötv indirimiyle ilgili yeni rapormu almam lazım iyi günler

kayınpederimin % 82 raporu var (zeka geriliği var). Onun adına ÖTV indirimden yararlanıp araba alabilirmiyim?

scakmak81 tanerbudak elinizde yeni rapor var iken eskisini kullanmak suçtur! Açıkca bu durum mevzuatta yazmaktadır. Yeni raporunuz gerekli yazıları içermiyor ise tekrardan çıkaracaksınız bu kadar basit

3T3N1TY scakmak81

ben gib den yazılı cevap aldım bu konu ile ilgili. vergi indirimi ile ÖTV bölümleri ayrı olduğu için birbirini bağlamaz dediler. ki arkadaşın 2.raporu sadece vergi indrimi için alınmış.

tanerbudak bu yazı elinize ne zaman geçti? 1 Mayıs öncesi mi sonrası mı? Ayriyetten gib yazıları sadece gelen kişiyi bağlar başkası için emsal teşkil etmez

3T3N1TY scakmak81

10 gün önce geldi yazı elime. sato arkadaşım siz de e-devletten BİMER'e başvurup cevap alabilirsiniz. benim görüşüm bu yönde bakalım GİB ne cevap verecek.

ben de raporumu 1 ay önce aldım. hastane heyet bölümü ötv indirimi bölümünü eklemeyi unutmuş. yeni rapor verelim dediler. şimdi yeni rapor çıkaracağım. İzmir gelir idaresi başkanlığı da bana gib ile aynı cevabı verdi. eski rapora ötv indirimini ekletseniz bile bize getirmenize gerek yok diyorlar. biz sadece vergi indirimine bakarız ötv bizi bağlamaz diyor. aynı cevabı GİB de yazılı olarak verdi.

@3T3N1TY @tanerbudak
2013 deki raporumu atatürk araştırma hastanesinden aldım hem engelli oranımı belirlemek için hemde B sınıfı olan ehliyetimi H sınıfı ehliyetle değiştirmek için tek başvuru yaptım çıkan sonuç engelli oranım %64 ve raporun arka tarafındada özel tertinatlı araç kullanması uygundur ötv den yararlanır diye raporum çıktı ve B sınıfı ehliyetimi sürücü kursuna yazıldım sadece direksiyon sınavına girerek H sınıfı ehliyetle değiştirdim , geçen ayda rahatsızlıklarım arttıgı için tekrar raporumu yükseltmek için ankara hastanesinden %87 rapor aldım aynı raporda ehliyet içinde başvuru yapcaktım ama başvuru yaptıgım yerdeki görevli ehliyet için tekrar başvuru yapcaksın dedi onu sildirdi , hastaneden 27 ağustos raporumu aldım hemen iş yerimden aldıgım üst yazımla birlikte vergi dairesine başvuru yaptım bugun sonuç işyerime geldi %87 oranın onayladıgına bildiren yazı

OturanBoğa arkadaşım bende 2011 yılında tek rapor ile hem %64 engelli raporu aldım hemde H sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım ve B sınıfı ehliyetimi H sınıfı ehliyetle değiştirdim ama araç almadım -2015 yılının 8.ayda ise raporu yükselttim %87 oldu ama araçla ilgili hiç bir ifade yok öğrenmek istediğim araç alırken 2011 yılındaki raporum geçerli olurmu yoksa araç almak için tekrar rapormu çıkarmam lazım ... iyi günler

scakmak81

Yeni rapor araç almanıza engel bir değerlendirme içermediği için eski raporunuzla araç alabilirsiniz.

Raporun sürekli olduğu sürece bir sıkıntı olmaz. Eski raporun ile ÖTV indirimli aracını alabilirsin.
İkinci raporun ile araç alamazsın çünkü özel donanımlı araç kullanır ibaresi yok.
Yeni rapor almana gerek yok eskisi işini görür.

arkadaşlar bu konu hakkında BİMER den yazmıştım MALİYE BAKANLIĞI GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞINDAN GELEN MEKTUPTA yanıt bu şekilde;

(II//1.5) BÖLÜMÜNDE İSE MALUL VEYA ENGELLİNİN BİRDEN FAZLA ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORUNUN BULUNMASI HALİNDE, EN SON TARİHLİ RAPORUNUN BU UYGULAMADA DİKKATE ALINACAĞI BELİRTİLMİŞTİR.
VE
EN SON SONUÇ BÖLÜMÜNDE İSE YAZAN ;

AYRICA, BİRDEN FAZLA ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORUNUZUN BULUNMASI HALİNDE, EN SON TARİHLİ RAPOR MEZKUR UYGULAMADA DİKKATE ALINACAKTIR YAZIYOR

benim anladığım 2013 deki hem engelli hem ötv H sınıfı için aldığım rapor geçersizmi oluyor
2015 8. ayda aldığım rapor sadece engel oranı yazıyor

sana en yakın maliyeye git ordan sor alabilir miyim diye yada alacağın araç sıfır ise şirketler maliyede işi bitiriyorlar alıyorlar onayı

Üst Alt