Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 tarihinde aldığım raporla araç alamaz mıyım?!

veydel

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. 2008 aralık ayında araç alımı için almış olduğum raporun süresi kısmında hiç birşey yazmıyor. bugün maliyeye yeni araç alımı için raporumun olurunu öğrenmeye gittim ve kabul edilemeyeceğini söylediler. şize bikaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
1. eski raporuma ekleme yaparlar mı? ki hata onların sadece bi kutucuğu işaretleyecekler o kadar.
2. eğer yeni rapor almam gerekirse vergi dairesine göndereceğim bu rapor vergi indirimi hakkımı engeller mi?(oran %40ın altında olursa)
3. özel tertibatlı araç alımı için talep edilen rapora oran yazılır mı? (eski raporumda var şimdi durum nedir bilmiyorum.)
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.....

1-eski rapora ekleme yapılamaz.2-vergi indirm hakkınızı engellemez.sadece ötv indirimli araç alamazsınız.3-evet yazılır. raporunda sürekli ibaresi olsa idi eski raporla araç alabilirdin.ben 2007 tarihli sürekli ibareli raporumla araç aldım.

teşekkür ederim bilgilendirme için. asıl korktuğum alacağım bu yeni raporla eski rapordan elde ettiğim haklarımın elimden alınmasıydı. ancak kuruntulu davrandığımı anladım :D

yeni fark ettimde küçük bi düzeltme yapayım. ötv indirimli araç almak için %40 orana ihtiyaç yok. isterse %5 olsun eğer tertibatlı araç kullanır ibareli rapor alınıyorsa araç alımında sıkıntı olmaz.

Elinizdeki raporla araç alabilirsiniz:

e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

raporumun süre kısmı boş olduğundan kabul edilmedi. işgüzarlık bence bunların yaptığı. bende rapor başvurusu yaptım 22 ocakta heyete giriyorum... 2011de aldığım raporun fotokopisini yeni başvuruya ekleyip aldılar(ücret alınmaması için). aklıma takılan nokta ise 2011 tarihli raporum %42 şimdi heyet yeni rapora bunun altında bi oran yazarsa eski raporumda sıkıntı olur mu? işin açıkçası kafamı kurcalıyor bu durum...

Eski raporuna istinaden elde ettiğin tüm hakları kullanmaya devam edeceksin...

teşekkür ederim. raporumu aldım ancak bu seferde araç almaktan vazgeçtim. :D bu arada oran %40 ve sürekli verilmiş....

Üst Alt