Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 öncesi sigortalı engellinin emeklilik şartları nedir?

Alibekar

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
24
arkadaslar 2008 öncesi sigorta girisli calisan %40raporlu emeklilik prim günü yılı nedir tam olarak

@Alibekar, şartlarınız
Hastalığınız çalışma gücü kaybı üzerinden 2021 yılında çıkan SGK hastalık listesi içerinden değerlendirileceksiniz oranın bir önemi yok hastalığınız bu çalışma gücü kaybı üzerinden olursa en az hafif tanıya 18 yil 4100 gun orta tanıya 16 yil 3700 gun den emekli olabilirsiniz basvuru SGK ya yaşlılık aylığı icin başvuruluyor engelli oldugunu erken yaşlılık aylığı ( engelli) olarak belirtip raporunuzu veriyorsunuz veya sevk aliyorsunuz hastaneye muayene sonucu sağlık kurulu durum bildirir raporunu SGK ya iletiyor SGK sağlık kurulu değerlendirip kriterler çerçevesinde uygunsa emekli ediyor değilse red cevabı alırsınız

Benim anlayamadigim mevcut raporu niye kabul etmiyor hastane sevki yapiyor rapor orani önemli değilse ne gerek var tekrar heyete girmeye

Son 6 ay içerisinde alınmış ve net bir raporsa, SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirmek açısından bir eksiği yoksa, rapor kamu edilir. Ama zerre tereddüt varsa yeni rapor alınmasını öneririm.

Ocak_2025_sonrasi.jpg

6 ay lık güncel rapor istiyor sgk birde yukarıda tablodaki oranlar engelli oranları değil çalışma gücü kaybı oranlarıdır bilginiz olsun...

Engelli emekliliğinde prim günleri değişti mi?? 4650 güne tabiyim 18 yıl hizmet süresi şeklinde bunlar değiştimi düştü mü arttı mı?

@OturanBoğa,
son durumm bu mu oturan boğa 2007 sgk girişliyim 2015 devlet memurluğu 18 yıl 4100 güne mi tabiyim?

Artık SGK hastalık listesinde hastalığın varsa eğer tek hastalık üzerinden emekli oluyorsun. engellilik %'si engelli raporuna göre değil hastalık derecesine göre verildiği için günlerini o listeden belirleyebilirsin. önceki konularda bir tablo paylasılmıstı orada yıl ve gün sayısı yazıyor

Herkese merhaba, Cam Kemik Hastalığı (Osteogenesis Imperfekta) var bende SGK Hastalık Listesinde bir türlü yerini bulamadım, konuya vakıf olanlar lütfen bana yardımcı olur musunuz ?

@muhendis3232,
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikincifıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalığı veya engelliliği bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

5510 sayılı kanun 28. madde

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ %59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ %49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün sendeki durum bu olması gerekir.
Yukarıdaki tablo 4/A lı SSK lının durumu. Sen 4/C li olduğun için şartlar benim yukarıda yazdığım gibi...

Birde 900 ve 1800 günle emeklilik var 1998 öncesi sigortalı olan engellliler için bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar

@muhendis3232,
Yukarıdaki tablo 4/A lı SSK lının durumu. Sen 4/C li olduğun için şartlar benim yukarıda yazdığım gibi...

yinede sgk dan sorun en güncel bilgi onlarda...

ben sordum da, 2025 temmuz ayında 20 yılımın dolduğunu, günlerimin zaten fazla olduğunu, sgk'nın sevk edeceğini ve ona göre emekli olup olamayacağımın tespit edileceğini söylediler.

@reciss,
abi hala 4c diyorsunuz 2008 den sonra 5510 sayılı kanunda herkes 4a lı gibi oldu memuru fln farmetmiyor ortalık yıkılıyor herkese 12500 maş bağlanıyor millet emekli olunca anlıyor kazığı ama işte iş işten geçiyor o zamana :)

@sajo___,
bide alacağın maaşı soraydın gitmişken

maaş çok düşüyor, hiç sorup moralimi bozmak istemedim... çalışmaya devam...

@reciss,
burada alacağımız maaş yazmıyor sgk ya sordum şimdi sistemden baktık edevlette çıkan maaş bağlanır dedi şimdi geçmiş olsun sen biraz araştır hocam 12400 tl dedi ama en düşük maaş 14500 olacak o bağlanacak dedi size durum bu...

