Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 girişim var, engellilik oranına göre emeklilik şartlarım nedir?

peksim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2004 girişim var, engellilik oranına göre emeklilik şartlarım nedir?

Öncelikle yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim. Soruma gelirsek

işe başlangıcım 2004 senesi ssk ve 49 gün
daha sonra 2011 senesinin kasım ayında rahatsızlandım ve diyalize girmeye başladım
2011 aralıktan günümüze kadar bağkurdan isteğe bağlı prim ödüyorum 2920 gün oldu.
Engelli raporum da mevcut %90 verildi.

Araştırdığım kadarıyla %90 engelli oranıyla 15 yıl 3600 günde engelli emekliliğine hak kazanıyorum fakat kafama takılan şu böbrek nakli olursam engelli oranım düşecek hastane %70 sgk %40 veriyormuş yanılmıyorsam o zaman benim emeklilik iptal mi olur, yada %40 oranına göre 18 yıl 4680 günü mü beklemeliyim?

Bilgisi veya tecrübesi olanlar lütfen beni aydınlatsın.

Son düzenleme:
peksim

Neden ?malulen emekli olamıyormusun?

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BİR BANKACI Malulen emekli olursanız çalışamıyorsunuz fakat engelli emekliliğinde bu hakkınız mevcut o yüzden engelli emekliliğini istiyorum.

peksim

Her şeyden önce emeklilikte herkes aynı oranı verir. Nakil olduğunuzda bu oran %70'dir. İkinci olarak, emekli olduktan sonra nakillileir kontrole çağırmazlar zaten. Velev ki çağırsalar, emekliliğin iptal için oranın %40'ın altına düşmesi lazım. O da zaten olmaz.

Yani, emeklilikte tereddüt etmeyin...

Üst Alt