Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 tarihinde aldığım engelli raporumda istihdam işareti yok. Atamada sorun olur mu?

Zamanın Ötesinde

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar ben raporu 2008 tarihinde aldım ve 2008'den beri engelli maaşı alıyorum. bu yıl Ekpss'ye girdim raporu alalı 8 yıl oldu. Raporda İstihdam diye bir yazı yazmıyor. Çalıştırılamayacağı yerler kısmı ise boş bırakılmış. Raporum Sürekli.. Atandıktan sonra bir sorun olur mu ?

Zamanın Ötesinde

merhaba,

benim raporumda da istihdam işaretli değil.
ben istanbulda yaşıyorum.
ekpss sınavım iyi geçti.İyi bir puan aldım...
biraz araştırma yaptıktan sonra öğrendim ki,atama gerçekleştikten sonra atandığın kurum sağlık kurulu raporunda istihdamın işaretlenmesini şart koşabiliyor.Bununla ilgili olarak yaşadığım il olan istanbul il sağlık müdürlüğünü aradım.Onlarda bu durumu onayladılar.Büyük bir ihtimalle sizden yeni rapor isterler.O zaman koştur koştur yeni rapor almak için uğraşmaktansa,şimdiden zamanınız varken halledin dediler.

bende istihdam işaretli yeni rapor için başvuru yaptım.

not: yaşadığın il olan Ankara nın il sağlık müdürlüğüne müracat ediyorsun.
müracat sırasında yanında sadece raporun ve kimliğinin olması yeterli.
seni yeni rapor için hastaneye ankara il sağlık müdürlüğü sevk edecek.

kısacası ben yeni rapor alayım diyip kafana göre bir hastaneden randevu alıp gitmiyorsun.Sakın öyle yapma.İşleri hallaç pamuğuna çevirirsin sonra.Raporunu yeniletmek için İLK ÖNCE ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE GİDECEKSİN.Orada durumu anlatacaksın.Ekpss sınavına girdim.Sağlık kurulu raporumda istihdam işaretli değil.İstihdamın işaretlenmesini istiyorum.Sağlık kurulu oranına itirazım yok diyeceksin( eğer oranınıza itirazınız yoksa ) onlar seni raporu ilk aldığın hastaneden farklı bir hastaneye sevk edecekler.Yani korkma zaten raporu aldığın ilk hastaneye sevk etmiyorlar.

umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Bende imkanlardan yararlanmak için almıştım. Benimde istihdam kısmı boş çalıştırılcak kısımda boş. Inşallah bi problem çıkmaz. Sanırım raporun daimi olması önemli

fringe

bazı yerleri anlamadım.. şimdi ben tekrardan rapor olmak için sabahtan akşama kadar poliklinik mi dolaşacağım ?
@Smilemisty benım raporum baya bir eski ve İstihdam yazısı bile yok. yani raporda istihdam yazısı yazmıyor. bulamıyorum. sadece çalıştırlımayacağı alanlar yazıyor orasıda boş bırakılmış :( sanırım hayallerim suya düştü

Zamanın Ötesinde

hayır poliklinik dolaşmayacaksın..senin zaten alınmış raporun var..sadece istihdam işaretlenmemiş..bunun işaretlenmesini istiyorum diyeceksin yaşadığın ilin il sağlık müdürlüğüne..onlarda seni raporu ilk aldığın hastanenin dışında farklı bir hastaneye sevk edecekler..oradaki doktora da rapor oranına itirazım yok..istihdam işaretli değil..onun işaretlenmesini istiyorum diyeceksin..bu kadar..

fringe

evet şimdi anladım :) ama benım raporumda istihdam yazısı yazmıyor ki. yani nasıl anlatsam bilemedim benim raporum sizin raporlarınızdan biraz farklı 2008 yılında almıştım. raporda sadece şunlar yazıyor ;

1) Çalıştırılmayacağı iş alanları - Boş
2) Ağır Özürlü - Hayır
3) Raporun Geçerlilik Süresi - Sürekli
4) Özür Oranı - %59

sadece bunlar yazıyor istihdam yazısı yazmıyor malesef. ne yapacağım bilemedim

Zamanın Ötesinde

zaten sana o hastaneye ait,yeni mevzuata göre düzenlenmiş yeni bir rapor verecekler..Tek fark sen sıfırdan rapor alanlar gibi poliklinik poliklinik gezmeyeceksin..yeni rapor verecekler sana..eski raporundaki bilgileri yeni rapora aktarıp yeni raporda istihdam işaretleyecekler..hem raporun çok eskiyse 2008 falan gibi..sen o raporu zaten yenile bir zahmet..kurum zaten o kadar eski raporu kabul etmez..ataman olsa bile.. not: ben kendi rapor yenileme sürecime göre anlatıyorum olayı..ankara da farklı bir prosedür varsa onu bilemem.her hastanenin işleyişi farklı..belkide seni poliklinik poliklinik gezdirirler :)