@sajo___,
14500 en düşük emekli maaşı bağlanacak herkese malesef

@muhendis3232,

Ankara sgk kamu gorevlileri emeklilik daire başkanlığı var. Oranin maaş servisine sor istersen normal sgk dakiler bizi pek bilmez.. maaş hesaplama uzmanlari var , ve dedigim gibi en düşük memur emekli ayligi diye birsey var onu atlama

@muhendis3232,

657'ye tabiiyim, emekli maaşının bu kadar düşük olabileceğine inanmamakla birlikte, şaşırdım

@sajo___,

2008 sonrası iseniz engelli emeklilik maaşı az çalışma yılı nedeni ve toplanan prim ile bağlanma oranı dolayısı ile az çıkıyor olabilir. Memur olup EYT li bile emekli olmak istemiyor maaş yüzde 50 düşüyor. Engelli emeklilikte daha da çok düşüyor. En düşük memur emekli aylığı 18500 tl gibi bir rakam...

@sajo___,

hocam ben 68 bin maaş alıyorum bunun 40 bini maaş kalanı ek ödeme 40 bin maaşında %35 maaş bağlanma oranı var hesap ortada 14-15 fln bağlanıyor reciss in dediği gibi olursa ileride bakacağız yasa değişmesi lazım yada kök maaşı yükseltecekler.. maaşlar tam yatmıyor sgk ya devlet memurlarında ek ödeme zımbırtısı emeklilkte eklenmiyor

neyse uzun lafın kısası Allah sağlık versin de çalışmaya devam edelim.. şükür hâlimize.. teşekkürler bilgilendirmeler için

@muhendis3232,

Bu maaşla emekli olmak cok sıkıntı yaratır o yuzden düşünmek bile fakirlestiriyor insanı :)

@İsitmemuhammed, burada rapor kabul ediliyor yada sevk aliyorsunuz demissiniz.bunu kim belirliyor.

burada

benim 2008 oncesi sgk girisliyim tek hastaliktan %42ortopedik engelim var sgk hastalik listesindede gormustum orada geciyor.yinede raporu yenile derlermiydi.

bazi arkadaslarimiz emeklilik evragini vermekten cekiniyor.yasa daha oturmadi yonerge yeni diyorlar.belki ileriki zamanlarda duzenleme gelir diyorlar.ne yapmaliyiz

Merhaba arkadaşlar,
Emeklilik için başvurdum SGM hastane de iş gücü kaybı için sevk edildim fakat hastane de sonuç evrakları SGM iletmiş ekteki açıklama DYS evrak takibi şu şekilde yazılıyor. kaç gün içinde belli oluyor bilen varmı aramıza? Benim mi gitmemi gerekiyor oraya acaba?

11125481703/02/2025SAĞLIK KURULU RAPORU HK.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak İşlemde

@Yusuf yagci, bazı SGK eski raporlari alıyor yine sevk yapacağız diyor bazı SGK direk hastaneye sevk yapıyor uygulama bölgelere göre değişiklik gösteriyor kendi bağlı bulunduğun SGK nasıl işlem yapıyor bilemiyorum benimki sevk bile yapmadı eski raporlarım üzerinden gidiyor sevki bekliyorum 18 gun oldu ses yok posta yok kimisi basvuru günü sevk almış kimisi başvurmuş hastaneye rendavu alıp sonra sgk gidip sevk almış karışık ilerliyor heryer farklı uyguluyor tek tip uygulama olan bir durum göremedik henüz yeni olduğu icin duzenleme kim nasıl yapılacağını da bilmiyor açıkçası

Ankara Dışkapı SGK sıhhiye bunlar aldı basvuru yi sevk yapmadı diger iller ilçeler farklı gidiyor diger konularda görebiliyoruz

@Alibekar,

Çünkü eski tarihli raporu kabul etmiyorlar. Son 6 ay içerisinde alınan rapora bakılıyor. Ben şimdi sağlık kurulundan randevu aldım. Yarın gidip sgk dan sevk kağıdı alacağım. Randevu zamanı gelince hastaneye gideceğim.

Üst Alt