Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'de aldığım 2009 model engelli aracımı ne zaman satabilirim?

çavuş

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
31/10/2008 de aldığım 2009 model engelli aracımı ne zaman satabilirim .tam 60ay sonramı modeli 60 ayı dolduruncamı bilgi verirmisiniz arkadaşlar . teşekkürler.

Yurt içindense 31/10/2008 + 5

Yurt dışındansa: 31/10/2008 +

• 3 yıldan önce başta ödenmeyen tüm vergileri ödemeden -sakatlar dahil- hiç kimseya satılamıyor.
• 3 yılda: aracınızı araç ithal hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. ithal hakkı olmayan birine satmak isterseniz, başta ödemediğiniz tüm vergileri geri ödemek zorunda kalırsınız
• 5 yılda: aracınızı araç ithal hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. ithal hakkı olmayan birine satmak isterseniz, ÖTV hariç diğer gümrük vergilerini geri ödemek zorunda kalırsınız. (bu süre sonunda yurt içinden ötv istisnaslı araç alma hakkınız doğdu)
• 10 yılda: aracı vergisiz olarak kime isterseniz satabilirsiniz.

sayın oturan boğa 31/10/2008de türkiyeden aldım tescil tarihi.yerli bu araç 2009 model satış hakkım nezaman doğacak onu öğreneblirmiyim.

sayın çavuş ben 01/11/2007 yılında türkiyeden almış olduğum fiat albea marka aracımı 02/11/2012 yılında satış yaptım ötv siz olarak bir vatandaşa, ve hemen tekrar 05/11/2012 yılında tekrar sıfır bir ford marka araç aldım ... yani siz aracınızı 01/11/2013 tarihinde ikinci bir ötv siz araç alma hakkına sahipsiniz...

teşekkürler berkecan kardeş .

Üst Alt