Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 yılından beri aktif araç kullanıyorum, ehliyetimi iptal ettiler!?

Ceylanimmm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar, 2011 yılından beri aktif araç kullanıyorum. Ehliyet yenilemesi için Maltepe devlet hastanesi Kuruluna sevk edildim. Kurula girdim ve kurulda ki bir kadın doktorun ısrarıyla sürücü olamaz kararı verildi. Kendime ait aracım bulunmakta. Kesinlikle bu nalet raporu hiç bir yerde kullanmadım. Yıllar önce memurluk sınavları için başvurdum ancak atanamadığım için bir daha katılmadım ve bu rapordan hak kazandığım hiç bir şeyi talep etmedim başvuru yapmadım. Üçüncü aracım ve hepsini kendi imkanlarımla ÖTV indirimsiz aldım. Her gün aracımla işe giderken bir anda bütün sosyal hayatımı bitirdiler. İtiraz dan dönen bir emsal karar yok araştırmalarıma göre. Lütfen bilgisi olan biri beni yönlendirebilirim. Neden bu kadar zor olan hayatımızı daha çok zorlaştırmak için bu kadar çabalıyorlar. Hastalığım herkesin anlayacağı şekilde ki adıyla kas hastasıyım. Yürüyorum kendi işlerimi kendim yapıyorum. Aktif hayatın içinde kalmak için büyük mücadele veren biriyim. Kollarımı omuz seviyesine kaldıramadım yahu kaldırsam engelli olamazdım zaten, gel otur bakalım yanıma gör bakalım aracı nasıl kullanıyorum zorlanıyor muyum. Çok kötü bir o kadar da zor bir sınavdan geçiyorum. Yaşamayalım mı biz, birilerine muhtaç mı olalım, defolup gidelim mi bu dünyadan ne istiyorlar anlamıyorum.

hastalığınız ile ilgili tam bilgim yok ama hiç denedinizmi hafif ağırlıklar ile kas egzersizleri kasların kuvetlenmesi ve daha diri durmanızı sağlar heyet karşısına çıktınızda fitness çalışıyorum veya ağırlık çalışıyorum etki edebilir itiraz edin yinede Allahtan ümid kesilmez

@Ceylanimmm,
Bende kas hastasıyım sen yine kurula ulaşabilmişsin ben onada ulaşamadım hastahane heyeti dediğin gibi kolumu kaldıramadığımdan dolayı kurula yollamadan hastahane heyeti 36 sene araba kullanmama rağmen sürücü olamaz kararı verdi 2 defa müracaat ettim değişen bir şey olmadı kas hastalığı na ehliyet verilmediği söylendi sonuçta arabamı sattım metro otobüs kullanıyoruz

@Ceylanimmm,

öncelikle geçmiş olsun;
Ülkemizdeki bir çok hastanedeki veya sağlık kurulundaki problem maalesef bu senin ve benim veya başka bir arkadaşın engelli durumunda olmadan senin hakkında herhangi bir engelli olmayan kişi veya kişilerin senin hayatın hakkında hayatını olumsuz etkileyecek karar verebiliyor olması vede bu devlet nezhinde geçerli sayılması çok düşündürücü ve ne kadar bizim gibi hayatın içinde nasıl zorluklarla karşılaştığımızın zerre bilgisi olmayan hayatımızı nasıl zehir ediyor ilgili çalışma gibi oluyor.
1- verilen sağlık kurulu raporuna 30 günlük yasal sürede itiraz hakkınız vardır
2-itiraz ettiğinizde size başka il veya ilçede muhtemelen il olur bu size tarih ve saat belirtmek kaydı ile tekrar sağlık kurulu için size geri dönüş yapılır (eğer bu sağlık kurulunda sizin hakkınızda olumlu bi sonuç verilirse inşallah iyi bir heyete denk gelirsiniz ve sizi dinlerler )
3-başka bir ilde girdiğiniz ikinci heyet olumlu yanıt verdikten sonra belli 10-15 gün içinde karar merci için onayın pekişmesi için başka bir il de onay kurulu girceksiniz burdanda olumlu rapor alınca ehliyetinizi yenileme işlemi yapabilirisiniz.

olumsuz durumda ise ;
2 yıl boyunca herhangi bir ehliyet için sağlık kuruluna girmezsiniz ( 2 yıl sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz )
mahkemeye başvuru yapabilirsiniz yanlız bu süre zaten 2 yılı geçer

kas hastalığı hafif hastalık değil ki , büyük bir kaza vs yaşanabilir doktor da haklı , kolunu rahat kaldıramayan biri acil bir durumda nasıl refleks gösterecek

Üst Alt