Not: Bence sen ankara il sağlık müdürlüğünü ara,durumu onlara anlat,raporum sürekli ama 2008 yılına ait eski bir rapor.ekpss girdim.atamam yapılırsa bu rapor sıkıntı olabilir.çünkü hem raporumda istihdam işaretli değil hemde rapor 2008 yılına ait..bu şekilde farklı platformlardan bilgi aldım.ne yapmalıyım de..onlar zaten sana diyeceklerki elindeki raporunu ve kimliğini al buraya gel..seni raporu aldığın hastanenin dışında farklı bir hastaneye sevk edip,sana yeni mevzuata göre yeni bir rapor vereceğiz..not: önemli olan rapor oranıma itirazım yok,istihdam işartlensin istiyorum demen..bunu özellikle belirt..rapor oranına itirazım var dersen o zaman poliklinik poliklinik gezersin işte.

kardeşim senden tekrar bir rapor daha istiyecekler hastaneye gönderirler seni

ZAMANın ötesinde

valla kaç gün süreceği sana kalmış biraz..konuş il sağlık müdürlüğüne,tercihler yaklaştı,atamalar yapılır kısa süre sonra..sizde memursunuz bilirsiniz..ben ayrıca engelliyim..aylarca rapor sırası bekleyemem,çünkü zamanım yok atamalar var de..ben öyle yaptım..benimle ilgilendiler..öne çektiler beni..sende konuş..

fringe bana hiçbir zaman şans gülmez.. galıba atanamayacağım. böyle sistemi allaha havale ediyorum. verdiğiniz bilgiler için saolun iyi günler

Zamanın Ötesinde

şişirdin beni ya :) rica ederim...atanacaksın tabikide....zaten raporun eski olsada istihdam işaretli olmasa da ataman yapılır işe başlarsın..işe başladıktan sonra kurum bu rapor eski bunu yenile der..yani kurum atama sırasında raporun eski ataman iptal diyemiyor...ataman yapılıyor,işe başlıyorsun,memur oluyorsun..kurum gerek görürse müsait bir zaman sana zahmet raporunu yeni mevzuata göre düzenle ve getir diyor..yani SIKINTI YOK.Sen iyi puan ve sıralama aldıysan raporun eski de olsa istihdam işarlenmemişte olsa ataman yapılıyor..işe başladıktan sonra kurum isterse raporu YENİLİYORSUUUUUUUN :) Anladın..Üzülmene değecek bir durum yok yani..ben sonradan uğraşma boş vaktin varsa önceden hallet diye söylüyorum..istersen halletme,atandıktan sonra alırsın raporu ( tabi kurum isterse yeni rapor )

Kardeşim sen imam hatip mezunu değil misin? Bu ne ümitsizlik. Allah ile araya saçma sapan aracı sokarsan olmaz tabi işin kardeşim. Ne demiş,Hz.Ali (r a) işimiz allaha kalmışsa, olmuş bil.

Kurum zaten eski raporlu olanların yenilemesini istiyor bu bakımdan korkacak gişe yok

arkadaşlar biraz önce aile ve sosyal politakalar başkanlığı il müdürlüğü ile görüştüm. Öğle bir şey yok değiştirmeyin raporunuzu dedi. numarası 0312 418 66 62 sizde arayın konuşun karşı tarafın dediklerini yaplaşırsanız sevinirim.

fringe
Merhaba bende demin istanbul il sağlık müdürünü aradım yeni rapor isteye bilirler dedi ama sizin annatıgınız şekilde yapılmıyor raporunu iptal ettirip tekran randevu vs sil baştan yapılcagını söyledi ?
akarsuhasan kardes verdiğin numarayı aradım onlarda başvurunu yaptıysan yeni rapor istemezler ona bakmıyorlar söylediler istanbul il sağlık müdürü isteye bilirler diyor verdiğin numaradaki kurum da istemezler diyor durum karışık yani :(

cemil er

yok hayır,benim raporum iptal edilmedi..raporum halen bende...bana randevu verildi,yeni hastaneye sevk edildim..oradan yeni rapor verilecek,istihdam işaretli olan..o rapor verildiğinde elimdeki rapor zaten iptal olacak..sadece kolaylığımız sıfırdan rapor çıkarmak kadar zor değil o kadar

