Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da başlayan emeklilik mücadelem nihayet olumlu sonuçlandı. Biriken maaş..?

fatih2000

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam aleyküm 2010 da emeklilige baş vurdum önce devlet hastanesine gittim yüzde 80 verdi daha önce skk hastanesine gitmiştim orası yüzde40 verdi ikisinin arasında fark var diye hakem hastanesine tıp fakültesine sevk ettilerorasıda yüzde 80 verdi resim yapımamış yeniden istedediler 3ay sonra rapor ayrıntılı yazılmamış yeniden isdediler daha önce sikortamı dışardan her ay bir şirket üzerinde para ödüyerek gösteriyordum şikayet etmişler yatırdıgım sikortayı kesmişler mahkeme birsene sürdü sonra sigortamı kestiler 400gün acıgım vardı onu yatırdım nitekim 2014 haziranın 20 sinde maaşını alacaksın dediler 4yıl oldu sonunda baglandı haziranda alacakmışım 2010da başlayan serüven haziranda bitiyor toplu para alacakmıyım bilen varsa cevaplarsa sevinirim

toplu vermeleri lazım.e devlette görebilirsiniz miktarı. eğer toplu ödeme verilmezse elinizdeki mahkeme kararına istinaden faiziyle birlikte tahsili için dava açın.

öncelikle sgm merkezine gidip durumu soruşturun daha sonra dediğimi yaparsınız.

Resmen gavur işkencesi olmuş.... 2014 yaşananlara bak !!! Allah güle güle sorunsuz şekılde yemeyı nasıp etsin...

öncelikle dosyanızın olduğu SGK ye sorun , emekliliğe başvurduğunuz günden itibaren verirler.. hatta dilekçe ile başvurun elinizde konuyu sorduğunuza dair belgeniz olur

bence açık olan sigortanızı yatırdığınız günü baz alın.allah sağlık ve afiyet içinde yemenizi nasip etsin inşallah.hayırlı olsun.

Emekliliğe temel olan rapor tarihini takip eden ay başı itibarı ile bağlanacak maaş. O tarih itibarı ile biriken aylıkları ilk maaşla birlikte toplu olarak alacaksınız.

Rapor alındı fakat sonradan 400 gün prim eksiğin çıktı ise öncelikle 400 günü yatırıp sonradan emeklilik için müracaat ettiğin tarih önemli. Tabi tam tarihleri ve ayrıntıyı bilemediğimizden kesin konuşmakta yanlış olur. Günün eksik ise emekliliğe müracatında tarih ne olursa olsun geçerli değildir. Mahkemenin kararıda ne yazdığıda önemli tabi. Yinede gözün aydın sonuçta hak etmişsin.

5510'Un 27. maddesi düzenler bunu:

a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,

takip eden ay başından itibaren başlar.

Üst Alt