Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 öncesi girişliyim, %62 süresiz raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

necatiburakozdemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar ben 2008 öncesi girişliyim %62 süresiz raporum var vergi indiriminden emeklilik kalktı şimdi benim ne yapmam lazım şartlar ne oldu emekliliğime son 8 ay kalmışken tamamen mi kaybettim bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız bana yardımcı olursa çok sevinirm

Raporum tek hastalık ama oranlar 2 tane ankilozan spondilit hastasıyım ben bu hastalığa bağlı fizik tedaviden %53 göğüsten de %20 oranım var bu iki oranda ankilozan spondilit hastalığımdan ötürü başka bir hastalığım yok

@ucuncubahar,
Benim tek hastalık %40, süresiz ve rapor 2023 yılı içinde alındı. hastalık listesinde var. Ama hastaneye sevk ettiler. Yanlış birşey mi yapılıyor. Anlayamadım. Yaşayanlar varsa yazabilir mi.

@Engg, son 6 ay icerisinde bir raporun yoksa malesef eski raporlari artik kabul etmiyorlar benim 2010 raporum. Vardi benide sevk ettiler hastaneye basvurdum sgk donderdiler raporlari bakalim ne olcak

Arkadaşlar ben ankilozan spondilit tek hastalıktan fizikten 53 göğüsten de 20 aldım engelli raporu ama işgücü kaybı değil şimdi merak ettiğim bu tek hastalıktan sgk beni hastaneye sevk ettiğinde yine aynı oranları alırmıyım yani prosedür değişik mi oranı düşürme ihtimalleri varmı
Bu arada taporum süresiz ve hastalığım kronik tedavisi olmayan ve iyileşme durumu mümkün olmayan bir hastalık

@necatiburakozdemir,

SGK Hastalık Listesi'ne göre belirleniyor ya artık. Orada "Eklemlerin majör disfonksiyonları" başlığına bakın. Hastalığın yol açtığı hareket kısıtlılığına göre tanı belirleniyor. tanının düzeyine göre de emeklilik kriterleri netleşiyor:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Hocam ben bu listeye baktım benim hastalığım hem sizin dediğiniz yerde hemde romotoloji bölümünde daha açık yer alıyor bu bilgilere göre ben orta düzey bir rapora çok rahat sahip olabilirim ama ülkemiz şartlarında insanın başına me geleceği hiç belli deüil pazartesi başvurumu yapacağım bakalım kısmetse olur

@OturanBoğa,
Hocam ben sgk ya gittim engelli raporumla birlikte son 6 aya ait olmadığı için beni sevl etmek istedi iş gücü kaybı raporuna bende raporumu yenilesem kendi raporumla girebiliyormuyum sgk nın kuruluna diye sordum evet dediler. Bende sevk almadan kendi takipli olduğum hastaneye randevu aldım raporumu yenileyip gelicem öyle başvurucam böylesi daha sağlıklı gibi geliyor bana siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
bende raporumu yenilesem kendi raporumla girebiliyormuyum sgk nın kuruluna diye sordum
- evet dediler.

Ha Ali Veli, ha Veli Ali

Üst Alt