Zamanın Ötesinde

Benim de raporum 2009 tarihli aynı durumdayız istihdam işareti yok ve çalıştırılamayacağı iş alanları boş meb'e atanalı 1 yıl oldu bir sorun çıkarmadılar ama bazı kurumların sorun çıkardığını duydum diyanet sorun çıkarıyormuş

fringe Anladımda konuştugum kişi bana buraya gelip dilekçe doldurup Başka hastaneye sevk edilceksin orda randevu heyet tekrar yeni rapor alıcagımı söyledi ozaman oran değişmiş oluyor dedim evet dedi yeni rapor çıkartmış oluyorsun... sadece istihdam vede çalışamayacak alanları dolduramıyormuyuz diye sorduğumda yok dedi her kurum farklı bilgi veriyor

Yok öyle birşey arkadaşım atanırsın hiçte bir şey olmaz sınava girmişsin girerken kabul etmişler niye sonra kabul etmesinler

cemil er

bana itirazınız neden dedi..benim orana itirazım yok,sadece istihdam işaretlensin istiyorum dedim..tamam dedi..formu onu göre doldurdu..sevk etti.

serdaruz yok atama sırasında sorun olmicaktır zaten de ankara aile sosyal polikatalar merkeziyle konuştugumda aynısını söyledi sadece olurda kurum eski diye yeniletmemizi isterse fringe arkadaşın dediği gibi en azından sonuçlara kadar yeniletmemiz gerekiyorsa şimdiden yapmış oluruz :)
fringe Valla banada böyle söyledi büyük ihtimal kanun değişti heralde ... Neyse öyle yapmamız gerekiyorsa öyle yapıcaz meçbur yinede bilgilerin için teşekkür ederim saolun :)

Sayın HASAN HÜSEYİN AKARSU

EKPSS işlmelerine ilişkin bilgi edinme talebiniz incelenmiştir.

Mevcut engelli raporunuzla EKPSS sonucuna göre tercihte bulunmanız ve yerleştirilmenizle ilgili herhangi bir engel bulunmamaktadır. Ancak tercihler sonunda yerleştirilmeniz halinde, ilgili kurumca, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 10 uncu maddesi hükmüne göre atama işlemleri öncesinde çalıştırılamayacağı işlerin niteliği belirtilmeyenler ile sağlık kurulu raporlarında hasıl olan diğer tereddütleri gidermek amacıyla tekrar sağlık kurulu raporu talep edilebilecektir.

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Aile ve sosyal politikalar bakanlığından gelen yazı ektedir

benim raporum 2007 yılındandı çalışamayacağım alanlar süresi vardı bana burda sağolsun tekrar çıkartmam söylendi ve evrak teslimine yeni raporumu yetiştirdim.yeni rapor için sıfırdan işlem yaptık (dr.dolaşması muayene felan).atandığım komisyondan bana bir kağıt verilmişti raporunuzda.
*engelli memur olabilir ibaresi
*süresizmi değilmi kısmı
*çalıştırılamayacağı alanlar, bir şey daha vardı(hatırlayınca yazayım ) mutlaka olsun demişlerdi.

akarsuhasan

Açıklamada Sınava girerken İstihdam yazısının sorun olmayacağı yazıyor fakat atandıktan sonra İstihdam yazısı olmazsa, yani raporda ''Çalışabilir'' yazısı yoksa atanması iptal edilir diyor açıklamada...

açıklamanın son paragrafı ; İstihdam amaçlı sosyal politika uygulamalarında asgari düzeyde de olsa adayın çalışabilir durumda olması temel şarttır. Aday için düzenlenen veya yerleştirme işlemi sonrası kurumca ihtiyaç duyulması halinde düzenlenecek olan sağlık kurulu raporunda kişinin çalışamazdurumda olduğunun belirtilmesinin atanmaya engel olduğunun bilinmesi gerekmektedi

:( malesef çalışabilir yazısı yoksa atanamayacakmışız.. pragrafta öyle yazıyor

Zamanın Ötesinde kardesim yok öyle bişey...raporda ağır engelliyse çalışamıcak durumdaysa yeni rapor isterler yeni alınmış olan raporda çalışa bilir durumda olduğunu kanıtlayamazsa iptali söz konusu istihdam vede çalışamıcak alan boşsa ataman gerçekleşiyor sadece kurum atandıktan sonra tekrar rapor isteye bilir istersen aile sosyal politika bakanlığı ankara merkezini ara bizzat kendin kulağınla duy istersen hem için rahat olmuş olur :)

Üst Alt