Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 sigorta girişliyim. Vergi indirimi ile emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilir miyim?

Ben %90 diyaliz raporumla vergi indirimi alıyordum 10 senedir ama nakil olmıuştum.Yeni rapor cıkardım.Dijital vergi dairesinden yeni raporumu gönderdm böbrek nakli oldum %70 hayat boyunca verildi.Araç aldım diye ceza yemiştim bana demesinler sen 1 derecede alıyrdun %90 ama %70 yeni rapor almışsın felan. raporu 26.12.2025 tarihli yeni çıktı hemen gönderdim.Sizce sıkıntı olurmu

Barkodlu raporum yoktu.Yeni çıkardım arkadaşlar.Hemen gönderdim

@cfylmaz,

buradaki sorun dediğim gibi kayıt dışı istihdam artacak emekliler kayıt dışı iş bulacak. SGK zarar edecek, Devlet vergi kaybına uğrayacak, sigortasız işçi çalıştıranlar keyf yapacak.

Ben şimdi sgk merkezine gittim 15 ocak 2025 te kanun çıkmış engelli emeklilik diye bişey kalmamış vergi indirimyle iptal olmuş artık sadece malulen oluyomuş oda niye hem emekli olup hem çallışma olmasın diye eyt sebebiyle emekli sayısı çok fazla

@emdo,
Ordaki memur seni keklemiş kusura bakma vergi indirimi ile emeklilik kalktı engelli emeklilik yerine iş gücü kaybı tesbiti ile emeklilik geldi iş gücü kaybı hafif yada orta düzeyde gelenler emekli olup çalışabilecek ancak ağır düzeyde gelenler çalışamayacak emeklilik başladı o doğru ilk sigorta girişi 2008 öncesi çalışabilecek 1 ekim 2008 sonrası sigorta girişi olanlar çalışamayacak

@güllerin efendisi valla açıkçası bende kime neye inanacağımı şaşırdım ilk başvuru yaptığım sgkya gittim engelli emekli olmuşssun başka yere gittim orda malülen diyo anlamadımki daha evrağım gelmemiş

@emdo,

Hayır yanliş cevap vermişler. Engelli emekliliği ayrı malulen emeklilik ayrı. Eğer kişi işe girerken Engelli ise o kişi Engelliliği nedeniyle emekli olur. sadece 15 ocaktan sonra vergi indirimi ile emeklilik kalktı, balzhaar kalktı, tek hastalık oranına bakarak senin kaç yılda ve kaç gün primle emekli olacağın belirleniyor.
Eğer kişi işe girerken, yani ilk sigortalı olduğunda Engelli değilde, daha sonra Engelli olur veya iş kazası nedeniyle Engelli olursa onda iş gücü kaybına bakarak malulen emekli olup olmayacağına karar veriyorlar.

Sayın yöneticimiz Engelli emekliliğinde gerekli Engellilik oranları ve prim-yıl tablosunu birçok kere yayınladı. Yine yayınlarsa seviniriz.

@emdo,
Normal 28/5 çalışma iş gücü kaybına göre emeklilik var oda engelli emeklilik onda yaşlılık aylığı bağlıyorlar ve iş gücü kaybı hafif yada orta düzeyde gelirse onlar tekrar çalısabiliyor felç geçiren tekerlekli sandalye bağlı olan şizofren rahatsızlığı olanları genelde malülen emekli ediyorlar malülen olan kişi çalışamıyor

Valla bende orta derce engel yazıyo hastahane raporunda ama ağır iş gücü kaybı diyede sgk raporunda yazıyo ilk müracaat yaptıgım sgk engelli emeklisisin diyo merkez ağır çalışma gücü kayıbı diyo birbirlerininden haberleri yok arada olan bize oluyo @güllerin efendisi

Yazı geldi sgkdan çalışma gücü kaybı ayluğı talebi yazıyo sağlık kurulu büro işlemleri maluliyeti yazıyo ama ilk müracaat ettiğim yer engelli emeklisin diyo bırası genel merkez oda malulen diyo hatta bugün gittim sordum iki yerede @güllerin efendisi

@kanrevan41,
Doğuştan olduğun için 1900 günle olmaz ama 4300 olmuş zaten nakilli olduğun için %70 ama istersen 20 gün daha tamamla garantü olsun yarın birgün bu hükümet nakilliyi orta dereceye falan düşürür.
Bende 5. evreyim 3. evrede gittim malül yapmadılar bağkur başlangıcım hastalıktan sonra diye halbuki sgk girişim 2001 şu an ağır iş gücü kaybı ile emekli oluyorum.
Başka yerde çalışamazsın maaşın kesilir bildiğim kadarı ile kendi adına çalışabilirsin iş yeri açmak gibi.
Vergi indirimi olmayacak artık kalktı direk muayneye gideceksin, 6 ay içinde durum bildiirir raporun varsa sgk onu kabul eder yoksa seni sevk eder.
Geçmiş olsun nakillisin dikkat et diyetine ve tansiyonuna umarım böbreğin ömrün boyu senle kalsın, bir akrabamızın 23 yıldır nakilli böbrekle yaşamını sürdürüyor ve hala böbrek değerleri harika.

İşte beni kararsız bırakan olan bu bi yer engelli diyo bi yer malulen diyo arada kaldım gerçi bugün itiraz dilekçesi verdim istemiyorum diye attı kafam elle tutulur biri bişey demiyoki @güllerin efendisi

@emdo, Hastalığın doğuştan sen malül olamazsın, her türlü çalışamazsın 2008 sonrası iş başlangıcı, malüliyet yazması artık işlemler bu şekilde ilerliyor emeklilikte malül değil yaşlılık aylığı yazacak

• Çalışma Yetisinin Sonradan Kaybedilmesi: Malulen emeklilik için sigortalının, işe başladıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle malul duruma düşmesi gerekir. Doğuştan gelen hastalıklar veya işe başlamadan önce var olan rahatsızlıklar malulen emeklilik kapsamında değerlendirilmez.

@Beylikduzu,
Yok abi hastalağım doğuştan değil benim son 10 yıldır ms hastasıyım belkide ondan bu karar vardılar yalnız bi sgk merkezi engelli emeklilik diyo merkez sgk da malülen diyo hatta adam kararı gösterdi bana çalışma gücü kaybı sebebiyle engelli emeklisin dedi @Beylikduzu

Neyse yarın bir daha gidicem son noktayı koyucam sorucam itiraz sınrası ne olucak yada başka yer engelli emekli siz malulen diyorsunuz diye

@emdo, Çok çok geçmiş olsun en sağlamı bu şekilde öğrenirsin, 2008 öncesi ise başlangıcın zaten malül olma itiraz et, hem sosyal hayattan kopmaz hemde çalışabilirsin

Yok zaten istemiyorum ya malül olma fiziki olarak bi engelimde yok 1 sene sonra 7.000 günüm olucak sanki çok para vericeklerde çalışmaya müsade etmiyolar çok saçma bi olay kaldiki çalışmak zorundayjm bu kuralları kim koyuyo çok merak ediyorum biraz empati yapsa @Beylikduzu

Üst Alt