Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 sigorta başlangıcım ile emeklilik şartlarım ve başvuru süreci..?

kime ne

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Lütfen beni de aydınlatın

Raporum 2010'da alındı göz den ( her ikisi de) ve şu an SGK'nın hastalık listesinde ağır düzeyde iş gücü kaybi yazıyor (görme keskinliği 0.1 ve altı)

01.04.2011 de işe başladım 5022 gün prim var .
Bu durumda 15 yılım doluyor 1 nisan'da

bugün bir arkadaşım benim adıma SGK ya sorduğunda 16 yıl dolmadan gelmesin demişler İş gücü kaybı tespiti için başvuru yapma hakkım doğmuyor mu? minimum 15 yılı doluyor dedik 15 yıllık malulen denildi ben iş kazası ya da sonradan bir hastalık geçirmedim DOĞUŞTAN GELEN hastalığım

ben muayene için gün sayıyorum memur arkadaşlar daha doktora göndermeden yorum yapıyorlar belki daha düşük bir oran verilecek beni bu stresten çıkarın lütfen

@kime ne,

Emeklilik için 15 yıl sigortalılık süresi ve 3900 prime tabisiniz. 01.04.2026 tarihinde emekliliği hak ediyorsunuz. Hemen sgk'ya gidip engelli oranınızın tespiti için hastaneye sevk alabilirsiniz. Kaybınız tespit edildikten sonra da günü gelince emeklilik başvurusu yaparsınız.

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Merhaba, doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum. 10 gün önce raporumu SGK'ya götürmüştüm emeklilik devamı olması için. Bu süreci nasıl ve nereden takip edebilirim, arayıp bilgi alabileceğim telefon numarası varmıdır. Şimdiden teşekkür ederim

@Zafer0841, hangi sgk,ya verdiysen orayı aramanız lazım başvuru yaptığınız ve raporu verdiğiniz tarihi biliyorsanız e devleten dys ekranın dan da bakabilirsiniz

teşekkür ederim abi aradım işleme alınmış 1 hafta içinde şubeye gidip çekebilir siniz dedi ama emeklilik süresiz mi verdiler onu bilmiyorum. edevlette de görüntüleyemiyorum, biraz daha beklemem lazım

Üst Alt