Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 yılında öğretmen oldum. Emeklilik tarihim nedir?

mahmutbaga

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
2010 tarihinde öğretmen olarak göreve başladım ve geçen sene başvurup % 50 maliyeden onay alan raporum var bu şekilde emeklilik durumumu öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

ve bir sorum daha var %50 rapor ile ben vergi dilimine girip maaşımdan kesinti olabilir mi? böyle bir şey kanunda var mı şimdiden teşekkür ederim.

2010'dan önce sigorta başlangıcınız yoksa şu tabloya göre emekli edilirsiniz (varsa öğretmen olmadan önce toplam ne kadar prim yatırıldığını belirtin lütfen):
2008_sonrasi.PNG

Yıllık gelirinizin 11.000 TL'yi geçtiği aydan itibaren % 20'lik dilime girersiniz ve fazladan kesilir. http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1431

öğretmen olmadan önce 2009 yılının 9. ayından başlamak üzere bi yedi aylık sigortam var. 203 gün ve toplam 5050 tl .
2010 yılının ağustosunda öğretmen olarak göreve başladım.
bu şekilde hangi hangi duruma tabi olurum.?:)

2010'nundan sigortalı olduğunuz günleri çıkınca yine 2010 tarihine denkgeliyor sanırım. Bu durumda 2010 yılına ait şartlara tabi olursunuz.

16 yıl 3800 gün ne anlam ifade ediyor peki. emekliliğe esas 4 yıl 9 ay çalışmam var. buda 1700 gün ediyor. bu şkilde ne zaman emeklilik hakkı doğuyor bana son sorum kusura bakmayın maliye danışmanı gibi davrandım :D

O kadar yıl ve primi doldurmak zorundasınız. Kuruma emeklilik başvurusu yaptığınızda kurum sizi hastaneye sevk eder ve yine % 50-59 arası alırsanız emekli edilirsiniz. % 40-49 arası gelirse örneğin aradaki süreyi ve primi de doldurmanızı isterler emekli olabilmeniz için.

Üst Alt