Kkelebekkk merhaba bi konu hakkında yardımcı olabilmen mümkün bilgin doğrultusunda ? çünkü bu konuda çok kafam karışmış durumda neye nasıl ne şekilde olması gerektiği hakkında hiç bir bilgi edinemedim ..
ben temmuz 1999 tarihli ssk girişliyim bu da sadece meslek lisesi mezunu olduğum için açılış oldu zaten .
Şuanda yarı kamu yarı da özel olmak üzere olan bir kurumda çalışıyorum halen ve 2 derecede vergi muafiyetim mevcut %69 ve toplamda 2216 pirim günüm var ve yıl olarak da 6,5 yıldır burada çalışmaktayım halen .
bir kaç inceleme oldu konuyla ilgili ama baştada bahsettiğim gb her hangi bir sonuc alamadımaldıklarımda kafamı karıştırdı kim bilir belki de hiç karışık değildir , merak ettiklerim şunlar aslında
* 1. si ikinci derece vergi muaffiyeti olanlar 17 yıl 8 ay gibi bir süre çalışması gerekiyoru ve 3920 pirim günü olaması sanırım,
* 2. si ise benim eğer 3920 günden emekli oluyorsam 3920 güne kalan 1704 gün dolduktan sonra ki buda (4 yıl 6-7 ay) gibi bir süre demek olur aşağı yukarı bunu yine 17 yıl 8 ayındamı dolması gerekmekte ? ki benim toplam çalışma sürem bu durumda 11,5 yıl edicek kalan 4,5 yıl sonra . yanı 5,5 yıl daha mı beklıcem kafam burada karışmış durumda
bu konuyla ılgılı bılgılerını payalasırsan cok sevınırım .
Not : kuusura bakma lütfen kafanı şişirdim birazcık sanırımmm